Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Мда,кофти преживяване е това,всъщност те не направиха ли същото с Пампорово АД преди 5-6 години.Като казваш "ГУБИШ" вероятно имаш предвид че се разводняват много или греша?
пп Като казвам губиш, значи няма нищо....НУЛА....Заличени, изгорени, откраднати, изпити, изядени и изсра.и от собствениците..( така ми казаха от ИП)
пп Не ми се пише повече по темата и казуса...Да го ...
- 1 like
Коментар
-
"Целта е включването на положителния финансов резултат от тази година в базовия собствен капитал от първи ред"
Някой ще поясни ли какво означава това-увеличение на капитала със собствени средства ли или друго?
В един следващ ход, след спазване на съответната правна процедура, вземане на валидно решение, резервът може да се използва за увеличение на капитала (основен) със собствени средства.
Простичко: основният капитал принадлежи на акционерите.
Резервът е на дружеството.
Коментар
-
"Целта е включването на положителния финансов резултат от тази година в базовия собствен капитал от първи ред"
Някой ще поясни ли какво означава това-увеличение на капитала със собствени средства ли или друго?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнениеhttp://www.mediapool.bg/pechalbata-n...ews279219.html
Пак акционерите ще пиеме една студена вода
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Ами айде и аз да добавя:
* Прегледа на качеството на активите от БНБ мина перфектно, като беше из между банките с най-добри резултати;
* Стрес теста не я изкара с отрицателен собствен капитал, като процента на отрицателеност не беше 3 пъти по-лош от този на "Монтепаски ди Сиена" (която пък се беше превърнала в нарицателно за проблемна за Европейската банкова система, като общо взето срина оценката на целия банков сектор в Западна Европа).
* Нямаше ИЗРИЧНО предписание от БНБ да се увеличи Собствения капитал до 1 година, за да може да се стабилизир банката;
* Въпреки че нямаше ИЗРИЧНО предписание от БНБ да се увеличи Собствения капитал до 1 година, Банката все пак направи такова - ей така за да подобри рисковия си профил и да демонстирира, че дори не е нужно БНБ да РАЗПОРЕЖДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДПИСАНИЕ, за да бъде изпълнено то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Мога да добавя. Донесла е също голяма печалба на инвеститорите и същите винаги са се чувствали сигурни в инвестицията си. Както и никога не е изпадала в ликвидна криза и не изправяла на тръни вложители те си. Също така финансира различни проекти изключително прозрачно. ПоздравиПървоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеи аз да добавя
+ всеки един кредит и кредитополучател се гледа да не е бушон
+ не се дават никакви милиони кредити на офшорки с център един безработен
+ при нужда собственика бърка в джеба и увеличава капитала както си трябва
+ ама по никакъв начин не участват в схеми патент на една друга банка
+ ама по никакъв начин не се пускат през някоя и друга година слухове за влизане на голям играч като акционер
+ изплащат редовно дивидент
* Прегледа на качеството на активите от БНБ мина перфектно, като беше из между банките с най-добри резултати;
* Стрес теста не я изкара с отрицателен собствен капитал, като процента на отрицателеност не беше 3 пъти по-лош от този на "Монтепаски ди Сиена" (която пък се беше превърнала в нарицателно за проблемна за Европейската банкова система, като общо взето срина оценката на целия банков сектор в Западна Европа).
* Нямаше ИЗРИЧНО предписание от БНБ да се увеличи Собствения капитал до 1 година, за да може да се стабилизир банката;
* Въпреки че нямаше ИЗРИЧНО предписание от БНБ да се увеличи Собствения капитал до 1 година, Банката все пак направи такова - ей така за да подобри рисковия си профил и да демонстирира, че дори не е нужно БНБ да РАЗПОРЕЖДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДПИСАНИЕ, за да бъде изпълнено то.
- 3 Харесвания
Коментар
-
[/QUOTСтига мрънкахте!Положението е такова каквото е!То няма да се промени!Продавайте ако ще продавате!Last edited by Scottie Pippen; 12.05.2018, 10:50.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Мога да добавя. Донесла е също голяма печалба на инвеститорите и същите винаги са се чувствали сигурни в инвестицията си. Както и никога не е изпадала в ликвидна криза и не изправяла на тръни вложители те си. Също така финансира различни проекти изключително прозрачно. Поздрави
+ всеки един кредит и кредитополучател се гледа да не е бушон
+ не се дават никакви милиони кредити на офшорки с център един безработен
+ при нужда собственика бърка в джеба и увеличава капитала както си трябва
+ ама по никакъв начин не участват в схеми патент на една друга банка
+ ама по никакъв начин не се пускат през някоя и друга година слухове за влизане на голям играч като акционер
+ изплащат редовно дивидент
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСлучаят е много показателен....
В портфейла ми в ИП изчезнаха 100 акции на БОРОСПОРТ...
Оказа се, че мажо е направил увеличение на капитала с апортна вноска...Неморално, но законно ( дотук ).
За дребните акционери има едно условие - или участваш в увеличението с пари или си ГУБИШ акциите...НИто съм разбрал, нито щях да участвам в това увеличение......Комунистите елед 1944г , вземаха собствеността и раздаваха облигации....
Затова фондовия пазар - публичен или не е на такова дередже в БГ....
пп А каква е връзката на БОРОСПОРТ с ПИБ.....? ( не знам с какво спекулираш колега, не знам....)
пп Има разлика разбира се.....ПИБ е една голяма, уважавана, коректна, публична, партийно неангажирана, печеливша институция, която работи за просперитета на дребните акционери и вложители......Евала, машала....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСлучаят е много показателен....
В портфейла ми в ИП изчезнаха 100 акции на БОРОСПОРТ...
Оказа се, че мажо е направил увеличение на капитала с апортна вноска...Неморално, но законно ( дотук ).
За дребните акционери има едно условие - или участваш в увеличението с пари или си ГУБИШ акциите...НИто съм разбрал, нито щях да участвам в това увеличение......Комунистите елед 1944г , вземаха собствеността и раздаваха облигации....
Затова фондовия пазар - публичен или не е на такова дередже в БГ....
пп А каква е връзката на БОРОСПОРТ с ПИБ.....? ( не знам с какво спекулираш колега, не знам....)
пп Има разлика разбира се.....ПИБ е една голяма, уважавана, коректна, публична, партийно неангажирана, печеливша институция, която работи за просперитета на дребните акционери и вложители......Евала, машала....
Мога да добавя. Донесла е също голяма печалба на инвеститорите и същите винаги са се чувствали сигурни в инвестицията си. Както и никога не е изпадала в ликвидна криза и не изправяла на тръни вложители те си. Също така финансира различни проекти изключително прозрачно. Поздрави
- 1 like
Коментар
Коментар