If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте,
Днес се замислих за евентуалните нови във СОФИКС - БРЕФ, ТРЕЙС - ами те преди да влезат във индекса нарастнаха със 100%?!?!
Е щом в индекса влизат компании с "поизчерпано гориво" , то той се оказва изоставащ индикатор.
А ето ЕНМ и ЕУБГ изостанаха от ръста и тепърва ще чакаме от тях възход а отпадат!
по начина по който инвестираш играеш срещу шансовете си. по голяма вероятност да спечелиш ще имаш ако играеш на рулетка където нулата и двете нули са срещу теб. когато шансовете са срещу теб никакъв мани мениджмънт не помага. методът на мартингейл само може да те закопае по бързо.
Двете нули са за американци, в буквалния смисъл..
Само турбо комарджия би играл на такава, не че другите в които е заложена загуба от около 3% са по-добра опция, макар и два пъти по-добра.
Направо съм закопан...с портфейла...
м ноември - 76
м. февруари - 115 + 11 кеш
що ли се нервя ???
казвам си само мнението. не се заяждам. щом си избил и акциите продължават нагоре това е друго. на печелившите честито. желая ти да ги държиш точно колкото трябва и да ги продадеш един ден преди да ревнат мечките.
Ми това действа....
Ако имаш позиция с 90% спад и купиш за двойно пари други позиции, които ти направят 50% печалба си неглежирал позицията с 90% спад....
Всъщност даже не ми се спори....Следващите четири години времето работи за мене...
по начина по който инвестираш играеш срещу шансовете си. по голяма вероятност да спечелиш ще имаш ако играеш на рулетка където нулата и двете нули са срещу теб. когато шансовете са срещу теб никакъв мани мениджмънт не помага. методът на мартингейл само може да те закопае по бързо.
Moderast,СОФИКС не е еднакво важен за всеки портфейл.При мен например от върха през 2009 -512,при сегашно ниво от 450 имам над 20% доходност.Както каза киро/ купуваш-
продаваш/печелиш-губиш/ е такива работи.Не съм уцелил ни един връх или дъно.Здраве да е пък и не се имам за разбирач
Тъй си е, за друг пък са над 20% загуби.
Софикс се използва като основен индекс на БФБ обаче - и е показателен за масата.
Киро не ми е критерий какво казва, нагледал съм се на изцепки от негова страна и общо взето освен да научи някой как да губи - друго не може
Moderast,СОФИКС не е еднакво важен за всеки портфейл.При мен например от върха през 2009 -512,при сегашно ниво от 450 имам над 20% доходност.Както каза киро/ купуваш-
продаваш/печелиш-губиш/ е такива работи.Не съм уцелил ни един връх или дъно.Здраве да е пък и не се имам за разбирач
Ми това действа....
Ако имаш позиция с 90% спад и купиш за двойно пари други позиции, които ти направят 50% печалба си неглежирал позицията с 90% спад....
Всъщност даже не ми се спори....Следващите четири години времето работи за мене...
Това е класически Мартингейл и води до класически фалит в момента в който нямаш пари да купиш пак двойно. За твое съжаление - това време идва твърде бързо, геометрична прогресия е.
Ми това действа....
Коментар