Удри, чичак, недей да жалиш, тук още има адепти, дето пазарят "на промоция". Пък и пара за увеличенията трябва да се събира, че не са едно и две
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеАкциите са на борсата, избери си посока, ако пък си по кадърен, изкупи дяловете и въстанови твоята правда!
Амин!
И аз Амин!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Маки, без да се заяждам ще те попитам в прав текст;- остана ли в теб не изреван рев по миналото (незабравимо)?
Какво общо търсиш от старата ,-в тази нова и частна структура на управление?
Ще ми се (със сигурност и на 90% от форума) да те ислушам и разбера, но ти не предлагаш нищо където трябва, а и нищо ново!
Кауза изгубена и остава само горчилката ти, която не стихва и с нея досадата по познатитети теми!
Запри се и се не аби Пич! Акциите са на борсата, избери си посока, ако пък си по кадърен, изкупи дяловете и въстанови твоята правда!
Амин!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
В перспектива гледаме. Мениджмънтът в Трейдинга и в майката Софарма се определят от едно място. Преди години Софарма имаше свои чуждестранни дистрибутори в страните от Прибалтика, Молдова и Полша. Правеше Х износ с тяхна помощ. Мениджмънтът реши, че сам ще се справи по-добре от чуждите дистрибутори - прекрати договорите с тях и направи свои фирми в тези държави, с всички свързани с това разходи - наеми, офиси, складове, служители, местни данъци, логистика итн...Сега вече НЕ прави Х износ! Прави ПО-Малко, но с много по-големи разходи и рискове свързани с унищожаване на непродадената стока с изтекъл срок, която пълни складовете там.....
Маки, без да се заяждам ще те попитам в прав текст;- остана ли в теб не изреван рев по миналото (незабравимо)?
Какво общо търсиш от старата ,-в тази нова и частна структура на управление?
Ще ми се (със сигурност и на 90% от форума) да те ислушам и разбера, но ти не предлагаш нищо където трябва, а и нищо ново!
Кауза изгубена и остава само горчилката ти, която не стихва и с нея досадата по познатитети теми!
Запри се и се не аби Пич! Акциите са на борсата, избери си посока, ако пък си по кадърен, изкупи дяловете и въстанови твоята правда!
Амин!
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
Колеги, гледайте на акцията в перспектива!Last edited by maki; 20.03.2021, 12:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
Ако (примерно) преди три години някой е гледал в перспектива (на бизнеса и акцията) и е получил днешното състояние на нещата, колко перспективно да гледа? Или да изкаже обосновано предположение?
Не е препоръка за покупка на акции !!!
- 1 like
Коментар
-
Колеги, гледайте на акцията в перспектива!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Колеги, гледайте на акцията в перспектива!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Когато с N на брой аптеки правиш същия оборот или даже по-малък, отколкото когато имаш X по N аптеки и то по времето на фармацевтичния Клондайк от времето на златната треска, това не е показателно за особено интелигентен мениджмънт.!!! Преди да бъдат приватизирани за жълти стотинки общинските Софийски аптеки правеха много над 50% от оборота на лекарства в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
Наистина е много глупаво да ти се разраства бизнеса. То са табели, то са брошури, то нови хора може да ти се наложи да наемаш. Ужасно е. Най-добре 1 аптека да си имаш и да не се занимаваш с подобни глупости.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
А Спиди помниш ли как си пребоядисваха камиончетата и баничарките? Там червено, там жълто, помниш ли или понеже имаш Спиди там е ок? Двоен аршин? И не знам какво е това Кароли дето го споменаваш всеки път. Явно ме бъркаш с някой.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Според мен свалянето от 6,50 преди 2-3 седмици до сегашните 5,80 не го прави Чичо. Мисля, че това са малко по-големи акционери, които имат същите опасения като мен, а именно, че наистина ще се изададат привилегии, които ще изядат голяма част /възможно е и 100%/ от дивидента на настоящите обикновенни акции.
Не знам нищо, просто се чудя и разсъждавам на глас.
П.П. Според мен Чичо сваляше цената Декември до 5,50, на като видях, че купувач е Софарма на толкова, реших, че това ще е дъното и размених софарми от 3,20 за трейдинги на 5,60 мисля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не знам колко привилегии ще се издадат ,но чичо усилено сваля цената и не виждам никаква друга логика освен предстоящото увеличение на капитала.......всъщност ако някой е видял някой друг посредник нека сподели?
Не знам нищо, просто се чудя и разсъждавам на глас.
П.П. Според мен Чичо сваляше цената Декември до 5,50, на като видях, че купувач е Софарма на толкова, реших, че това ще е дъното и размених софарми от 3,20 за трейдинги на 5,60 мисля.Last edited by 15%; 18.03.2021, 22:08.Пътека се прави камък по камък!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеМен ме интересува най-вече дали дивидентната политика на настоящите акции ще се промени след време ако/ когато се издадат новите привилегии. Този въпрос ми се ще да коментираме, че не съм оптимист.
Относно ребрандирането - за мен е абсолютно необходимо. За да стане дадена марка разпознаваема и репутацията да работи за нея, то първоначално компанията трябва да работи за репутацията. Не би било ОК трейдинга да инвестира толкова много в системи за управление, складове, оптимизация на процесите, а клиентите на новите вериги да се възползват от това без дори да знаят. Но пак казвам - това е бял кахър. Кажете дали ще се издадат привилегии, на каква стойност, с колко ще бръкнат в дивидента на настоящите обикновенни акции и т.н.
Коментар
Коментар