Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеНяма неомазал нещата в тази ситуация, като се почне от пропуска в нормативните актове, които допускат това да се случи, мине се през адвокатката на дружеството, КФН които проверяват поканите за ОС, БФБ и се стигне до нас които така и не догледахме тази порочна покана за ОС.
Трябва да се промени механизма на търговия, когато имаме корпоративно събитие подлежащо на проверка и вписване в ТР. Най-грубо е да не се търгува акцията докато траят вписванията, но не мисля че точно това е решението.Спиране от търговия до вписване в ТР, което пък в никакъв случай не е ок за търгуващите !
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
Сигурен съм, че помните сделката с Холдинг Пътища някъде към 2007г беше. Брокер беше объркал някаква заявка и вместо да купи продаде много акции, Тогава помня че купих на около 800лв. (имах заявка в ниското, цената слезе от 1100 ако помня все още)
След няколко часа ми се обади моя брокер с питане съгласен ли съм да си отменя сделката. Не бях съгласен естествено. Брокерът ми призна, че никой не се бил съгласил от тези които е питал. Кофти случка за Направилият грешката, но се наложи да си покрие сам разликата. Сделки не бяха отменени
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение....
Ето, че вече търговията е спряна за три дни ! Да видим ще стане ли ясно кой е омазал нещата и какво ще се случи с вече сключените сделки !
Трябва да се промени механизма на търговия, когато имаме корпоративно събитие подлежащо на проверка и вписване в ТР. Най-грубо е да не се търгува акцията докато траят вписванията, но не мисля че точно това е решението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
Сигурен съм, че помните сделката с Холдинг Пътища някъде към 2007г беше. Брокер беше объркал някаква заявка и вместо да купи продаде много акции, Тогава помня че купих на около 800лв. (имах заявка в ниското, цената слезе от 1100 ако помня все още)
След няколко часа ми се обади моя брокер с питане съгласен ли съм да си отменя сделката. Не бях съгласен естествено. Брокерът ми призна, че никой не се бил съгласил от тези които е питал. Кофти случка за Направилият грешката, но се наложи да си покрие сам разликата. Сделки не бяха отменениПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Това за дивидентите би ли го обяснил? За паричния дивидент?
Коментар
-
Емитент: Телематик Интерактив България АД-София (TIB)
На основание чл. 78, ал. 2 във връзка с чл. 78, ал. 1, т. 1 от Част IV Правила за търговия от Правилника за дейността на Българска фондова борса АД, с нареждане на Изпълнителния директор на БФБ, временно се спира търговията с емисията акции, издадена от Телематик Интерактив България АД-София (TIB), ISIN код BG1100014213, от 11:12 ч. на търговската сесия на 18.07.2022 г. за срок до три работни дни.
Търговията с емисията ще бъде възстановена след оповестяване от страна на Емитента на информация относно постановения отказ на Търговския регистър за вписване, както и планираните действия от страна на дружеството.
Ето, че вече търговията е спряна за три дни ! Да видим ще стане ли ясно кой е омазал нещата и какво ще се случи с вече сключените сделки !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
... петък, събота, ...коментари публични, спане до 10,10 ли или още и след 10...?
БеееФеБееее не Е основен виновник, имат си кореспондент... може Би!
Коментар
-
https://download.bse-sofia.bg/BSE-Ru...ding_Rules.pdf
Раздел Шестнадесети ОТМЯНА НА СДЕЛКИ, СКЛЮЧЕНИ НА БОРСАТА ПО ИНИЦИАТИВА НА БОРСОВ ЧЛЕН, 31 страница. Освен това мисля имаше и солидни такси/глоби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Разбира се, че не трябва да има такова разделение ! Но в случая мисля, че борсовия оператор ще вземе определено решение и отношение най малкото защото има такива правомощия ! Спирането на търговията се случи, ще видим какво ще решат за вече сключените сделки.
... петък, събота, ...коментари публични, спане до 10,10 ли или още и след 10...?
БеееФеБееее не Е основен виновник, имат си кореспондент... може Би!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Здравко, не се заяждам, но борсата само за профисионалисти ли е?
Днес се събудих и гледам оферти на пазара и решавам да си платя за този продукт и, и излизам със стоката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнениеСигурен съм, че помните сделката с Холдинг Пътища някъде към 2007г беше. Брокер беше объркал някаква заявка и вместо да купи продаде много акции, Тогава помня че купих на около 800лв. (имах заявка в ниското, цената слезе от 1100 ако помня все още)
След няколко часа ми се обади моя брокер с питане съгласен ли съм да си отменя сделката. Не бях съгласен естествено. Брокерът ми призна, че никой не се бил съгласил от тези които е питал. Кофти случка за Направилият грешката, но се наложи да си покрие сам разликата. Сделки не бяха отменени
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Много тъпо изказване! Тия спекуланти нали подлагат на риск собствените си пари!? Ами ако ТР в крайна сметка впише увеличението, те няма ли да са от губещата страна. Стига с тоя комунизъм и мантрата за спекуланта изедник! Това е свободна търговия, на предполагащо се разумни субекти, взимащи свободни решения за парите си. Нали продавача също е взел решение да продава при тази цена, някой насила ли го е карал?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Твоите грешки са си за твоя сметка !Нека видим какво ще се случи, казуса е интересен !
Здравко, не се заяждам, но борсата само за профисионалисти ли е?
Днес се събудих и гледам оферти на пазара и решавам да си платя за този продукт и, и излизам със стоката...
Коментар
Коментар