If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пишеш за 4,5 позиции не разбрах кои точно имаш впредвид-предположих,че ЦКБ и Химимпорт са сред тях,защото са сред лидерите по растеж.Печалбите наистина са впечатляващи, от какво да са-от надници на полето ли?Финансова институция печели от финансови услуги.Относно Базел 3 не съм много запознат,но нашите банки са Европейски и предполагам подлежат на еднакви регулации с посочените от теб немски банки.Щом не са увеличавали капитал,значи нямат нужда
Е купуваш една компания за 1 лв. и за почваш да прехвърляш пакети на свързани фирми и накрая хоп някой я купил за 100К и реализилаш печалба ама парите са си твой и в касата няма никой....а никой не му трябва тази фирма...
Не е препоръка....
Коментар
SoKoLoV
Ха Мече,гледам пак много сложни логики за теб вкарваш,това са пълни глупости...
Да не би да завиждаш от финансови успехи на групата.Или просто така си злорадстваш....
Какъв Базел 3 сънуваш,че нещо хич не ти е ясно...
Така ... а сега отговори за останалите позиции който изброих който също паднаха с 90 % и как ще рефлектира Базел 3 над нашите банки ако ги засяга изобщо....Защото и Дойчебанк и Комерса събираха капитал да го изпълняват...
Какво ще кажеш за отчетите на ХИМ ,ССВ и ЗХБГ.... и огромни печалби от търговия с финансови услуги...още малко и ще надминат Голдън Сакс и Дойче банк....
Пишеш за 4,5 позиции не разбрах кои точно имаш впредвид-предположих,че ЦКБ и Химимпорт са сред тях,защото са сред лидерите по растеж.Печалбите наистина са впечатляващи, от какво да са-от надници на полето ли?Финансова институция печели от финансови услуги.Относно Базел 3 не съм много запознат,но нашите банки са Европейски и предполагам подлежат на еднакви регулации с посочените от теб немски банки.Щом не са увеличавали капитал,значи нямат нужда
влизат свежи пари и това е причината за ръста, продавачи едри който да бързат няма, достатъчни причини за ръст до къде е рано да се каже , но ако видим 600 тази година ще е повече от добре. Аз все още се съм подозрително настроен и кеширам където мога не е препоръка за нищо , освен за усмивки и наздравици
Тези позиции за които говориш не са се променяли от преди кризата и защо тогава паднаха 10 пъти,че и повече от пика си?Имам впредвид ЦКБ и Химимпорт.То може да се разсъждава,че са биле надути тогава ама 15 пъти!Освен това сега фундаментът им е по-добър от преди три години-банката няма почти лоши кредити,придоби други банки т.н.Най-важното според мен е,че тези позиции излизат от кризата по-силни от преди,с нови придобивки и много добри отчети.Потопа не се състоя,а беше калкулиран в цените.Не мога да разбера защо толкова не вярваме на нашите компании.Нормално е най-бързо и най- много да растат цените на ЛИКВИДНИТЕ компании,защото по време на кризата те баха най-разпродадени-имам впредвид,че договорните фондове продаваха не каквото искат,а каквото могат.DAX е на под 10% от пика си,ние къде сме?Това е само началото. Да не говорим,че се задава инфлация.Много напечатаха а нямат никакво намерение да приберат поне част.Money never sleep.
Така ... а сега отговори за останалите позиции който изброих който също паднаха с 90 % и как ще рефлектира Базел 3 над нашите банки ако ги засяга изобщо....Защото и Дойчебанк и Комерса събираха капитал да го изпълняват...
Какво ще кажеш за отчетите на ХИМ ,ССВ и ЗХБГ.... и огромни печалби от търговия с финансови услуги...още малко и ще надминат Голдън Сакс и Дойче банк....
Дзака, DAX няма корелация с SOFIX. Докато се опитваш да я правиш - ще ти е чудно.
Ти примерно като си изписал толкова неща как позициите били силни - да си даваш сметка че лошите кредити в банковата ни система са около два пъти повече в процентни изражение спрямо резервите?
Потопа не се състоя защото не се разчу, няма фундамент за Софикс на 90% от предкризисните нива - няма и да има.
Относно DAX не се чудя-констатирам.Няма корелация и няма скоро да има-ние ще растем.Аз за разлика от теб говоря конкректно-ЦКБ не за банките.Там не е така-чети.Относно състоялия се потоп дай примери-аз се сещам само за един-Божковия
Тези позиции за които говориш не са се променяли от преди кризата и защо тогава паднаха 10 пъти,че и повече от пика си?Имам впредвид ЦКБ и Химимпорт.То може да се разсъждава,че са биле надути тогава ама 15 пъти!Освен това сега фундаментът им е по-добър от преди три години-банката няма почти лоши кредити,придоби други банки т.н.Най-важното според мен е,че тези позиции излизат от кризата по-силни от преди,с нови придобивки и много добри отчети.Потопа не се състоя,а беше калкулиран в цените.Не мога да разбера защо толкова не вярваме на нашите компании.Нормално е най-бързо и най- много да растат цените на ЛИКВИДНИТЕ компании,защото по време на кризата те баха най-разпродадени-имам впредвид,че договорните фондове продаваха не каквото искат,а каквото могат.DAX е на под 10% от пика си,ние къде сме?Това е само началото. Да не говорим,че се задава инфлация.Много напечатаха а нямат никакво намерение да приберат поне част.Money never sleep.
Дзака, DAX няма корелация с SOFIX. Докато се опитваш да я правиш - ще ти е чудно.
Ти примерно като си изписал толкова неща как позициите били силни - да си даваш сметка че лошите кредити в банковата ни система са около два пъти повече в процентни изражение спрямо резервите?
Потопа не се състоя защото не се разчу, няма фундамент за Софикс на 90% от предкризисните нива - няма и да има.
Добре, кажи ми, защо според теб падна Съветският съюз? Ето на този въпрос аз лично и до днес не съм чул един задоволителен отговор.
Защото загуби надпреварата във въоръжаването и загуби студената война... Оказа се че ядреният потенциал на САЩ през цялото време е бил 3 пъти по-голям от този на СССР. СССР просто фалира икономически. Причината бе че САЩ сложиха ръка върху ОПЕК и задържаха цената на барел петрол под 9 /девет/ долара. За 3 години СССР рухна...
Нооооо, същата онази рейгъномика която фалира СССР пося семената на това, което сега става в САЩ. Така че... за всичко се плаща!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Чакам да разбера защо 4,5 позиции се качват с такъв процент....и дали имат фундамент да задържат постигнатите нива. Това скоро ще се разбере..... С какво се е променил фундамента на тези позици спрямо миналата година та да ни сервират такива изненади в отчетите ,печалбите ,дивидентите.......или технически качвания с някаква цел на мажоритара...
Замислил съм се че всички банки в Еврозоната изпълняват критериите на Базел 3 и правят увеличение на капитала ... нашите трябва ли да го правят...
Не могат всички... Русия и Китай не могат! Иначе си прав. Военният бюджет на САЩ към настоящия момент е по-голям от военните бюджети на всички останали страни в света взети заедно... Затова винаги ме напушва смях като вземат да говорят по CNN как някоя си страна била военна заплаха за сигурността на САЩ...
Като цяло според мен си прав, поне няма да им е толкова лесно. Но тук главният момент е какво има скрито под масата? И аз и ти изобщо НЕ знаем какво скрито има чичо Сам в базите и хангарите си. Има от време на време разни спекулации, но истината е, че никой не знае нищо конкретно. За руснаците, все си мисля, че технологията им е по-изостанала. Не ме разбирай погрешно - голям фен съм на руската наука - майстори на фундаменталната наука, нестандартното мислене и т.н., но наистина ми се струва че тенденцията напоследък е да изостават. Просто нямат ресурсите.
За китайците пък тенденцията е към изпреварване на САЩ, но все още е рано. Тях пък не ги бива в иновациите толкова, ако не беше Стив Джобс колко айфона щяха да се произвеждат в Китай?
И да се върнем на това какво има под масата. Добре, кажи ми, защо според теб падна Съветският съюз? Ето на този въпрос аз лично и до днес не съм чул един задоволителен отговор.
Каквото и да си говорим докато САЩ могат за 24 часа да смажат всяка страна по света, просто няма кой да каже че "царят е гол", и могат да печатат колкото си искат.
Не могат всички... Русия и Китай не могат! Иначе си прав. Военният бюджет на САЩ към настоящия момент е по-голям от военните бюджети на всички останали страни в света взети заедно... Затова винаги ме напушва смях като вземат да говорят по CNN как някоя си страна била военна заплаха за сигурността на САЩ...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Аукционите на трежърита в САЩ продължават да си минават безпроблемни и нетните капиталови потоци да се покачват.
От гласуваните QE2 ФЕД вече е изхарчил 350 милиарда за да закупува облигации на Щатската хазна... До 2 месеца ще изхарчи и останалите 250 милиарда... А след това? QE3?!... И на това ти му казваш безпроблемно?!
Майсторе защо пишеш глупости. Аукционите на трежърита в САЩ продължават да си минават безпроблемни и нетните капиталови потоци да се покачват.
Не е като да споря, че САЩ са на умирачка, но е добре да се помисли кой сега е най-големият притежател на Трежърис? Чичо ни Бен... Всъщност, съгласен съм и с двама ви едновременно - САЩ наистина правят доста долни мизерии и са си напълно фалирали класически погледнато, но от друга имат много силни козове. Всъщност винаги съм твърдял, че това което дава сила на долара са оръжията на американците - някои валути са подкрепени от злато, други от икономика, а доларът е подкрепен от F 22, B2 spirit, самолетоносачите, ЦРУ и ядреното оръжие. А изобщо не знаем какво имат класифицирано - съвременната квантова механика има предположения за доста... екзотични феномени. Каквото и да си говорим докато САЩ могат за 24 часа да смажат всяка страна по света, просто няма кой да каже че "царят е гол", и могат да печатат колкото си искат. Всъщност докато го правят пазарът се подготвя да ги тества с геополитически размирици - арабите са само началото.
В този ред на мисли най-фундаментално беариш новината за долара е орязването на отбранителния бюджет и мекият курс на Обама(който обаче все си мисля, че може да изненада неочаквано).
Коментар