IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Случаят е много показателен....
    В портфейла ми в ИП изчезнаха 100 акции на БОРОСПОРТ...
    Оказа се, че мажо е направил увеличение на капитала с апортна вноска...Неморално, но законно ( дотук ).
    За дребните акционери има едно условие - или участваш в увеличението с пари или си ГУБИШ акциите...НИто съм разбрал, нито щях да участвам в това увеличение......Комунистите елед 1944г , вземаха собствеността и раздаваха облигации....
    Затова фондовия пазар - публичен или не е на такова дередже в БГ....

пп А каква е връзката на БОРОСПОРТ с ПИБ.....? ( не знам с какво спекулираш колега, не знам....)
    пп Има разлика разбира се.....ПИБ е една голяма, уважавана, коректна, публична, партийно неангажирана, печеливша институция, която работи за просперитета на дребните акционери и вложители......Евала, машала....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Момчета, помнете за БОРОСПОРТ и си правете сметката......

пп Да са живи и вечно страдащи....
      Всъщност какъв е случаят с БОРОСПОРТ ,предполагам е важно и ще се радваме да хвърлиш светлина върху него.......

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Момчета, помнете за БОРОСПОРТ и си правете сметката......

и как да го помним като не го знаем? Съответно каква е връзката с банката и как да си направим сметката е пълна мъгла ..

Коментар

• Момчета, помнете за БОРОСПОРТ и си правете сметката......

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
            Нещо много хлъзгаво става тук!!!
            Обичат ските и ги спонсорират.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              Нещо много хлъзгаво става тук!!!
              Еми на хората им е кеф да се возят на шейна, кво да се прави.. Помагаме доколкото можем
              Записах се със 700*3,82 и днес, пък да видим ще помагаме ли и по-надолу ако решат да се пускат

Коментар

• Нещо много хлъзгаво става тук!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                  Само аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...
                  Ако поразсъждаваш малко ще стигнеш до извода че от това увеличение печелят миноритарните акционери .

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Иване уж си старо куче а какви въпроси задаваш!!
                    Не идиот, а такъв за който не е важно да си купи 20-30 хил. акции, а да запише 20-30% от компанията!
                    В случая при ЦКБ структури на мажо си записаха емисията и изпълниха целта на увеличението.
                    Право думаш.. при това безпроблемно и в пълен обем ...
                    Къде другаде ще видим такъв пример -мажо да плаща 50% горница на пазарвата цена ..
                    При Софарма или ПИБ , ...и всички останали ??? Дайте други примери да напомпаме оптимизма
                    После що търговията била тегава
                    Last edited by Protokol; 10.05.2018, 11:45.
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Само аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...
                      Иване уж си старо куче а какви въпроси задаваш!!
                      Не идиот, а такъв за който не е важно да си купи 20-30 хил. акции, а да запише 20-30% от компанията!
                      В случая при ЦКБ структури на мажо си записаха емисията и изпълниха целта на увеличението.

Коментар

По спомен -2011г след януарските щурмове бе някъде...
                        Еееей какви фадроми имаше тогиз.... после сомосвалите дойдоха и стана тя , каквато станаааа

Коментар

• Само аз ли помня едно уникално увеличение на капитала при ЦКБ, когато пазарната цена беше около (или под) един лев, а увеличението беше при цена от 1.50 лева за акция? И кой точно идиот ще реши да участва в такова увеличение на капитала? Защото наистина трябва да си идиот, за да купуваш нови акции на по-висока цена, отколкото е текущата пазарна цена на вече съществуващите акции...

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Всъщност има някаква логика. Ако пазарната цена е 6 лв и балансовата стойност е 9 лв, КФН ще откаже увеличение на капитала заради разводняването. Заради това, ако пазарната цена е под цената на увеличението има някакъв резон да се разреши увеличението, въпреки разводняването на база балансова стойност.
                            Хм, интересна теза, не се бях замислял за такъв сценарий. Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                              ...отказаха се да продават ....
                              Или им отказаха да ги купят.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Линкът ще ти го изтрият, но аз пак не вдявам - какво общо има капитала с активите в случая, не по принцип, а в случая. Можеха спокойно да си увеличат капитала и да изпълнят предписанията на бНБ, но пради някакви причини не го направиха, и пак да са 4-ти, след сливането на ОББ и СИБанк. Обаче нъцки Ама то само това да беше - 33% вече е спада от началото на годината, същий Булгартабак, не че имат нещо общо с Шиши, сакън, не съм казал подобно нещо
                                идеята е проста...отказаха се да продават и сега с малки обеми връщат цената там кадето им е необходима...срещу мажовците не се играе!!!

Коментар

Working...
                                X