IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телематик Интерактив България АД (TIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    явно многото четенето пречи на мисленето
    Това не го знаех досега. Научават се много нови познания в тоя форум.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Oтказвам се....честно... А и като разбрах, че си по-успешен от Бъфет, ме е срам да ти обяснявам такива неща А и като разбрах, че дори Търговския закон не е задължителен за четене...... Всеки сам си преценя/както е модерно напоследък/ и скоро ще се разбере нови...стари...със...без и т.н.
      явно многото четенето пречи на мисленето - когато пуснат отново в търговия тази компания - хартиите ще са от новите

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        И аз купих вчера малко ,а имам и стари преди събранието..Сега нека да видим кога акциите от вчера ще са стари.
        Само ,ако изобщо не се признаят решенията на събранието и има ново събрание.
        Малки са шансовете за това защото никой не оспорва събранието и.решенията му,а проблема е само във вписването.
        То стана като БФС..Боби и Бербатов,ама Боби още е шеф..
        Но пък на това общо събрание не са гласували увеличение на капитал със собствени средства (за да го раздават като "дивидент") и значи има някакъв проблем и със събранието. Иначе никой не го оспорва, но така проведено не върши работа пред регистъра. Така го разбрах

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
          тези които са чели законите как ще коментират това: че според БФБ новите акции се търгуват от 05.07. а чак в петък се разбира, че няма "нови". Къде е грешката?
          Oтказвам се....честно... А и като разбрах, че си по-успешен от Бъфет, ме е срам да ти обяснявам такива неща А и като разбрах, че дори Търговския закон не е задължителен за четене...... Всеки сам си преценя/както е модерно напоследък/ и скоро ще се разбере нови...стари...със...без и т.н.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

в грешка си колега - Телематик не са на Бийм пазара.
            Тук си прав - бях останал с грешно впечатление ,т.к. излязоха скоро на пазара и не участвах понеже ми се видя висока цената ,а впоследствие си купих малко акции, но спрях ,като разбрах ,че спонсорират Левски.

Но същественото е другото ,а не това на кой пазар са.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Задължително е да прочетеш ТЗ и ЗППЦК преди да почнеш да търгуваш акции колега!
              Много късно го даваш съвета колега
              Конкретно тук имам стари акции, но пък купих и продадох еднакви количества в понеделник преди да спрат търговията. Сега ми е интересно какво ще се реши за покупките и продажбите в и извън ТЗ и ЗППЦК

Коментар

Няма НИКАКЪВ начин тези акции, които се търгуваха до вчера да се окажат "нови".НИКАКЪВ
                тези които са чели законите как ще коментират това: че според БФБ новите акции се търгуват от 05.07. а чак в петък се разбира, че няма "нови". Къде е грешката?

Коментар

• И аз купих вчера малко ,а имам и стари преди събранието..Сега нека да видим кога акциите от вчера ще са стари.
                  Само ,ако изобщо не се признаят решенията на събранието и има ново събрание.
                  Малки са шансовете за това защото никой не оспорва събранието и.решенията му,а проблема е само във вписването.
                  То стана като БФС..Боби и Бербатов,ама Боби още е шеф..

Коментар

Няма НИКАКЪВ начин тези акции, които се търгуваха до вчера да се окажат "нови".НИКАКЪВ
                    не ме разбра.
                    какви са точно незнаем, но може да са се окажат с "цената на новите" или дори и по-скъпи

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Съгласен съм !

За мен по принцип първо вината е в КФН,че са допуснали до гласуване на ОСА съответната точка от събранието.
                      Предполагам ,че Телематик като са на БЕАМ пазара също са поднадзорно лице на КФН.
                      Второ вероятно БФБ за следващите подобни случаи ще си извади поуки и след като 1 емисия не е вписана в ТР няма да променя цената на търговия - т.е на ексдивидентата дата Телематик би трябвало да се търгува на цена намалена само с така наречения "паричен дивидент".

Ето Ви още 2 примера за злоумишлени действия според мен и какви решения взема КФН според действащите закони и наредби:

1..Фирма "Слънчев ден" АД ( 1 от най-големите кредитополучатели от държавната банка - ББР) няколко години не публикува отчети в срокове,не свиква ОСА ,не отправи търгово предложение въпреки смяна на собствеността и т.н. и т.н. и КФН вместо да накаже мениджмънта и собственика - им изписа веждите като взе решение, че вече не са публично дружество и ги свали от търговия на БФБ и така наказа около 1000 малки акционера ,които държат вероятно само 2-3 % от капитала на дружеството .
                      Според вестник "Капитал" подобно действие се подготвя и за "публичното дружество" - Булгартабак АД.
                      Сами се сетете КОЙ има полза от това

2. Дружество Прайм пропърти Адсиц - за над 20 години съществуване нито венъж май не е излизало на печалба и тя да бъде разпределена като дивидент.
                      Миналата година един от собствениците - фирма Победа Бургас изкупи акциите на другия голям акционер и е трябвало да отправи търгово според закона.
                      Той не отправя такова вероятно поради това ,че цената не му изнася на момента и публикува инфо ,че е направил сделка за продажба на част от акциите ,така ,че дела му да спадне под прага на изискуемост за отправяне на търгово..
                      Тази година прави обратна сделка и отправя търгово на занижена цена.
                      Съответно КФН му отказва първото предложение,което е на по ниска цена.
                      До тук долу - горе се ядва и макар според мен да има умисъл - всичко е на ръба на закона.
                      фирма Победа Бургас обаче публикува инфо ,че де факто при сделката от миналата година е нямало сетълмент и купувача ( който вероятно е приближен на мажо) не е платил парите и де факто е нямало сделка.
                      Което не му пречи да публикува официална информация за нея и да избегне търговото предложение.
                      На извънредно ОСА ,на което гласовете му според закона би трябвало да са невалидни,поради неизпълнение на ЗППЦК,той овладява дружеството и променя взетото решение за ликвидиране на Адсица.

Въобще куче влачи - диря няма!!!

Надеждата е ,че при скорошното влизане на България в Еврозоната и при БФБ,при застраховането, при пенсиооното осигуряване и т.н .при публичните финанси ще се въведе ред и може да се търси някаква справедливост!
                      в грешка си колега - Телематик не са на Бийм пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

не бих казал, че е задължително, след като не съм ги чел, а пък съм си успешен последните 3-4г., направил съм по-добра доходност от чичко Бъфет ... разбира се не участвам в такива спорни схеми дето стават тук.(спорни е меко казано, едни хора се надяват да гепят парите на други дето не внимават в играта)

Коментар

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
                          Да добро уточнение. В този смисъл е купил стари, защото сега нови няма, но вероятно без право на нови.
                          Това е към момента, в който акциите не се търгуват, защото не се знае, кой какво ще отсъди, а накрая може да се окажат нови. Както каза някъде Пончо - сега не се знае какво търгуваме
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            Вижте сега, ТР не контролира кой какво ще си гласува на Общо събрание. ТР контролира законността на вписванията по партидата на дружествата. Капитала са увеличава с решение на ОС за увеличение на капитала, не с решение за дивидент. Променен Устав се вписва по решение на Общото събрание, а не по решение на неясно кой.
                            Заявлението за увеличение на капитала е пуснато на 14.07 и ТР се произнася на 16.07 /събота/.
                            Няма как и не е длъжна БФБ да следи партидите в ТР на всички регистрирани дружества. Дружествата подават информацията за това към БФБ.
                            КФН обаче трябва да следи за законността на предлаганите и вземаните решения на ОС на дружествата и е трябвало да излязат с ПАМ за забрана за гласуване на съответните точки в поканата за ОС мисля аз.
                            Съгласен съм !

За мен по принцип първо вината е в КФН,че са допуснали до гласуване на ОСА съответната точка от събранието.
                            Предполагам ,че Телематик като са на БЕАМ пазара също са поднадзорно лице на КФН.
                            Второ вероятно БФБ за следващите подобни случаи ще си извади поуки и след като 1 емисия не е вписана в ТР няма да променя цената на търговия - т.е на ексдивидентата дата Телематик би трябвало да се търгува на цена намалена само с така наречения "паричен дивидент".

Ето Ви още 2 примера за злоумишлени действия според мен и какви решения взема КФН според действащите закони и наредби:

1..Фирма "Слънчев ден" АД ( 1 от най-големите кредитополучатели от държавната банка - ББР) няколко години не публикува отчети в срокове,не свиква ОСА ,не отправи търгово предложение въпреки смяна на собствеността и т.н. и т.н. и КФН вместо да накаже мениджмънта и собственика - им изписа веждите като взе решение, че вече не са публично дружество и ги свали от търговия на БФБ и така наказа около 1000 малки акционера ,които държат вероятно само 2-3 % от капитала на дружеството .
                            Според вестник "Капитал" подобно действие се подготвя и за "публичното дружество" - Булгартабак АД.
                            Сами се сетете КОЙ има полза от това

2. Дружество Прайм пропърти Адсиц - за над 20 години съществуване нито венъж май не е излизало на печалба и тя да бъде разпределена като дивидент.
                            Миналата година един от собствениците - фирма Победа Бургас изкупи акциите на другия голям акционер и е трябвало да отправи търгово според закона.
                            Той не отправя такова вероятно поради това ,че цената не му изнася на момента и публикува инфо ,че е направил сделка за продажба на част от акциите ,така ,че дела му да спадне под прага на изискуемост за отправяне на търгово..
                            Тази година прави обратна сделка и отправя търгово на занижена цена.
                            Съответно КФН му отказва първото предложение,което е на по ниска цена.
                            До тук долу - горе се ядва и макар според мен да има умисъл - всичко е на ръба на закона.
                            фирма Победа Бургас обаче публикува инфо ,че де факто при сделката от миналата година е нямало сетълмент и купувача ( който вероятно е приближен на мажо) не е платил парите и де факто е нямало сделка.
                            Което не му пречи да публикува официална информация за нея и да избегне търговото предложение.
                            На извънредно ОСА ,на което гласовете му според закона би трябвало да са невалидни,поради неизпълнение на ЗППЦК,той овладява дружеството и променя взетото решение за ликвидиране на Адсица.

Въобще куче влачи - диря няма!!!

Надеждата е ,че при скорошното влизане на България в Еврозоната и при БФБ,при застраховането, при пенсиооното осигуряване и т.н .при публичните финанси ще се въведе ред и може да се търси някаква справедливост!

Коментар

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение

.. Ако в новото ОСА старите акционери гласуват - "дивидентът в акции" (увеличението на капитала) да се отнася само за акционерите в записа на акционерната книга към еди коя си дата, ще се окаже че е взел от новите.

Коментар

Купил е "стари".Въпросът е дали е купил и право на "нови".Защото "нови" НЯМА.
                                Да добро уточнение. В този смисъл е купил стари, защото сега нови няма, но вероятно без право на нови.
                                Това е към момента, в който акциите не се търгуват, защото не се знае, кой какво ще отсъди, а накрая може да се окажат нови. Както каза някъде Пончо - сега не се знае какво търгуваме

Коментар

Working...
                                X