Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
На мен това увеличение на кредитите въобще не ми харесва ..... Вместо да се води политика за намаляването на разходите за лихви сега ще се увеличат повече ...... Даже съм склонен за намаляване на дивидента с цел да се намалят кредитите ..... Това може да доведе само до позитиви в по-дългосрочен период ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДо кога така, до 100% пазарен дял ?
Може ли малко по подробно да развиеш вижданията си по подчертаното, ти си най чак тука по въпроса.
Че така като те слуша човек само небето едва ли не е тавана на потенциала тука.
Се едно оперира на китайския пазар.
Аз съм малко по скептичен и вчера на 2.90 кеширах 10%.
На 3лв - ще още 10% , на числото пи 3.14 - още 15% и...така.
Освен ако не ме убедиш в обратното.
незнам какво да ти кажа, щом така си преценил - значи така трябва да бъде
моят офис работи и през зимата, а ти не си далеч....
наскоро се видяхме с РЕФАЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеРазходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите..
Може ли малко по подробно да развиеш вижданията си по подчертаното, ти си най чак тука по въпроса.
Че така като те слуша човек само небето едва ли не е тавана на потенциала тука.
Се едно оперира на китайския пазар.
Аз съм малко по скептичен и вчера на 2.90 кеширах 10%.
На 3лв - ще още 10% , на числото пи 3.14 - още 15% и...така.
Освен ако не ме убедиш в обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеСофарма трейдинг увеличава кредитите от банки като намалява задълженията си към свързани предприятия - тона става 1/1.
Ако погледнете отчена на Софарма - тя драстично е намалила кредитите си, даже с 10 млн. товече от това, което е върнала Софарма трейдинг.
Софарма трейдинг става все по-самостоятелна.
Разходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите.
Аз така го видях, за мен отчетът е много добър, компанията продължава да се развива отлично.
Просрочени необезценени търговски вземания намалят с 28,01 млн лв.
Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Софарма трейдинг увеличава кредитите от банки като намалява задълженията си към свързани предприятия - тона става 1/1.
Ако погледнете отчена на Софарма - тя драстично е намалила кредитите си, даже с 10 млн. товече от това, което е върнала Софарма трейдинг.
Софарма трейдинг става все по-самостоятелна.
Разходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите.
Аз така го видях, за мен отчетът е много добър, компанията продължава да се развива отлично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеНямам грешка. Спиди е с 10% по-голяма печалба от Софарма Трейдинг или 8,8 на 8,1 млн. лв. Просто Софарма трейдинг дава преди данъци, а Спиди след данъци 8 млн. лв. Тоест ако сме на една база (преди данъци) Спиди води с около 10%.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Lian4o Private Equity Fund
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениена Спиди колко му е фрий_флоута?
А и фортито е обсебил половината наличен
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеНямам грешка. Спиди е с 10% по-голяма печалба от Софарма Трейдинг или 8,8 на 8,1 млн. лв. Просто Софарма трейдинг дава преди данъци, а Спиди след данъци 8 млн. лв. Тоест ако сме на една база (преди данъци) Спиди води с около 10%.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеСега виждам, че съм сравнявал 8 месечни резултати на Трейдинга с 9 месечни на Спиди
Реално изглеждат равни
Не е препоръка за покупка на ценни книжа.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениехубав отчет - БРАВО!
Още един коз за Oslo
Не е препоръка
Коментар
-
|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеИмпов, най-могъщия дивидент не е ли на жабока. Имаш го златен жабок на сакото при това))
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар