Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПонеже не съм сигурен, че има съдебна практика по подобни казуси, въпросът е как съда при обжалването ще тълкува решението на ОСА.Има ли кворум - има. Има ли решение "даване" на по две нови акции - има. Въпросът е дали в себе си това решение не съдържа по аргумент на по-силното основание, че ще има увеличение на капитала.....НО....няма от колко на колко се увеличава капитала, колко е новия капитал, колко нови акции е разпределен..... Не мисля, че съдията, който гледа делото ще е благосклонен...Освен ако не е акционер
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПонеже не съм сигурен, че има съдебна практика по подобни казуси, въпросът е как съда при обжалването ще тълкува решението на ОСА.Има ли кворум - има. Има ли решение "даване" на по две нови акции - има. Въпросът е дали в себе си това решение не съдържа по аргумент на по-силното основание, че ще има увеличение на капитала.....НО....няма от колко на колко се увеличава капитала, колко е новия капитал, колко нови акции е разпределен..... Не мисля, че съдията, който гледа делото ще е благосклонен...Освен ако не е акционер
Няма и решение на ОС за промяна на Устава за новия капитал. Внесен е такъв Устав в ТР, но неодобрен от ОС не знам как ще стане.
Търговски закон
КОМПЕТЕНТНОСТ
Чл. 221. Общото събрание:
1. изменя и допълва устава на дружеството;
2. увеличава и намалява капитала;Last edited by Poncho; 18.07.2022, 14:39.
Коментар
-
Предполагам вече сте чели какво заявяват от дружеството ,но все пак:
"От компанията коментираха пред Investor.bg, че това е административна пречка, която скоро ще бъде отстранена.
Няма да се променя кръгът на акционерите, които ще вземат дивиденти. Решенията от общото събрание остават валидни и дивидентите ще се изплатят, както е предвидено, допълват от компанията."
Малко ми странно как при ново събрание ще останат старите правоимащи.
Даже не е малко странно.Единствената възможност е през обжалване и уважаване на обжалването - това според мен естествено.мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Изтъргувани са 9699 акции при средна цена 19,07. Доплащането до 50 лв. е общо 300 хил.лв.
ОС на дружетсвото трябва да вземе решене за обезщетяване на засегнатите акционери, защото порочното решение е на същото това ОС.
Парите после могат да се търсят от адвокатката на която е платено да свърши работа, а тя се е окък.ла. Тя пък да се обърне към застрахователя си по застраховката си „Професионална отговорност на адвокати“.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Понеже не съм сигурен, че има съдебна практика по подобни казуси, въпросът е как съда при обжалването ще тълкува решението на ОСА.Има ли кворум - има. Има ли решение "даване" на по две нови акции - има. Въпросът е дали в себе си това решение не съдържа по аргумент на по-силното основание, че ще има увеличение на капитала.....НО....няма от колко на колко се увеличава капитала, колко е новия капитал, колко нови акции е разпределен..... Не мисля, че съдията, който гледа делото ще е благосклонен...Освен ако не е акционерLife won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеВсичко на всичко 4 555+620 ли бяха за петъка?
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
Без значение причината за грешката. Въпросът е до това, как могат или не могат да се компенсират резултатите от нея към засегнатите страни. Само че тук има засегнати и купувачи и продавачи....
В случая и аз мисля, че сделки, докато не е била спряна търговията са валидни и няма законова причина да се отменят.
От петък , та до ....
11:11:42 25.400 15 +0.400 +1.60% 11:10:19 25.000 53 0.000 0.00% 11:09:45 25.000 70 0.000 0.00% 11:09:29 25.000 4 -1.500 -5.66% 11:08:43 26.500 23 +0.200 +0.76% 11:08:43 26.300 77 0.000 0.00% 11:08:19 26.300 63 +0.100 +0.38% 11:06:59 26.200 119 0.000 0.00% 11:06:15 26.200 50 0.000 0.00% 11:05:13 26.200 5 +1.200 +4.80%
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Едно е брокер да обърка бутони /изцяло персонална грешка/, съвсем друго е да вземе решение за покупка/ продажба на база подвеждаща информация.
В случая и аз мисля, че сделки, докато не е била спряна търговията са валидни и няма законова причина да се отменят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТо това "пожелание" днес никой не знее как да си го тълкува...Който е купил на 20 и си мисли, че е купил от "старите" няма да има желание да се отменят сделките.Но ако се окаже, че е купил от "новите" ...?
Всичко на всичко 4 555+620 ли бяха за петъка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнениеЗащо не мога да отменя поръчка по емисията? Някой ако знае би ли споделил, моля.
Цената на затваряне е важна от тук до крайното решение!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Става въпрос за непаричния дивидент. Паричния си го получаваш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеНяма неомазал нещата в тази ситуация, като се почне от пропуска в нормативните актове, които допускат това да се случи, мине се през адвокатката на дружеството, КФН които проверяват поканите за ОС, БФБ и се стигне до нас които така и не догледахме тази порочна покана за ОС.
Трябва да се промени механизма на търговия, когато имаме корпоративно събитие подлежащо на проверка и вписване в ТР. Най-грубо е да не се търгува акцията докато траят вписванията, но не мисля че точно това е решението.
Коментар
Коментар