Сделките от вчера не са минали през ЦД, та мисля, че могат да се отменят. Ако обжалването не мине в съда, се прави ново ОС, на което се гласува увеличение на капитала, като право на нови акции имат притежателите на акции към 07.07.22. Само не знам дали е законно, иначе е логично.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
уважавам правото и желанието на някой опитни инвеститори за бързи печалби(макар и с мушенгии), ама ми се струва, че им замъглява съзнанието за реалността . Да, те ще кажат, че понеже имам пропуснати ползи го казвам от яд. Не, още петък видях отказа, но си казах - това не е за мен. Човек трябва да има и някаква спирачка пред желанието за бърза печалба... ако намериш портмоне ще го задържиш ли, макар и по закон да можеш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Абе аз купените вчера мисля да ти ги продам след седмица на 50 лв, пък ти за каквито искаш си ги брой
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
На новото ОСА право на глас ще имат само старите акции. И според ЗППЦК никой не може да те разводнява без да ти дава право да участваш в това увеличение на капитала пропорцилнално на дела ти в дружеството. И аз като закупил от старите акции вчера трябва да имам право да участвам пропорционално на дела си в увеличението на капитала
Все пак дори целият флоут да гласува за профита на купилите в първите 2 часа в понеделник, той -флоута е по-малък от дружествените дялове на мажоритарите. Следователно най-вече ще има значение какво мажоритарите ще решат в това бъдещо хипотетично ОСА, на което евентуално би се разглеждало "най-справедливото" решение
ps Имам. Значи - без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Абе аз купените вчера мисля да ти ги продам след седмица на 50 лв, пък ти за каквито искаш си ги брой... За това дето говорите няма как да стане, защото 1. Маню трябва да подаде оставка и не само той... 2. Ще станем за смях на света(ако не сме станали вече) 3. Не е справедливо
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеа стари и дъъългоо срочниии, до кога?
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
сплит, увеличение на капитал, дивидент, ЗППЦК (каквото и да означава това) .... може да изпишете колкото си искате глупости, но старите акции са преди 05.07, новите са след това
- 1 like
Коментар
-
сплит, увеличение на капитал, дивидент, ЗППЦК (каквото и да означава това) .... може да изпишете колкото си искате глупости, но старите акции са преди 05.07, новите са след това
Ха, - от къде ги взимаш ? На заем ли от кой,кой ги дава да се наредим...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
На новото ОСА право на глас ще имат само старите акции. И според ЗППЦК никой не може да те разводнява без да ти дава право да участваш в това увеличение на капитала пропорцилнално на дела ти в дружеството. И аз като закупил от старите акции вчера трябва да имам право да участвам пропорционално на дела си в увеличението на капитала
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
Не се знае дали е взел нови или стари. Ако в новото ОСА старите акционери гласуват - "дивидентът в акции" (увеличението на капитала) да се отнася само за акционерите в записа на акционерната книга към еди коя си дата, ще се окаже че е взел от новите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНяма НИКАКЪВ начин тези акции, които се търгуваха до вчера да се окажат "нови".НИКАКЪВ
а стари и дъъългоо срочниии, до кога?
Коментар
-
Ако са само нови в търговия ще минат най-малко 1-2 месеца предполагам технологично време докато се изясни и емитират "новите" и са в "наличност" "за търговия". Ако това имаш предвид - в този случай няма да има дълго време търговия
пп. от вчера притежателите на Гугъл имат 20 пъти повече акции, те вече ги продават и купуват и не може след 2 седмици да им кажат, че имат 20 пъти по-малко !?!Last edited by petyob; 19.07.2022, 12:45.
Коментар
-
що как? ами като се пусна търговията ще има само едни, естествено, така наречените "нови"
Коментар
-
Искаш да кажеш, че ще спрат търговията докато не се емитират новите ли? - т.е. да няма търговия докато се впишат новите, одобрят за търговия и започнат да се търгуват? Възможно е.
Интересно ще е, как как ще се реши проблема "нови"-"стари" изобщоLast edited by petyob; 19.07.2022, 12:30.
Коментар
-
явно многото четенето пречи на мисленето- когато пуснат отново в търговия тази компания - хартиите ще са от новите
Изобщо, Интересно ще е, как как ще се реши такъв проблем "нови"-"стари"
- 1 like
Коментар
Коментар