IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
    МЕЖДУНАРОДНА РАЗСЛЕДВАЩА ОРГАНИЗАЦИЯ, ГОТОВА ДА СЕ АНГАЖИРА С КАЗУСА КТБ
    Ако правилно разбрах, такава организация са ползвали в Кипър, за да върнат парите на негарантираните вложители. Едно такова разследване би трябвало да спомогне за изясняване на това какво точно се случи с тази банка.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
      Ако наистина 1 млрд са цедирани

Са искат да ни накарат и гарантираните да цедираме
      Нещо не цедирам! Да ме хванат за хОя!
      Ами за около 1 млрд имало искане - колко ще разреши квестора е друг въпрос.

Коментар

• "ЗАПОВЯДАЙТЕ ВСИЧКИ, УТРЕ - 04.11.2014г от 11 часа НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В БТА - бул. "Цариградско шосе" 49
        НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЕДИННИ И ЩЕ СИ ТЪРСИМ ПАРИТЕ
        И ЩЕ НАКАЖЕМ ВИНОВНИЦИТЕ!!!
        НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ЩЕ ПРИСЪСТВАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕЖДУНАРОДНА РАЗСЛЕДВАЩА ОРГАНИЗАЦИЯ, ГОТОВА ДА СЕ АНГАЖИРА С КАЗУСА КТБ."

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
          А тези цесии не са ли в ущърб на останалите негарантирани, облигационерите, акционерите?
          Конкретно са в ущърб,но всички дерзаят,защото в мига в който банката бъде обявена във фалит те автоматично стават неправомерни.
          Кой превари - товари е лозунга.
          Аз затова написах два поста по долу-да им направи постановка Икров,за шоуто само !
          То така или иначе шоуто си го имаме,но поне да е пълно.
          Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Хуу де, щом вече 1 млрд лева са цедирани значи на практика негарантираните вече няма какво да получават.Остават под 1 млрд лева пара, част от които държавна и общинска пара.Вече си остана само 1 вариант - фалит.БравУ на бенебету - професионалисти са!
            Ако наистина 1 млрд са цедирани

Са искат да ни накарат и гарантираните да цедираме

Коментар

• Според логиката на нещата, докато не дойдат синдиците, всичко е възможно и законно....

Коментар

• А тези цесии не са ли в ущърб на останалите негарантирани, облигационерите, акционерите?
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Представяш ли си това да е била целта на упражнението
                  Направо Дамски гамбит ..
                  Малко е вероятно, но Бойко Борисов имаше 100 % информация, че смелите и млади фондове и др. инвеститори са безскрупулни хиени и искаха да оглозгат не само банката, но и да хапнат от държавата.За това той се отметна.Оздравяване с държавни средства щеше да струва фалита на държавата.Ето това ББ разбра.Изплащането на депозитите фонда и още 1 милиард максимум.Все пак всички договори с преференциални договорени лихви отпадат от софрата.Може да се мине със сума под 3 милиарда, която в голяма част ще се възстанови после на фонда.А фонда е държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                    Група хорица направиха колосални печалбички от цесий.Да не стане така да върнат парите накрая на всички и негарантираните да останат леко с 50% по бедни.Иначе всичко е законно.До петък 90 % от негарантираните ще цедират, после да не плачат.
                    Еми....да правят.Като ти дават баница ядеш нали ?
                    Виж-тия с кредитите винаги печелят.При всички случаи,по малко или повече.
                    Аз ако бях на мястото на Искров,в петък ще кажа - банката ще се оздравява,имаме оферта.Само толкова...И само до вторник.Във вторник ще се отметна,разбира се,имам опит в това отношение,не ми е за пръв път,ама ще създам на вложителите ала Вехби един кощмарен уикенд ! Ще има да ме помнят дълго
                    Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                      Съгласен съм изцяло с теб, но важното е че говориш за след обявяването на банката във Фалит. Към момента цесии не би следвало да са възможни.
                      Възможни са, с това и започнах. Банката не е страна по договора за цесия. Нейният подпис не е необходим!

Договора за цесия може да се сключи независимо дали банката работи, дали е под специален надзор или е обявена във фалит. Състоянието на банката е АБСОЛЮТНО без значение за валидността на договора между клиентите на банката! Банката е само един пасивен регистратор.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                        Група хорица направиха колосални печалбички от цесий.Да не стане така да върнат парите накрая на всички и негарантираните да останат леко с 50% по бедни.Иначе всичко е законно.До петък 90 % от негарантираните ще цедират, после да не плачат.
                        Представяш ли си това да е била целта на упражнението
                        Направо Дамски гамбит ..
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Само в две изречения си написал куп глупости!

Къде е "напротив"-а спрямо това, което аз съм написал? Сега депозитите може да са всякакви, но когато банката бъде обявена във фалит те стават изискуеми! Когато това стане, всеки договор за цесия ще бъде предоставен на ликвидатора и ТОГАВА той няма да има абсолютно никакво законово основание да не го уважи.
                          Съгласен съм изцяло с теб, но важното е че говориш за след обявяването на банката във Фалит. Към момента цесии не би следвало да са възможни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                            Напротив, и в момента депозитите са НЕИЗИСКУЕМИ, защото банката е под защита, т.е. надзор. То затова и хората не могат да се оплачат че депозитите им не се изплащат, защото към банката не могат да бъдат предявявани искания за плащане.
                            Само в две изречения си написал куп глупости!

Къде е "напротив"-а спрямо това, което аз съм написал? Сега депозитите може да са всякакви, но когато банката бъде обявена във фалит те стават изискуеми! Когато това стане, всеки договор за цесия ще бъде предоставен на ликвидатора и ТОГАВА той няма да има абсолютно никакво законово основание да не го уважи.
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              Туй животно не е ли само за банки от еврозоната ???
                              Не знам!

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1181_bg.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                На 21 октомври Европейската комисия прие делегиран акт и проект на предложение за акт за изпълнение на Съвета за изчисляване на вноските на банките съответно в националните фондове за преструктуриране и в Единния фонд за преструктуриране. Това решение трябва да доведе до подобряване на банковата система, така че в случай на проблеми банките сами да плащат за спасяването си, а не данъкоплатците. Приетите правила за фондовете за преструктуриране, финансирани от банковия сектор, са важна стъпка към превръщането на тази идея в реалност. Избраният подход е справедлив, тъй като вноската на всяка банка ще зависи от нейния размер и рисков профил. Тези нови правила откриват и пътя към работещ Единен фонд за преструктуриране — ключов елемент на банковия съюз. Решението на Комисията за създаване на Единен фонд за преструктуриране със сигурност ще оздрави банковата система в Евросъюза и ще помогне за решаването на кризи като тази в българската банка КТБ.
                                Туй животно не е ли само за банки от еврозоната ???

Коментар

X