If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
казвате "Маню има най-малка вина от всички по веригата", а той освен да си драпа макарите, няма ли задължение борсата да извършва безпроблемна и законова търговия, което включва и това на официалния и сайт да няма подвеждаща информация? Ако е била безпроблемна търговията защо е стопираха?
За мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...
Дружеството е неодушевено, какво значи да има вина? Управата ли или акционерите, че са гласували глупости? Те нямат ли право да гласуват каквото им сърце иска? Вече който е приел искането и то е незаконно той да си бере гайлето. За мен БФБ е приело сплита.
Не говоря за вина в инвеститорите, а за преценка на риска при едно наглед нормално и обикновено събитие(при което също има известни рискове макар и минимални). Що се отнася до вината, мисля че е пределно ясно, че мои колеги (юристи) получават възнаграждение без явно напълно да знаят защо. Търговското право не е само подаване на заявления в търговския регистър.
Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.
А аз пък , точно това чаках, да видя дали и как ще мине през ТР това увеличение, дивидента не ми беше интересен, защото и нямах, но точно от опита си по тях чаках и то още в аукциона, влязах и подадох поръчка след като дори продадох в 10,09,59ч -др. компания,за да вляза в излизащата по условие в допълнителните 2 минути, тк че да го д.хат тези които не са си научили "урока" по провеждане, гласуване и вписването на увеличенията на капитала си, особено с
(това е др.т.) .....
За мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...
Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!
Не говоря за вина в инвеститорите, а за преценка на риска при едно наглед нормално и обикновено събитие(при което също има известни рискове макар и минимални). Що се отнася до вината, мисля че е пределно ясно, че мои колеги (юристи) получават възнаграждение без явно напълно да знаят защо. Търговското право не е само подаване на заявления в търговския регистър.
Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.
Това че поканата им беше съшита с били конци не стигна, в петъка(15,07,) е безусловния отказ за вписване в ТР,(време колкото искаш за консумация на "новината",-(ах каква изненада да не ни впишат не гласувания от нас капитал)
В понеделник 10минутен аукцион, (време за муждуконтинентален ракетен обстре) + да дойде пехотата и седне на масата да умуват до 11,+ч., дали да спрат търговията или ... що пък, ще сторнираме законните сделки и догодина даже...-да в Бг всичко може
Само едно малко уточнение:
Акта на вписването на увеличението на капитала е правопораждащия, тоест там има отказ следователно все още сме в “процедура” по увеличение на капитала.
”Нови” акции няма, поради горната причина.
Коригираната цена след датата на право на нови акции е такава каквато е, всеки сам си преценя риска, откази от вписвания в партидите на дружеста(макар и не публични) се правят всеки ден.
Длъжностното лице по вписвания е направил “отказ” поради обстоятелстеото, че няма как да се дадат укзания, които са в компетенциите на ОС.
Практически жалба в съда е безмислена, а ново заявление също.
Трябва да се свика ново ОС, на което да “прецизира” точката с увеличение на капитала. Според мен на новото общо събрание няма да е налице новация по отношение на старото решение, нито негова съществена промяна, логично е датата с право на акции с дивидент да е 5.7.2022г. Ако ли не изцяло ново ОС с една точка.
В последна сметка търговията с ценни книжа не е само чертежи и четене на форуми.
Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!
Шанса нещата да се случат по план е само в длъжностното лице на Агенцията по вписванията, обаче ново заявление няма внесено.
В съда да падне отказа по старото заявление ще се отече бая време.
Лошото е че тия неизвестности ще подкопават цената на акцията.
Засега капитала е 4 320 006 лв. разделен в 4 320 006 бр. акции и за да се промени следва да се представи в ТР решение на ОС за това и нов Устав гласуван също на ОС.
Ако някак си се приеме, че в онова решение има нещо за увеличение на капитала, макар и в доста свободен стил и разговорно, и че такава е била волята на ОС, то за Устава си трябва ново събрание, а знаете там - покана, 30 дни и така през което време безтегловността си остава.
Ново ОС с читав дневен ред е единственото сигурно решение, щото всякакви други еквилибристики могат и да се обжалват.
Само едно малко уточнение:
Акта на вписването на увеличението на капитала е правопораждащия, тоест там има отказ следователно все още сме в “процедура” по увеличение на капитала.
”Нови” акции няма, поради горната причина.
Коригираната цена след датата на право на нови акции е такава каквато е, всеки сам си преценя риска, откази от вписвания в партидите на дружеста(макар и не публични) се правят всеки ден.
Длъжностното лице по вписвания е направил “отказ” поради обстоятелстеото, че няма как да се дадат укзания, които са в компетенциите на ОС.
Практически жалба в съда е безмислена, а ново заявление също.
Трябва да се свика ново ОС, на което да “прецизира” точката с увеличение на капитала. Според мен на новото общо събрание няма да е налице новация по отношение на старото решение, нито негова съществена промяна, логично е датата с право на акции с дивидент да е 5.7.2022г. Ако ли не изцяло ново ОС с една точка.
В последна сметка търговията с ценни книжа не е само чертежи и четене на форуми.
Кашата е пълна. Не е лошо от дружеството вече да излязат със становище по казуса. Добре, че влязох с хоризонтт една година. Да му мислят краткосрочните...
Коментар