IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
    Равновесния, изкарай данните за Евроинс за периода 2004-2009 (последните 5 год. до 2009). Виж колко им е средният ръст на премиите и умножи активите по 1,36 да видим за какво иде реч.
    Евроинс си правеше печалбата като инвестираше в акции. Такава печалба не е стабилна и беше леко налудничаво нашите инвеститори да дават P/E 20 за печалба на застрахователна компания от набалончен пазар, който очевидно не можеше да се набалончва със същите темпове за следващите 5 или 10 години - което ако беще вероятно да се случи може би щеше да оправдае капитализацията на евроинс през 2007

Коментар

• тука верно цъфнаха о.браните
      платени аналиzатори ФМ и ОК
      100% споко

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Турската компания за 2009 - сори нямам по пресни данни, но като се има в предвид растежа на турската икономика през 2010 най-вероятно долните цифри са подценени та тя прави 28 милиона TRY печалба което означава че я продават на P/E 16. Пак към края на 2009 е имала активи от 356 милиона лири което прави 1,36 към активите и има среден ръст на премиите за последните 5 години от 17% и средно ROE за последните 4 години 35%. Та къде по то-точно може да се сравнява евроинс с нея.

Бях си рекъл повече да не пиша в тази тема, но подобни намеци за сходство чак на манипулация избиват.
        Равновесния, изкарай данните за Евроинс за периода 2004-2009 (последните 5 год. до 2009). Виж колко им е средният ръст на премиите и умножи активите по 1,36 да видим за какво иде реч.
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
          Кимру, турската икономика расте с 9% годишно. С колко очакваш да расте българската през следващите години? Като имаш предвид застаряването на населението, засилването на ромския фактор и т.н.. Респективно с колко ще расте застрахователния ни пазар?
          имам познат при който бачкат основно роми. взимат по 800 кинта и никой не ги тормози. предприятието отваря в 7.00, а в 6.45 всичкото братя роми седи чинно и чака да дойде шева и да отвори. Много пъти съм му се чудил, но човека (не е ром) явно е намерил рецептата. Склада е пълен с какви ли не скъпи неща и кражби няма!.. просто хората взимат пари като за българи и са доволни. Според шефа им , когато е натоварено работят много сериозно и не се оплакват. Важното е, че ги третира и им плаща както би плащал и на 'бял' човек.

Много хора казват ' циганите за нищо не стават' , но когато им потрябва някава работа да им се свърши за 1000 кинта казват " абе я да намерим един циганин за 300-400" ... процеса е двустранен.

ако си мислиш, че кюрдите в анадола със сепаратиските си организации са много по-читави от ромите... бъркаш.

ако има сериозна държава и ромите ще бачкат и потребяват...защото в момента те не потребяват, а вегетират.

сори за лиричното отклонение
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            разгеле разписа се вече съм спокоен, че увеличението ще е успешно
            Ахха, страшно спокоен си... Вижда се от самолет... Не се притеснявай. Парите които си "вложил" вече ги няма... И да се притесняваш и да не се притесняваш все тая...
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Турската компания за 2009 - сори нямам по пресни данни, но като се има в предвид растежа на турската икономика през 2010 най-вероятно долните цифри са подценени та тя прави 28 милиона TRY печалба което означава че я продават на P/E 16. Пак към края на 2009 е имала активи от 356 милиона лири което прави 1,36 към активите и има среден ръст на премиите за последните 5 години от 17% и средно ROE за последните 4 години 35%. Та къде по то-точно може да се сравнява евроинс с нея.

Бях си рекъл повече да не пиша в тази тема, но подобни намеци за сходство чак на манипулация избиват.

Коментар

Кимру, турската икономика расте с 9% годишно. С колко очакваш да расте българската през следващите години? Като имаш предвид застаряването на населението, засилването на ромския фактор и т.н.. Респективно с колко ще расте застрахователния ни пазар?
                Добре де от мен да мине - позволявам ти да делнеш П/С -то на 2.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Респективно с колко ще расте застрахователния ни пазар?
                  С около 25-35% годишно!
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                    Ами виж я - турска е с 2,8% дял и повече прилича на инса. Ще ми е интересно мнението ти?

http://www.thefreelibrary.com/(ECO)+...A.-a0230919569

Виж 4 и 17 стр, от това http://www.aksigorta.com.tr/en/PDF/A...esentation.pdf

Коментар

кимру мерси за материяла и един цитат
                      " However, Sompo is interested in growth of profit, not growth in market share."

така се прави бизнес, а ако грандоманията ни натиска да гоним нон стоп по-голям пазарен дял...без да се следи за профита..рано или късно 'изпускаме въздуха'

поздрави
                      Берти, а то коя компания очакваше да има 5% пазарен дял в Русия през 2010 година? Не беше ли Еврохолд? През 2010 на какво са наблегнали според теб, на пазарен дял или на печалба? Щото и по двата показателя са цъфнали и вързали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Холтчето е изпърдяно отвсякъде. Всичко що е могло е продадено. Всичко що е могло е заложено... Какво има да се говори повече?
                        разгеле разписа се вече съм спокоен, че увеличението ще е успешно

Коментар

• Холтчето е изпърдяно отвсякъде. Всичко що е могло е продадено. Всичко що е могло е заложено... Какво има да се говори повече?
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• кимру мерси за материяла и един цитат
                            " However, Sompo is interested in growth of profit, not growth in market share."

така се прави бизнес, а ако грандоманията ни натиска да гоним нон стоп по-голям пазарен дял...без да се следи за профита..рано или късно 'изпускаме въздуха'

поздрави

Коментар

• Ами виж я - турска е с 2,8% дял и повече прилича на инса. Ще ми е интересно мнението ти?

http://www.thefreelibrary.com/(ECO)+...A.-a0230919569

Виж 4 и 17 стр, от това http://www.aksigorta.com.tr/en/PDF/A...esentation.pdf
                              Last edited by cymru; 06.04.2011, 17:03.
                              Не-заслужил инвеститор

Коментар

не е само до дял , а и до показатели... защо си мислиш, че инса (бг) не могат да изкарат 1,2,3 милиона печалба още за 2011
                                Че какви са показателите на Инса? Загуба яко (едва ли ще са на печалба за 2011 по обясними причини, застраховки на прекалено големи за тях рискове), над BV се търгуват....
                                Кимру, не съм я гледал тая компания. Ако оперира на пазар със 7 млн потребители и е осмата по големина, може да я видим.

Коментар

Working...
                                X