IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    идеята беше да прочетеш за евробанк .. в смисъл, че холда е имал и банка, но после я е продал
    Да е имал, да е имал, колко да е имал. Може пък и да съм ги пропуснала първите им баланси. А признавам, че може и да бъркам с опитите на каолинците. Така или иначе банка няма. А не ми се рови в историята на холда, за да си припомням, дали липсваше разрешение от някакъв надзор. За холдовия случай малко безсмислено занимание ми се вижда
    Абе някой път като си избирам акции, си мисля - да взема тая и тая акция, понеже си заслужава да видя сигурност, растеж, дивидент, и т.н. А тука някак си ги подминавам. Просто спрямо другите които са за гледане, не ми се получава, да ми задържат погледа. )))
    Не е препоръка.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Първоначално ми правеше чудесно впечателние. За съжаление, все повече се убеждавам, че крадеца вика дръжте крадеца, сиреч, май си ги наизустил нещата и повтаряш ли повтаряш, че другите ти пишат наизуст. Е какво искаше, да ни кажеш с въпросния линк ??? Че не е препоръка може би !? Карай, то се знае, че не е препоръка. )) Тука сме си наши хора, знаем си се, майтапа си е често срещан ))
      идеята беше да прочетеш за евробанк .. в смисъл, че холда е имал и банка, но после я е продал
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

като пишеш назуст вземи прочети малко
        http://www.eurohold.bg/History-7.html
        Първоначално ми правеше чудесно впечателние. За съжаление, все повече се убеждавам, че крадеца вика дръжте крадеца, сиреч, май си ги наизустил нещата и повтаряш ли повтаряш, че другите ти пишат наизуст. Е какво искаше, да ни кажеш с въпросния линк ??? Че не е препоръка може би !? Карай, то се знае, че не е препоръка. )) Тука сме си наши хора, знаем си се, майтапа си е често срещана форма на комуникация ))
        Не е препоръка... !!!

Коментар

въпросът е ти можеш ли ...
          Определено

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Мисля че можеш и сам да го намериш
            въпросът е ти можеш ли ...

Коментар

какъв %
              Мисля че можеш и сам да го намериш

Коментар

Всъщност точно тази тяхна преценка е ключова за оценката им. Защото едно е да оценяваш ЗК според активите ако тези активи са инвестирани в ДЦК и сигурни облигации, друго е в периферен пазар и то с приличен процент в свързани компании.
                какъв %

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  А едно време се напъваха и банка да правят. Представям си как щяха да се навържат едно с друго, вероятно с едни и същи активи в няколко баланса. Добре, че не им дадоха да правят банка, че и много балонери щяха да прегорят там...През 2007 всички тенджери бяха с толкова въздух под налягане, и добре че се мина без банкерските изхвърляния. За каолиновеца също се отнася.
                  като пишеш назуст вземи прочети малко
                  http://www.eurohold.bg/History-7.html

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                    Макар да съм почти сигурен, че си губя времето с напълно незапознат с действителността човек ще те светна, че за периода 2004-2009 год. застрахователните резерви на Евроинс нарастват около 300-400%. До 2008 год. (старта на кризата) Евроинс е на печалба всяка година съчетана с дивидент. А в какво инвестират застрахователните компании си е по-тяхна преценка, в случая оказала се правилна.
                    Всъщност точно тази тяхна преценка е ключова за оценката им. Защото едно е да оценяваш ЗК според активите ако тези активи са инвестирани в ДЦК и сигурни облигации, друго е в периферен пазар и то с приличен процент в свързани компании.

Коментар

• А едно време се напъваха и банка да правят. Представям си как щяха да се навържат едно с друго, вероятно с едни и същи активи в няколко баланса. Добре, че не им дадоха да правят банка, че и много балонери щяха да прегорят там...През 2007 всички тенджери бяха с толкова въздух под налягане, и добре че се мина без банкерските изхвърляния. За каолиновеца също се отнася.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

И какво изкарва от застраховки. То лесно се прави висок ръст на премиите като не оценяваш риска си правилно. И какво става - занижават риска, продават по-евтино - съвсем нормално имат ръст на продажбите, взимат тези пари и ги набутват на борсата. И докато борсата ни расте правят луди пари, като вземе да пада и се молят богу да не се случи да платят голямо обезщетение.
                        Макар да съм почти сигурен, че си губя времето с напълно незапознат с действителността човек ще те светна, че за периода 2004-2009 год. застрахователните резерви на Евроинс нарастват около 300-400%. До 2008 год. (старта на кризата) Евроинс е на печалба всяка година съчетана с дивидент. А в какво инвестират застрахователните компании си е по-тяхна преценка, в случая оказала се правилна.
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

те понеже турците в момента не балочнат някой сектори...ама хич
                          Като кой например.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                            Ще ти помогна малко да не ровиш -
                            2004 год. - около 29,5 млн. лв. премии
                            2009 год. - около 74 млн. лв. премии

за пет години средният ръст е 30% годишно.
                            И какво изкарва от застраховки. То лесно се прави висок ръст на премиите като не оценяваш риска си правилно. И какво става - занижават риска, продават по-евтино - съвсем нормално имат ръст на продажбите, взимат тези пари и ги набутват на борсата. И докато борсата ни расте правят луди пари, като вземе да пада и се молят богу да не се случи да платят голямо обезщетение.

Коментар

• те понеже турците в момента не балочнат някои сектори...ама хич
                              Last edited by bertram; 06.04.2011, 17:34.

Коментар

• Ще ти помогна малко да не ровиш -
                                2004 год. - около 29,5 млн. лв. премии
                                2009 год. - около 74 млн. лв. премии

за пет години средният ръст е 30% годишно.
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

X