Мече или аз не съм се изразил правилно или не си ме разбрал.Не казвам че трябва да останеш без кеш.Просто не трябва да си на 100 процента,мина това време.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от stani Разгледай мнениеФаки,кеша беше цар според мен до преди около 3 месеца.От тогава на гости ни е другарката инфлация.Единствения смисъл да стискаш кеш/депозит/ ако чакаш да купиш НИ.Там цените според мен има накъде да връщат.Навсякъде другаде кеша ще струва по малко в края на годината/било акции,стоки или услуги/.Това е според мен.
това колега важи за новобранците...иначе инвестицията в акции е един от най рисковите начини за печалба...Лесно е на тези който хващат върхове и дъна...
Хората са казали малко в златче ,малко във валута и малко в акции....
И ако си във валута ,задължително в долари защото долара се качва когато пада маркета ...сиреч малка застраховка...
Коментар
� -
Факи,кеша беше цар според мен до преди около 3 месеца.От тогава на гости ни е другарката инфлация.Единствения смисъл да стискаш кеш/депозит/ ако чакаш да купиш НИ.Там цените според мен има накъде да връщат.Навсякъде другаде кеша ще струва по малко в края на годината/било акции,стоки или услуги/.Това е според мен.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеИвчо, не се дразни. Това е анонимен форум в повечето случаи служи за забавления. Тлъстото нещо което те дразни е малко по-цветист израз, който не е насочен към никого персонално с цел обида. Но пък е забавно да гледаш как подскачат петлетата.
По въпроса да ти смятам разни неща - ами голям човек си, сам си смятай.
Няма да коментирам сумите, времето, и начина на инвестиране който обявяваш, но софикс август 2009 е приблизително същия като софикс сега...а и други вече са го направили.
Също нещо важно разбери, че царя е КЕШ. Ако някой ти каже че царя са безналични хартии на бфб - не му вярвай.
Всички цифри за които говориш обаче, са виртуални числа, които нямат особенно значение. Можеш да кажеш, че портфейла ти е еди колко си, едва когато го напълниш с КЕШ - реални пари.
Например според твоите разбирания портфейла на ирландците от акции на холдчето беше да речем 2.4млн. Но когато решиха да вземат парите (Кеша), се оказа че взеха едва около 1.6 млн. Има огромна разлика, нали?
Разбира се тук пишат и хора, от които може да се научи нещо, но не забравяй че спекулата е игра базирана на манипулации, а и тези хора също се забавляват понякога.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеФаки, от доста време те чета и съм доста съгласен с мненията ти, но тука с този х.й ме издразни.Айде да ми сметнеш колко лихва щях да изкарам на 60К,които вкарах края на август 2009?Защото явно ти ги смяташ с някакъв странен калкулатор...При 8.5% год. лихва, бакалската сметка при мен показва 12,74% за 18 месеца,на 60К - 7644лв лихва.В момента пртфейла ми от днес(без новите кинти,които съм вкарал началото на месеца) е 67400... Ако само другата седмица качи още 5%(за изминалите 5 дни е +7,2%),портфейла ще стане 70 770(това е с 3126 повече от депозита или още едногодишната лихва по него).Аз ли го лапам или някой друг не мога да преценя...Ама май не съм аз....
По въпроса да ти смятам разни неща - ами голям човек си, сам си смятай.
Няма да коментирам сумите, времето, и начина на инвестиране който обявяваш, но софикс август 2009 е приблизително същия като софикс сега...а и други вече са го направили.
Също нещо важно разбери, че царя е КЕШ. Ако някой ти каже че царя са безналични хартии на бфб - не му вярвай.
Всички цифри за които говориш обаче, са виртуални числа, които нямат особенно значение. Можеш да кажеш, че портфейла ти е еди колко си, едва когато го напълниш с КЕШ - реални пари.
Например според твоите разбирания портфейла на ирландците от акции на холдчето беше да речем 2.4млн. Но когато решиха да вземат парите (Кеша), се оказа че взеха едва около 1.6 млн. Има огромна разлика, нали?
Разбира се тук пишат и хора, от които може да се научи нещо, но не забравяй че спекулата е игра базирана на манипулации, а и тези хора също се забавляват понякога.Last edited by Факушкa; 19.02.2011, 14:51.
Коментар
� -
рапанче, в последните си два поста си стигнал до много грешни изводи:
- Нали не очакваш да ти повярвам че ако човек има свободни 60 000 лева (най малък депозит) ще се занимава да си пише с форумните "мушмороци"
- Все пак знаем какво правят българите или поне 90% от тях (сигурно не си швед) ако имат повечко пари (щеше да пишеш в темата с недвижимите имоти
- не съществува българин (винаги има някое изключение), който 2009 та година да вложи толкова пари на борста и в същото време да пише по форумите
- само най големи играчи физически лица инвестираха и то много плахо - днес 2000, утре 500 лв, на тртия ден кешира.
- Големите акули не са тук....
явно сте си губили времето щом
От много врем правим проучвания нба пазаравари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
� -
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеЗащо не вярвате на Ивчо че е инвестирал парите които посочва на БФБ.Предполагам че поне 10 души от пишещите във форума са инвестирали по различно време над 100 000 лева всеки.Лично познавам човек който е въртял по едно време близо милион на БФБ,а съм слушал от хора на които имам вяра че е имало непрофесионални инвеститори коита са въртяли над 1 000 000 лева на БФБ.Във форума пишат поне двама души които лично ме познават и знаят приблизително колко пари влагам на БФБ но аз не смятам че съм инвестирал много пари според моите представи а според Рапан може би са са много.Свят широк-хорски представи всякакви.Няма да се учудя ако след месеци или година-две някои започнат да се присмиват на всеки който е изкарал по-малко от 100 процента доходност на портфейла си от сделки с акции търгувани на БФБ.
На времето колега имаше всякакви безумци - продаваха си нивите и си купуваха бентлита.... Сега времената са съвсем други. И психологията е друга. От много врем правим проучвания нба пазара и повярвай, не съществува българин (винаги има някое изключение), който 2009 та година да вложи толкова пари на борста и в същото време да пише по форумите... Големите акули не са тук... Няма как да ти покажа графиките но по онова време само най големи играчи физически лица инвестираха и то много плахо - днес 2000, утре 500 лв, на тртия ден кешира. (60 бона са си 60 бона за 99 на сто от хората)... А тия дето те лъжат че въртят много пари най често правят асоцияция между тях си и институцията в която са наемни работници - и аз познавам едно (няма дума дето не е цинизъм), някакъв малък шеф в една банка, дето говори така" Аз съм дал кредит на еди кой си. Аз финасирам еди коя си компания..."...
Коментар
� -
Защо не вярвате на Ивчо че е инвестирал парите които посочва на БФБ.Предполагам че поне 10 души от пишещите във форума са инвестирали по различно време над 100 000 лева всеки.Лично познавам човек който е въртял по едно време близо милион на БФБ,а съм слушал от хора на които имам вяра че е имало непрофесионални инвеститори коита са въртяли над 1 000 000 лева на БФБ.Във форума пишат поне двама души които лично ме познават и знаят приблизително колко пари влагам на БФБ но аз не смятам че съм инвестирал много пари според моите представи а според Рапан може би са са много.Свят широк-хорски представи всякакви.Няма да се учудя ако след месеци или година-две някои започнат да се присмиват на всеки който е изкарал по-малко от 100 процента доходност на портфейла си от сделки с акции търгувани на БФБ.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеГигов,аз никъде не твърдя че съм "разбирач" на борсата,влязох тогава,защото тогава ми изтече най-малкия и краткосрочен депозит.Наистина пропуснах ръста през 2009,но пък без да искам разпродадох всички акции Ноември 2007,та пропуснах и големия спад...
До NoMoney:Не съжалявам,че съм ги набил тогава,защото съм си спал доста спокойно, по простата причина,че тази сума е доста малка част от всичките ми активи...
Rapane, като чета твоите постове оставам с впечатлението, че си мултимилионер и се чувствам особено горд,че си обърнал внимание на такава мижитурка като мен...Съвсвем не съобразих,че 99% от пишещите във форума са милионери,къде съм тръгнал да се меря с батковците...
Не се подценявай пич... Ама съвсем почнахме във форума да си измисляме.. 60 000 лева са 7 годишни средни заплати за страната... Нали не очакваш да ти повярвам че ако човек има свободни 60 000 лева (най малък депозит) ще се занимава да си пише с форумните "мушмороци", кой каква лихва ще спечели или загуби......... Все пак знаем какво правят българите или поне 90% от тях (сигурно не си швед) ако имат повечко пари (щеше да пишеш в темата с недвижимите имоти).... Вчера един "циркаджия" ми разясняваше в офиса как не можело в българия човек да оцелее без да има минимум по 2000 лв на член от семейството след приспадане на вноските по кредитите.... Естествено както всички ме познавате, моментално го изхвърлих от офиса ...Странни хора, идват да просят пари и бизнес, а в същото време изобщо не дават вид на осъзнаващи реалноста и мислещи хора...
Та идва да рече че ние тук пак ще си те четем и уважаваме дори и да напишеш истинските числа които си вложил... Иначе влизаш в класацията - Пореден форумен милионер...Айде със здраве и нищо лично....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеХахааха, в края на август 2009....
Ами то тогава разбирачите продадоха. Аз не. Аз купувах април 2009 и продадох октомври-ноември, и то не всичко. Ама аз не съм разбирач....
До NoMoney:Не съжалявам,че съм ги набил тогава,защото съм си спал доста спокойно, по простата причина,че тази сума е доста малка част от всичките ми активи...
Rapane, като чета твоите постове оставам с впечатлението, че си мултимилионер и се чувствам особено горд,че си обърнал внимание на такава мижитурка като мен...Съвсвем не съобразих,че 99% от пишещите във форума са милионери,къде съм тръгнал да се меря с батковците...препоръки не давам
Коментар
� -
Усмивки, забравен инвестиционен урок и заслужена награда за Бъфет…
Уорън Бъфет се усмихваше във вторник в Белия дом, когато президентът Обама го награди с най-големия цивилен орден в страната, Президентския медал на свободата, коментира в своя статия за събитието изпълнителният продуцент на CNBC Алекс Крипен.
Публиката също се засмя, когато президентът Обама припомни една от първите инвестиционни грешки на Бъфет:
През 1942 година, 11-годишното момче от Омаха, Небраска, инвестира цялото си състояние в 6 акции на Cities Service Preferred при цена от 38 долара за акция. Акцията бързо пада драстично, нанасяйки удар на състоянието му (Смях в залата). Но верно на убежденията си, момчето не се паникьосва. Той задържа акциите и изчаква те да се възстановят, правейки малка печалба. След това нещата стават малко по-добри (Нов смях)
Но историята има и по-сериозна страна.
В книгата си „Снежната топка“ биографът Алис Шрьодер описва, че младият инвеститор продава при малка печалба, при 40 долара на акция, отчасти заради натиска на Дорис, неговата сестра и партньор в сделката. Акцията по-късно поскъпва до 202 долара.
Уорън учи три урока и ще нарече този момент един от най-важните в живота си. Първият урок е да не се фокусира прекалено върху това, което е платил за една акция. Вторият е да не се втурва прибързано да направи малка печалба…
Има и трети урок, който е за това да инвестираш парите на другите. Ако беше направил грешка, някой можеше да му се разсърди. Така че той не иска да има отговорност за чужди пари освен ако не е сигурен, че ще успее.
Обама похвали Бъфет като заяви, че „Почтеността не е просто добра черта – тя е добра за бизнеса“
Той не пропусна да отбележи и решението на Бъфет да сподели „голяма част от богатството си с хора по света, които страдат, болни са или се нуждаят от помощ“
Обама си спомни, че е дал вратовръзка на Бъфет по време на прдишната визита на милиардера в Белия дом, защото тази, която милиардерът е носил, когато пристигнал „изглеждаше малко скъсана“
„След малко пристигна Бил Гейтс и ме попита: Може ли една и за мен?“ – спомни си с усмивка президентът.вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
� -
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеФаки, от доста време те чета и съм доста съгласен с мненията ти, но тука с този х.й ме издразни.Айде да ми сметнеш колко лихва щях да изкарам на 60К,които вкарах края на август 2009?Защото явно ти ги смяташ с някакъв странен калкулатор...При 8.5% год. лихва, бакалската сметка при мен показва 12,74% за 18 месеца,на 60К - 7644лв лихва.В момента пртфейла ми от днес(без новите кинти,които съм вкарал началото на месеца) е 67400... Ако само другата седмица качи още 5%(за изминалите 5 дни е +7,2%),портфейла ще стане 70 770(това е с 3126 повече от депозита или още едногодишната лихва по него).Аз ли го лапам или някой друг не мога да преценя...Ама май не съм аз....
Така и не се научихте що е туй риск, как се пресмята и управлява
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
Добре че са анонимни форумите та поне да се забавляваме.... 60 х.лв вложил 2009та...
Ами то тогава разбирачите продадоха. Аз не. Аз купувах април 2009 и продадох октомври-ноември, и то не всичко. Ама аз не съм разбирач....Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
� -
Другата ще продаваш ли ако направи 5-6%? Разбираш ли за какво иде реч? А тук повечето, които се опитват да балонизират имат две цели едните да покрият стари загуби, а другите да продадат на печалба, това което са купели преди 4-5 месеца.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
� -
А мен пич, днес , докато бях тръгнал да си купувам билет (10 млн евро струва) за космическо пътешествие, ме срещна едно момче и ми подари печелившият фиш от тотото с последният джак пот ....... Погледнах го и викам - За некви 7 млн, сега нема да си носим хартийки у джоба и го хвърлих..... И после викам - Ебати намаляха ми джобните със 30% . Нервирах се че се тормозим да смятам и хвърлих и куфара с 10 те милиона.... И после си мисля - глрдай хората за някакви мизерни 200-300 х. лв що зор да пишат по форумите, а аз в кофата ги хвърлям....
Добре че са анонимни форумите та поне да се забавляваме.... 60 х.лв вложил 2009та...
Коментар
�
Коментар