If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
сплит, увеличение на капитал, дивидент, ЗППЦК (каквото и да означава това) .... може да изпишете колкото си искате глупости, но старите акции са преди 05.07, новите са след това
Абе аз купените вчера мисля да ти ги продам след седмица на 50 лв, пък ти за каквито искаш си ги брой
сплит, увеличение на капитал, дивидент, ЗППЦК (каквото и да означава това) .... може да изпишете колкото си искате глупости, но старите акции са преди 05.07, новите са след това
Ха, - от къде ги взимаш ? На заем ли от кой,кой ги дава да се наредим...?
На новото ОСА право на глас ще имат само старите акции. И според ЗППЦК никой не може да те разводнява без да ти дава право да участваш в това увеличение на капитала пропорцилнално на дела ти в дружеството. И аз като закупил от старите акции вчера трябва да имам право да участвам пропорционално на дела си в увеличението на капитала
Не се знае дали е взел нови или стари. Ако в новото ОСА старите акционери гласуват - "дивидентът в акции" (увеличението на капитала) да се отнася само за акционерите в записа на акционерната книга към еди коя си дата, ще се окаже че е взел от новите.
На новото ОСА право на глас ще имат само старите акции. И според ЗППЦК никой не може да те разводнява без да ти дава право да участваш в това увеличение на капитала пропорцилнално на дела ти в дружеството. И аз като закупил от старите акции вчера трябва да имам право да участвам пропорционално на дела си в увеличението на капитала
Ако са само нови в търговия ще минат най-малко 1-2 месеца предполагам технологично време докато се изясни и емитират "новите" и са в "наличност" "за търговия". Ако това имаш предвид - в този случай няма да има дълго време търговия
казвам, че сплитът няма как да бъде отменен, да се върне времето назад. Дали ще има увеличение на капитал или нещо друго - не знам ... но като се пуснат пак - вече броя акции ще е 3 пъти повече от преди 05.07.
пп. от вчера притежателите на Гугъл имат 20 пъти повече акции, те вече ги продават и купуват и не може след 2 седмици да им кажат, че имат 20 пъти по-малко !?!
що как? ами като се пусна търговията ще има само едни, естествено, така наречените "нови"
Ако са само едни - стари и нови в търговия ще минат най-малко 1-2 месеца предполагам технологично време докато се изясни и емитират "новите" и са в "наличност" "за търговия". Ако това имаш предвид - в този случай няма да има дълго време търговия
Искаш да кажеш, че ще спрат търговията докато не се емитират новите ли? - т.е. да няма търговия докато се впишат новите, одобрят за търговия и започнат да се търгуват? Възможно е.
Интересно ще е, как как ще се реши проблема "нови"-"стари" изобщо
що как? ами като се пусне търговията ще има само едни, естествено, така наречените "нови"
явно многото четенето пречи на мисленето - когато пуснат отново в търговия тази компания - хартиите ще са от новите
Искаш да кажеш, че ще спрат търговията докато не се емитират новите ли? - т.е. да няма търговия докато се впишат новите, одобрят за търговия и започнат да се търгуват? Възможно е.
Изобщо, Интересно ще е, как как ще се реши такъв проблем "нови"-"стари"
Oтказвам се....честно... А и като разбрах, че си по-успешен от Бъфет, ме е срам да ти обяснявам такива неща А и като разбрах, че дори Търговския закон не е задължителен за четене...... Всеки сам си преценя/както е модерно напоследък/ и скоро ще се разбере нови...стари...със...без и т.н.
явно многото четенето пречи на мисленето - когато пуснат отново в търговия тази компания - хартиите ще са от новите
И аз купих вчера малко ,а имам и стари преди събранието..Сега нека да видим кога акциите от вчера ще са стари.
Само ,ако изобщо не се признаят решенията на събранието и има ново събрание. Малки са шансовете за това защото никой не оспорва събранието и.решенията му,а проблема е само във вписването.
То стана като БФС..Боби и Бербатов,ама Боби още е шеф..
Но пък на това общо събрание не са гласували увеличение на капитал със собствени средства (за да го раздават като "дивидент") и значи има някакъв проблем и със събранието. Иначе никой не го оспорва, но така проведено не върши работа пред регистъра. Така го разбрах
тези които са чели законите как ще коментират това: че според БФБ новите акции се търгуват от 05.07. а чак в петък се разбира, че няма "нови". Къде е грешката?
Oтказвам се....честно... А и като разбрах, че си по-успешен от Бъфет, ме е срам да ти обяснявам такива неща А и като разбрах, че дори Търговския закон не е задължителен за четене...... Всеки сам си преценя/както е модерно напоследък/ и скоро ще се разбере нови...стари...със...без и т.н.
в грешка си колега - Телематик не са на Бийм пазара.
Тук си прав - бях останал с грешно впечатление ,т.к. излязоха скоро на пазара и не участвах понеже ми се видя висока цената ,а впоследствие си купих малко акции, но спрях ,като разбрах ,че спонсорират Левски.
Но същественото е другото ,а не това на кой пазар са.
Коментар