IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Привет 15% - явно и пазара мисли така!
    Пазарът никога не мисли, пазарът у нас се вдижи от алчност и страх, както навсякъде по света, но и от огромен процент търгуващи с вътрешна информация. Сега явно няма вътрешно инфо ин адванс (макар че се забеляза известно натискане на цената с по 2000-3000 бройки около 6,50 малко преди новината), затова и пазарът поема по съвсем ясната си траектория, а именно надолу, защото новината е меко казано лоша. Разбира се, за адептите и посетителите на кулите на мордор всяка новина от "г-н Донев и г-н Димитров" е повече от отлична, най-добрата възможна и т.н., така че те не са критерий.
    Иначе акцията (на теория) е повече от отлична - супер як сектор, дава стабилни дивиденти, придобивания и т.н., ма на практика консолидира по 10 милки загуба от "брилянтните" бизнес решения на горепосочените "честни частници" вече не знам коя поред година, а дивидентът се плаща със заеми и емитиране на нови акции. Ми супер, който го кефи, да си "играйка", както казваше онзи, дето реално построи някога кулите на мордор, а сега им е съсед в едната
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Софарма също вкарва точки за увеличение на капитала

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Тонка, според мен Трейдинга ще продължи да бъде дивидентна компания /както казва г-н Донев/, но чрез новите привилегировани акции основно, а може и само чрез тях.
        Това е тънкия момент тук...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Тонка, според мен Трейдинга ще продължи да бъде дивидентна компания /както казва г-н Донев/, но чрез новите привилегировани акции основно, а може и само чрез тях.
          Привет 15% - явно и пазара мисли така!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

г-н Донев винаги е напомнял, че СФТРД и СФИ са дивидентните компании в групата и че дори да се оттегли от поста си ще настоява да продължат да дават дивидент. Така, че дано да не сте прав в тълкуванието си!
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Казваш че ще се спре дивидента за известно време ли.......?
              Както Мариян хипотетично написа статията, в продължение на това написах мнение. И преди съм разсъждавал в тази посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

г-н Донев винаги е напомнял, че СФТРД и СФИ са дивидентните компании в групата и че дори да се оттегли от поста си ще настоява да продължат да дават дивидент. Така, че дано да не сте прав в тълкуванието си!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Явно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Една евентуална емисия превилигировани акции, т.е. с гарантиран дивидент, може да бъде разграбена от ПФ и други институционални инвеститори, които в момента са гладни за положителна доходност. Донев има добри контакти в тези среди.. ако ще предприема нещо, със сигурност е сондирал и подсигурил пазара.
                    Момента е идеален за набиране на евтин ресурс от играчи с дълги пари и инвестирането му в бизнеси които ще се задвижат силно с края на пандемията!
                    То точно това е притеснителното, че няма да се направи с ясна бизнес цел, а по-скоро защото могат да се съберат лесно парите. После, някоя банка в Грузия ... и така.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Защо без дивидент. ? Фармата ще свие печалбата без дивидента.
                      Според мен е по-вероятно, чичкото да приложи схемата на софарма-имоти.
                      Т.е. да ти дават дивидент и да ти го прибират срещу емисия хартишки. Чиста работа.
                      Я виж къде се закотви цената на имотното и там си остана като неатрактивна книга за пазара.
                      Имотите направиха кулите с малко собствени пари и повече дълг. Сега се връща дълга и се дава 90 проц дифидент и няма как. Това е начина.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Т.е. да ти дават дивидент и да ти го прибират срещу емисия хартишки. Чиста работа.
                        Я виж къде се закотви цената на имотното и там си остана като неатрактивна книга за пазара.
                        Всичко зависи от това колко ще е рентабилен бизнеса. Другото е техническа настройка стига да се прави при пазарни цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Явно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.
                          Last edited by mecka_stryvnica; 24.02.2021, 13:29.

Коментар

• Една евентуална емисия превилигировани акции, т.е. с гарантиран дивидент, може да бъде разграбена от ПФ и други институционални инвеститори, които в момента са гладни за положителна доходност. Донев има добри контакти в тези среди.. ако ще предприема нещо, със сигурност е сондирал и подсигурил пазара.
                            Момента е идеален за набиране на евтин ресурс от играчи с дълги пари и инвестирането му в бизнеси които ще се задвижат силно с края на пандемията!

Коментар

• Явно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.

Коментар

• Аз предполагам, че е излязла някоя интересна покупка. Да видим...

Коментар

Working...
                                X