IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
    За някои вложители нервите продължават:

http://news.bgnes.com/view/1203306
    Не е терор! Вместо да лапат мухите в продължение на 4 месеца, можеше съвсем спокойно да отидат до КТБ да си обновят данните - аз го направих и сега вече спокойно си дишам

Коментар

• За някои вложители нервите продължават:

http://news.bgnes.com/view/1203306

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
        А негарантираните са си получили по 100000 евро гарантирана част от сумата.
        Всъщност какво стана с негарантираните, че малко изтървах нишката?
        Нали по едно време мислеха да ги изклатят с промяна в закона (казусът с това кога лихвата е преференциална и кога - не), така щото и 100кЕ да не вземат, ама така и не разбрах приеха ли промените, не им стигна времето ли...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
          Ами аз го предложих вече. Процент от нашите получени гарантирани пари, да дадем във фонд на големите вложители, после да си търсим вложените средства от държавата през българския съд.
          Ха, ебати утописта си. И точно тез големите са в схемите и с банките и помежду си да изтискват до последна капка пот малкото останали които се трудят. В този кучи свят всеки си оцелява както може, щото досега няма и един процент на осъдените грабители...

Коментар

Ами аз го предложих вече. Процент от нашите получени гарантирани пари, да дадем във фонд на големите вложители, после да си търсим вложените средства от държавата през българския съд.
            Според мен най-добрият реален ход, който може да се предприеме, е да се проследят парите, за да бъдат върнати на негарантираните и за доброто на държавата и населението.
            А негарантираните са си получили по 100000 евро гарантирана част от сумата.
            Last edited by Cleo; 08.12.2014, 10:06.
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• За тези, които си сменят личната карта - уведомявайте своевременно банките, където имате влогове. Аз уведомих КТБ преди да фалира за сменена лична карта и сега нямах проблем при прехвърлянето.
              Last edited by KOSTJUMAR; 07.12.2014, 22:38.

Коментар

• Бедният landlord

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                ...
                ...
                ...Тези /големите вложители/ вместо да повярват в Мустака, можеше да ги налеят в реалната икономика, среден бизнес и прочее, не трябва да ги пренебрегваме и погребваме с лека ръка!
                В реалната икономика се наливат пари чрез борсата. Или чрез инвестиционни банки/фондове. Дори чрез високорискови такива, ако държавата има интерес от такива инвестиции, и ги поощрява (данъчно). Не познавам такива сложили пари в дот'ком фондове преди 20+ г, и излезли на минус. Познавам няколко милионера (в $$$) които купиха акции в IT' старт'ъпс за суми от порядъка на $20-30-40К чрез ввисокорисков фонд, финансиращ дот'ком стартъпс.

Сравнително отскоро съм тук, та не съм много компетентен да се изказвам по въпроса. Но имам впечатлението че борсата е полумъртва, за високорискови инвестиционни фондове не съм се интересувал, признавам си без бой
                Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от slayer Разгледай мнение
                  аз затова питам дали има някой с нещо подобно.
                  Не знам. Това действително би направил само човек с наистина спешна нужда. Предполагам и такива е имало.
                  Много важен е и моментът дали аджеба си е получил парите под някаква форма и имал ли е полза от това.

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                    Какво предлагаш реално?

Коментар

Абе то е ясно, че всички помислихме за своето с голяма скорост още на 4-ти и на 5-ти.
                      Сега според мен е време да помислим за големите...те са спестили някакво сериозно потребление на родната икономика...така мисля. Не трябва да ги оставяме Немили-недраги! След като политиците и банкерите не се сещат за тях, някой трябва да е по-ангажиран. Кой, ако не ние, дето си взехме парите в гарантираната зона на същата баМка?

Какво предлагаш реално?

Коментар

• Бедният landlord

Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                        ...
                        ...
                        Иначе, че БНБ са абсолютно неадекватни за пореден път доказва тази публикация:
                        http://money.bg/news/id_1777934743/%...%BD%D0%B0_2015
                        Това за мен означава само едно, че нямаха, нямат и няма и да имат капацитет за да направят такъв стрес-тест сами и независимо от външни консултанти. Признание, абсолютно признание в некадърност!
                        Като чета к'ви ги реди говньорчето на Българската Наемна Банда (АКА БНБ) тръпки ме побиват

Плямпа си говньорчето за нещо...красиво:
                        Методологията на този преглед ще стъпи върху най-високите стандарти, вече изработени и приложени от ЕЦБ в приключилия неотдавна преглед на качеството на активите на най-големите банки в еврозоната във връзка с преминаването им към ЕНМ.
                        Ама що не изплюва камичето по коя методология бяха направени преоценките на активите в КТБ ВТОРИЯ ПЪТ?!? За който е забравил/пропуснал: НЕ по тази методология по която бяха направени стрес'тестовете на европейските банки тази година, НЕ!!! А по една нова методология, която ще влезе в сила в ЕС ЧАК ПРЕЗ 2018, за да могат банките дотогава да променят формата на обезпеченията, за да не им обезценят активите с 30-40-50-60-83%, както го направиха в КТБ
                        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Въх, това май е гадно
                          аз затова питам дали има някой с нещо подобно.

иначе има и по-гадно - помисли си за ЧСИ със специална сметка в КТБ... и предполагаем неснижаем остатък по нея от 5-600 хил. пари, които са чужди

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                            В интерес на истината си прав донякъде.
                            Но преди да мислиш за чуждото е по добре да помислиш за своето!
                            Аз го направих с продукт на тази немска институция и съм напълно спокоен за бъдещето!!!

https://www.sparkasse-hildesheim.de/...rivatkunden%2F
                            Абе то е ясно, че всички помислихме за своето с голяма скорост още на 4-ти и на 5-ти.
                            Сега според мен е време да помислим за големите...те са спестили някакво сериозно потребление на родната икономика...така мисля. Не трябва да ги оставяме Немили-недраги! След като политиците и банкерите не се сещат за тях, някой трябва да е по-ангажиран. Кой, ако не ние, дето си взехме парите в гарантираната зона на същата баМка?

Коментар

Сигурно ще е успешен за всички останали баМки като го слушам арменеца, но мен повече ме боли за вложителите. Големите вложители. Те бяха дискриминирани от БНБ.
                              Предложих, никой не желае да има солидарност явно, вземи парите и бягай, не е много правилно. Тези /големите вложители/ вместо да повярват в Мустака, можеше да ги налеят в реалната икономика, среден бизнес и прочее, не трябва да ги пренебрегваме и погребваме с лека ръка!

В интерес на истината си прав донякъде.
                              Но преди да мислиш за чуждото е по добре да помислиш за своето!
                              Аз го направих с продукт на тази немска институция и съм напълно спокоен за бъдещето!!!

https://www.sparkasse-hildesheim.de/...rivatkunden%2F

Коментар

• Първоначално изпратено от slayer Разгледай мнение
                                гарантирани, прехвърлени към човек по време на специалния надзор
                                Въх, това май е гадно

Коментар

Working...
                                X