IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
    Обобщавам много точно - и мога да се аргументирам.
    Да, и на БФБ има адекватни търговци - но са единици, пък и пазара затруднява подобно поведение в случая (ликвидност). Не съм писал че всички на БФБ са без идея, писах че е типично поведение за БФБ.
    не мога да споря много аргументирано. не познавам БФБ. заяждам се от общи съображения тъй като парите които господата със смешните стратегии губят най вероятно отиват при други които търгуват правилно.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Може би съм неспособен...знае ли човек...
      Само малка подробност - стратегията ДЕЙСТВА....Затова сме оптимисти ....50 % ръст на порфейла за два месеца....бах мама му.
      Има време за страх има и за пари....Сега е за пари....Който не го е разбрал, да не си хаби нервите....
      Кое ДЕЙСТВА?
      Пак ли трябва да смятаме? Ами добре - спад 80%, после ръст 50% = спад 70% ефективно. Ай честито!
      Не сте оптимисти, а сте се вкопчили в "бай&холд" и не познавате нищо друго. Отделно при загуби не можете да ги понесете и стискате до последно - както в случаят с МОСТ ... и докога? Ще ги пуснете като фалира и я свалят от търговия ли?

Коментар

Мхм, да ти е хрумвало че ако наистина няма да се вдигат "неизбиваемо загубилите" ти акции - по-правилно е да ги разкараш вместо да се набълбукваш с нови с цел да избиеш загубата по тях?

Туй че и ЧиЧо-то действа по същия начин е признак за неспособност да се ограничават загубите - май е болест типична за БФБ (но не само). Вместо това се взимат нови (и често грешни!) емоционални решения за нови сделки - шансовете за нови загуби са по-големи отколкото ако решенията са хладнокръвни и няма емоционална обвързаност с предишните резултати.
        Може би съм неспособен...знае ли човек...
        Само малка подробност - стратегията ДЕЙСТВА....Затова сме оптимисти ....50 % ръст на порфейла за два месеца....бах мама му.
        Има време за страх има и за пари....Сега е за пари....Който не го е разбрал, да не си хаби нервите....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          струва ми се че неправилно обобщаваш. би следвало и на БФБ да има търговци, които знаят как да си ограничават загубите и да добавят към печеливши позиции
          Обобщавам много точно - и мога да се аргументирам.
          Да, и на БФБ има адекватни търговци - но са единици, пък и пазара затруднява подобно поведение в случая (ликвидност). Не съм писал че всички на БФБ са без идея, писах че е типично поведение за БФБ.

Коментар

Мхм, да ти е хрумвало че ако наистина няма да се вдигат "неизбиваемо загубилите" ти акции - по-правилно е да ги разкараш вместо да се набълбукваш с нови с цел да избиеш загубата по тях?

Туй че и ЧиЧо-то действа по същия начин е признак за неспособност да се ограничават загубите - май е болест типична за БФБ (но не само). Вместо това се взимат нови (и често грешни!) емоционални решения за нови сделки - шансовете за нови загуби са по-големи отколкото ако решенията са хладнокръвни и няма емоционална обвързаност с предишните резултати.
            струва ми се че неправилно обобщаваш. би следвало и на БФБ да има търговци, които знаят как да си ограничават загубите и да добавят към печеливши позиции
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Да така е- махаш загубата и напред без емоции. Да ви направи впечатление, че при лошите новини колко много акции се продадоха от моста. Сега почти удвои цената си, но е супер рисково
              Даже вече на два пъти я удвоява

Коментар

• Да така е- махаш загубата и напред без емоции. Да ви направи впечатление, че при лошите новини колко много акции се продадоха от моста. Сега почти удвои цената си, но е супер рисково

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                  Не се подценявай пич... Ама съвсем почнахме във форума да си измисляме.. 60 000 лева са 7 годишни средни заплати за страната... Нали не очакваш да ти повярвам че ако човек има свободни 60 000 лева (най малък депозит) ще се занимава да си пише с форумните "мушмороци", кой каква лихва ще спечели или загуби......... Все пак знаем какво правят българите или поне 90% от тях (сигурно не си швед) ако имат повечко пари (щеше да пишеш в темата с недвижимите имоти).... Вчера един "циркаджия" ми разясняваше в офиса как не можело в българия човек да оцелее без да има минимум по 2000 лв на член от семейството след приспадане на вноските по кредитите.... Естествено както всички ме познавате, моментално го изхвърлих от офиса ...Странни хора, идват да просят пари и бизнес, а в същото време изобщо не дават вид на осъзнаващи реалноста и мислещи хора...

Та идва да рече че ние тук пак ще си те четем и уважаваме дори и да напишеш истинските числа които си вложил... Иначе влизаш в класацията - Пореден форумен милионер...Айде със здраве и нищо лично....
                  Браво, евалла, машалла !
                  Определено никога не ми е било скучно да те чета - в тоя ред на мисли вестник Стършел може да ти отдели собствена колонка, имаш талант!

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                    Рапане,както може да видиш от броя ми постове до момента, аз пиша във форума доста рядко,въпреки,че следя какво се случва на борсата ежедневно.За съжаление през 2008 си купих малко(много) куци акции,от които загубата е неизбиваема(трейс 100*238,мост1000*21средна) и както се сещаш това не е повод за гордост.Единствения полезен ход е да вкарам(рискувам)по-голяма сума,която в месеци като последните два да ми носи висока доходност,която да ми покрие загубата при моста.Ако чакам от лихви да избия 30К,то бая трябва да почакам...И не зная защо съм оставил впечатление, че се имам за голям инвеститор.Нямам амбиции да съм(или да стана)фактор на БФБ.Даже ме е яд,че написах конкретна сума за примера,който исках да дам,а не написах произволна цифра>резултатът щеше да е същия,но нямаше да предизвикам такива излишни полемики.

Коментар

• И за какви инвестциони решения говориш- Нещо много на сериозно се взимааш, а паяк. Порасни- натрупай опит и тогава давай оценки. То само кирливите новобранци си позволяват да нападат другите без да ги познават, за да избиват комплексите си

Коментар

• Кажи Бастуне ти от колко години си на Борсата, че раздаваш оценки.

Коментар

• Както писах не един път аз за разлика от много хора тук- купувам и продавам акции. Продадох всичко на нива СОФИКС около 1800. Започнах да купувам през миналия януари и то пак купи - продаи. Ти сметни колко може да се спечели наи- малко. С UUUP 4000 дразнех многото апокалиптоси, които сега се крият. И ти като купуваш и продаваш акции 18 години ще се научиш. Браво Пич все така и ще направиш ударите на Борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                            .Единствения полезен ход е да вкарам(рискувам)по-голяма сума,която в месеци като последните два да ми носи висока доходност,която да ми покрие загубата при моста.Ако чакам от лихви да избия 30К,то бая трябва да почакам...И не зная защо съм оставил впечатление, че се имам за голям инвеститор.Нямам амбиции да съм(или да стана)фактор на БФБ.
                            +1...Аз си мислих, че този подход е само мой....
                            Пожелавам успех и на двамата...( на 500 сме жусссс)
                            Що да не се имаш за голям инвеститор не разбирам ...
                            Аз с "малко" отгоре се имам за мноого голям...

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                              В акции за 60 000 (сега вече съгласно пазарни цени са примерно 100) ч...
                              88....

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                                Рапане,лично познавам непрофесионален инвеститор физическо лице който през 2009 година е инвестирал в български акции търгувани на БФБ повече от 60 000 лева и нямам предвид Ивчо защото не познавам Ивчо,а човека за който ти говоря не е продавал акциите си оттогава и в момента може да ги продаде с печалба много по-голяма от печалбата на какъвто и да е депозит.
                                Винаги има такива единични примери... Депозита не го коментираме - той въобще вече не е алтернатива... Аз самият никога не съм правил депозити в чистият им вид... Но не забравяй че докато твоят човек не кешира, все още е в категорията - пич от 2007ма с виртуалните печалби. Като тръгне да продава акции за 60 000 (сега вече съгласно пазарни цени са примерно 100) че види как по всички позиции дето продава (а те санй много 2-3 щото на дали е диверсифицирал много и щото са малки оборотите) цените ще се срутят с по 10%....... Това съм го преживял...

Коментар

Working...
                                X