IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То и ти искаш Ботев да се класира в А група, ама е Бееееееее група. Ти си зле с мисленето пич- днес като купих БРЕФ ще взема 27 процента още тази година. Това и по твоите аутсаидерски сметки е повече от 3годишните ти лихви за годишен депозит. Зле си пич- и сто ника да си направиш оставаш си Беее група

Коментар

• някой може да е решил да продаде и после да си купи същите акции от държавата

Първоначално изпратено от 24 часа
      Държавата продава акции в "Химимпорт"

Държавното дружество "Консолид комерс" ще продаде дела си от 704 276 акции в капитала на "Химимпорт". Това стана ясно от публикувано вчера решение на агенцията за приватизация за откриване на процедура.

Книжата ще бъдат предложени на централизиран публичен търг. Парите от него ще се върнат в дружеството.

То се прочу в средата на 2006 г., когато стана ясно, че от сметката му липсват 5 млн. лв. Парите се оказаха преведени от ликвидатора Владимир Милев във финансовата къща "Форексксо". Първоначално той отказал да предостави на икономическото министерство извлечение от сметката, а после заявил, че парите са обменени в евро и дадени за управление.

Във "Форекско" бяха открити и акциите от "Химимпорт". Преди 6 г. стана ясно, че книжата са били оценени за над 719 хил. лв.

Заради присвояването на парите бяха повдигнати обвинения на ликвидатора Милев, директорите на "Форекско" Иван Табаков и Драгомир Бучев, който е бил и шеф на "Консолид" от 1994 до 1997 г. През декември миналата година Софийският градски съд им даде по 7 г. затвор.

"Консолид" е създаден през 1993 г., за да обедини държавните дялове в 200 външнотърговски дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ХА-ХА- нали дадоха половината дивидент за първата година на привилигированите
        ти колко искаш да дадат???

като отидеш в КТБ и си дадеш в средата на годината парите на влог по който получаваш по 7.5% лихва при еврото .......................... колко лихва си мислиш, че ще вземеш -> за цялата година или за половин година лихва ще ти начислят на първия работен ден на следващата година

въпросът ми е риторичен -> знам, че ти е трудно да мислиш ................. къде, къде е по-лесно всеки ден в един и същи час да пействаш вица за мечката-педераст

Коментар

• ХА-ХА- нали дадоха половината дивидент за първата година на привилигированите

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнение
            Поне се дръж сериозно.
            Вие пък не давате човек да помечтае малко

Изрично бях написал, че това е невъзможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
              Благодаря/им! А за риторичния ти въпросът - без коментар

Изключително ще стане интересно ако хората кажат: "Я да дадем дивидент от по 20-30 ст. на акция за 2011 и да обещаем едни 40-50 % за в бъдеще"! Не че е възможно, но какво би се случило тук и за колко време . Да видим тогава за ликвидност ли ще ревем, за свободни пари ли
              Що бе, те тъй и тъй си ги дават 20-те стинки....

Коментар

Изключително ще стане интересно ако хората кажат: "Я да дадем дивидент от по 20-30 ст. на акция за 2011 и да обещаем едни 40-50 % за в бъдеще"! Не че е възможно, но какво би се случило тук и за колко време . Да видим тогава за ликвидност ли ще ревем, за свободни пари ли
                Поне се дръж сериозно.

Коментар

Изключително ще стане интересно ако хората кажат: "Я да дадем дивидент от по 20-30 ст. на акция за 2011 и да обещаем едни 40-50 % за в бъдеще"!
                  Темата е за "Химимпорт", а не "Бисери и вицове".

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                    Чл. 196. Не се облагат с данък

Как мислиш, защо на тимаджии са им нужни 2 банки и 4 инвестиционни посредника ?

Last edited by първи стъпки; 26.04.2012, 15:48.

Коментар

Кажи накратко моля те какво съдържат тези чл.44 и 196, че ми стана интересно, а предполагам и на другите форумци.
                      Чл. 196. Не се облагат с данък при източника доходите от разпореждане с акции на публични дружества, търгуеми права на акции на публични дружества и акции и дялове на колективни инвестиционни схеми, когато разпореждането е извършено на регулиран български пазар на ценни книжа.
                      Според чл. 44 на ЗКПО, при разпореждане с акции (продажба), издадени от публични акционерни дружества, на регулиран български пазар на ценни книжа, при определянето на данъчния финансов резултат счетоводният финансов резултат:
                      - се намалява с печалбата, определена като положителна разлика между продажната цена и документално доказаната цена на придобиване на тези ценни книжа; или
                      - се увеличава със загубата, определена като отрицателна разлика между продажната цена и документално доказаната цена на придобиване на тези ценни книжа.
                      Пояснения за "разпореждане, извършено на регулиран български пазар на ценни книжа" и "документално доказана цена на придобиване на ценни книжа или дялове" се съдържат в т. 21 и 22 на з 1 от Допълнителните разпоредби към ЗКПО.
                      Регулиран пазар по смисъла на Закона за публично предлагане на ценни книжа (респ. Закона за пазарите на финансови инструменти) е фондовата борса и неофициалният (извънборсов) регулиран пазар, осъществяван чрез инвестиционни посредници. Акциите на публични АД се търгуват само на регулирания пазар.

Как мислиш, защо на тимаджии са им нужни 2 банки и 4 инвестиционни посредника ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                        "Алианц и позициите му ще тръгнат ,но ТИМ не ми се вярва с малко да стане....."...
                        Мече, нали знаеш кога тръгва пазара... когато тръгне Химимпорт, безотказно всеки път е така..

Досега е било така ,но Флагмана вече година го чакаме да тръгне.А ако не трътне и маркета реши проблема по друг начин....
                        Виж в началото на тази година с колко се качи АДСИЦ едни 30 % направих в две позиции....на НГ пък бяха ЕМКА ,ХИКА ,ПЕТРОЛ ,ЕУБГ ,ЕТРОПАЛ ,БТН и т.н...
                        Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Прочети разпоредбите на чл. 44 и чл.196 от ЗКПО
                          Кажи накратко моля те какво съдържат тези чл.44 и 196, че ми стана интересно, а предполагам и на другите форумци.
                          Иначе според мен днешния спад се обуславя с психологическото дъно от 1,30, за което всички, с които говорих споменаваха. Имаше 1-2 сериозни играчи там и доста дребни спекуланти, но след като не устояха, за мен в момента всички търсят следващия психологичен момент. За съжаление той според мен е 1 лв и очаквам там някъде да се струпа сериозна съпротива /още повече, че преди 10тина дни са минали големи бройки на извънрег. там някъде/. Всичко това би се случило ако продавача/чите са много на зор и продават на всяка цена, в противн случай очаквам мъртви дни и много постепенно издигане до 1,35-1,40.

Не е препоръка за взимане на инвестиционни решения. Това пък го казвам ако въобще някой го чете и интересуват такива решения
                          Last edited by първи стъпки; 26.04.2012, 15:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
                            Вчера подадох данъчна декларация и там пише ОБЛАГАЕМ ДОХОД-трябва да платиш-как ще избягаш ,че не ми е ясно
                            Прочети разпоредбите на чл. 44 и чл.196 от ЗКПО

Коментар

• "Алианц и позициите му ще тръгнат ,но ТИМ не ми се вярва с малко да стане....."...
                              Мече, нали знаеш кога тръгва пазара... когато тръгне Химимпорт, безотказно всеки път е така..

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
                                Те гърчолята се осраха навсякъде!Случайно да ти прави впечатление "огромния брой сделки" и"ФАНТАСТИЧНИЯТ ОБОРОТ" с това дружество на ТЕЗИ цени.Ножът е вече тъп
                                Тъп е защото ИП и ПФ изчезнаха .....сега сме такива като мен и теб с до 10 К в акции по дадена позиция....
                                То за Оловото съобщиха че е пред фалит и едва го допутаха до 2,2 лв а аз си мислех на стотинки да си взема.....
                                Но няма той да вдига борсата . Имам Еларг и БРЕФ....там се вижда за какво става дума. В ЕЛарг има силен купувач и дава до 50 К на ден и пак трудно напредва а БРЕФ с дивидент от 20 ст и толкова желаещи го стопираха на 74 вече три месеца....
                                Трябват милиони за да тръгне пазара.....
                                Иначе първият купувач ще го заринат.....
                                Алианц и позициите му ще тръгнат ,но ТИМ не ми се вярва с малко да стане.....

Коментар

Working...
                                X