Първоначално изпратено от Trakiets
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
За съжаление, движението на цените на акциите на нашата БФБ, отдавна не се влияе от един добър отчет! Колко добри отчета имаше СФТ до сега!? Страховете и неизвестното са в основата на всичко, а в момента те са в превес над всичко, докато не стане ясно, ще има ли аджеба дивидент или не. Не е препоръка за покупка или продажба на акции, просто изказвам мнение!!!
Реалността е, че мениджмънтът за момента изглежда, че е сбъркал с алокирането на капитала. Вземат се пари от бизнес, където компанията има на практика 2ма конкурента и се прехвърлят в капиталоемък бизнес, където работната ръка недостига и е скъпа, без възможност действително да се разграничиш от конкурентите. Това с историята за новата концепция за аптеките не знам дали наистина го вярват, че ги отличава. Може би от Марешки да, но спрямо нормалните аптеки тип Ремедиум, не съм видял да има разлика. И така, вместо да си плащат по 30 ст. дивидент, сега ще търсят допълнително пари от акционерите.
Визията им, че стойността по веригата ще се прехвърли към търговеца на дребно още не се е сбъднала. Може би са изпревалири времето си, не знам, ще видим. Но засега се вижда, че търговията на едро е ок, докато не знам верига аптеки, която да повишава драматични маржовете си, дори в настоящата ситуация. Въобще, повече реализъм тук и по-малко визионерство за бъдещето, ще е полезно.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеВъзвратно постъпателните движения обикновено са приятни
Резнат ли дивидента - край с възвратното движение. Ще остане най-вече постъпателното
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеРискът остава за суфорумците, които продадоха под 6 лв. днес до обяд. Ако покажат добър консолидиран, не изключвам пазарът да върне до 6,20 - 6,25 лв. Не е препоръка!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеА добре заварили - на борда след дълго отсъствие. Пък ако трябва и за привилегировани ще се редим.
Коментар
-
Не мога да не споделя своята възхита от чистотата на този брилянтен анализ и изводи, кристално чиста мисъл, обоснованост и воля да се върви напред (по олимпийски / кубрат-пулевски). Пиши още, колега, ти си радост за неизкушеното от корпоративна алчност и двуличие око. С това отношение всеки един ръководител в групата Софарма ще ти е приятел доживот, особено след като сам се отказа от дивидента, като всяка великодушна душа и истински приятел.
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЯвно ще вървим напред. Банките ще оценят капитализирането. Надявам се и на развитие с разрастването. За мен като акционер няма значение какво се променя щом е на пазарна цена. Моята задача е да имам пари без дивидент за известно време. Както и до сега подкрепям моите приятели в групата!!!! Само да добавя,че аптеката в центъра на града, до моя офис вече е регистрирана в здравната каса като Софарма и. Персоналът ми показа какви ще са промените.
- 14 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеДаа, и аз хвърлям по едно оченце вече.
За малко да скоча днес, ама устисках. Да видим докъде
- 1 like
Коментар
Коментар