IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Изчетох статията и коментарите и както ни учеха по марксизъм-ленинизъм ми се струва, че у нас назрява революционна ситуация - т.е. управляващите не могат да управляват по старому, а и управляваните не искат това.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mlntdrv Разгледай мнение
      Има пари колкото за гарантираните, но и ти си си взел твоите негарантирани - тва е противоречието.
      Няма противоречие. Нещо си се объркал. Парите, които аз вземам чрез цесия не са пари на този, който е гарантирал за гарантираните!!!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Банките настояват да знаят как БНБ определя синдиците и кои са те
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• След обявяването на банката в неплатежоспособност се определя началната дата на несъстоятелността. Това става по предложение на БНБ. След тази дата се обезсилват всички сделки и дейности с пари и имущество на банката и стават невалидни. Ако след тази дата има сключени например цесии, те се обявяват за невалидни. Ако БНБ реши да посочи за такава дата 20 юни, когато постави КТБ под специален надзор, доста хора, продали влогове или кредити на по-ниски цени, ще изгорят, коментират юристи. От този ден всички влогове и кредити в други валути се преоформят в български лева по курса на БНБ за деня.Копирано от standartnews.com

Възможно ли е това да се случи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
            И от масата на несъстоятелността - да се надяваме. Мечтая си ФГВБ да си върне оттам всичките 3,7 милиона + лихвите.
            Да не говорим и че фалитът на КТБ ще се отложи с месеци, което ще улесни доошушкването на всичко.ФГВБ я си върне 700-800 милиона, я не.

Коментар

Ми то е същото. При неплатежоспособна банка, що си мислиш, че е справедливо по тоя начин да се измъкваш от тая опашка, на която трябва да си последен?
              Защо да трябва да съм последен. Този който предлага най-добра цена е първи, а не последен! На опашка стоят само онези, които не могат да се договорят!

Ако аз имам вземане от неплатежоспособната банка аз решавам, как да разполагам с това си право!!! ИМАМ ПРАВОТО ДА ГО НАПРАВЯ ПО НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА СЕБЕ СИ НАЧИН. Ако аз реша ще продам това свое право на Гошко. Това че Пешко и Тошко са се наредили на опашка пред мен е без значение щом Гошко ми е предложил най-добра цена. Пазар, колега! Имам стока и искам да я продам по възможно най-висока цена. Ако ти отричаш основополагащи пазарни принципи, за какво изобщо да говорим?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ми нека е с пример: По някакви причини, от фонда и активите се намират пари само за гарантираните влогове. Но ако си имал негарантирани, направил си цесия и са ти я признали, си си взел парите. Има пари колкото за гарантираните, но и ти си си взел твоите негарантирани - тва е противоречието.
                Благодаря, сега разбирам, как някои хора от високите етажи си оправиха парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Wessela Разгледай мнение
                  Защо, как цесията променя опцията за негарантираност?
                  Ми нека е с пример: По някакви причини, от фонда и активите се намират пари само за гарантираните влогове. Но ако си имал негарантирани, направил си цесия и са ти я признали, си си взел парите. Има пари колкото за гарантираните, но и ти си си взел твоите негарантирани - тва е противоречието.

Коментар

Много лесно - тия, които са направили цесия на практика отиват най-отпред на опашката за взимане на парата, при положение, че са негарантирани. Има други, които трябва да вземат преди тях.
                    Защо, как цесията променя опцията за негарантираност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      В грешка си, колега. Тези които са направили цесия на практика изобщо не са на опашката за вземания!
                      Ми то е същото. При неплатежоспособна банка, що си мислиш, че е справедливо по тоя начин да се измъкваш от тая опашка, на която трябва да си последен?

Коментар

В грешка си, колега. Тези които са направили цесия на практика изобщо не са на опашката за вземания!

А някой да изважда довода за ""ощетената" маса несъстоятелността е още по-смешно.

Все едно един алкохолик да стои пред две напълно празни дамаджани, едната от 5 литра а другата от 10, в които някога е имало ракия. И да си въобразява, че ако вземе дамаджаната от 5 литра ще е по-малко ощетен?!
                        Предполагам, че на този ход се решават тези с привелигированите депозити, които не подлежат по закон на гаранция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                          И от масата на несъстоятелността - да се надяваме. Мечтая си ФГВБ да си върне оттам всичките 3,7 милиона + лихвите.
                          Туй не си позволих да го пиша, защото според мен първоначалната идея за разграбване ще се осъществи в планирания си размер, за съжаление.

Коментар

Много лесно - тия, които са направили цесия на практика отиват най-отпред на опашката за взимане на парата

А някой да изважда довода за ""ощетената" маса несъстоятелността е още по-смешно.

Все едно един алкохолик да стои пред две напълно празни дамаджани, едната от 5 литра а другата от 10, в които някога е имало ракия. И да си въобразява, че ако вземе дамаджаната от 5 литра ще е по-малко ощетен, защото "масата" на липсата в 10 литровата е по-голяма?!
                            Last edited by Forex Master; 21.11.2014, 13:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Обяснявам ти го за 15 път - много бавно и внимателно.
                              Държавата дава пари на ФГВБ под формата на заем - после ФГВБ го връща от годишните си приходи - около 300 милиона.
                              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Колега, излагацията е при теб.
                                Ще ти дам жокер, който ще ти помогне да се ориентираш - "2014".
                                Това нещо с календара на маите ли беше свързано

Коментар

Working...
                                X