IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
    Един въпрос към инвестиралите тук: някой от вас има ли изобщо идея от авиация, дронове, логистика, законодатеслтво в областта, управление и т.н?
    Въпрос към инвестиралите в Хим - някой има ли идея от нещо?

Коментар

• Един въпрос към инвестиралите тук: някой от вас има ли изобщо идея от авиация, дронове, логистика, законодатеслтво в областта, управление и т.н?

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Фина тънка Неаполската прогноза....като излезе скоро ТР рязко ще се завърнеш тук като дългосрочен. Инвеститор с минимум 100т....

успех брат!
        Ако компанията започне да се развива добре завръщането на продалите ще е много трудно защото цената вече няма да бъде същата и то много преди да се обяви новината. Така мисля аз, защото има стари инвеститори които ще са наясно с предстоящи договори и събития , а и на този пазар мисля че не важат правилата мажо да може да купува само в определени месеци. Може и да бъркам.
        Last edited by MrSi; 11.12.2021, 12:23.
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Слязох от дрончето аз! Доволен от возенето и с прибрана страхотна печалба ​​​​​​

Успех на акционерите и скоро братята да се обръснат
          Фина тънка Неаполската прогноза....като излезе скоро ТР рязко ще се завърнеш тук като дългосрочен. Инвеститор с минимум 100т....

успех брат!

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А дали може да бъде по-изгодно и по-бързо да пратиш на 2 000 км разстояние специално един дрон да пренесе максимум 350 кг, при положение, че така или иначе си летят постоянно самолети /дори по няколко на ден/ по същата дестинация и могат да пренесат в пъти повече от 350 кг.?
            За разстояния 100-200-300 км вече е съвсем друга работа, особено при пресечен релеф или липса на качествени пътища. Не случайно руските пощи са се ориентирали към такива отсечки.
            Понеже съм бил свидетел как се отлага пътнически полет с А330, за да може същия да занесе част на самолет, от хъба на авиокомпанията до летището където е закъсалия самолет и понеже знам това колко обърква десетките други полети и знам колко се плаща на минута престой на различните летища.
            Знам и как се разпределя каргото на самолет. Не винаги има възможност да се натовари част. Двигателите се правят от много специфични материали за да могат да издържат на различните атмосферни условия и са доста тежки.
            Това го споменавам защото чух в презентацията че са се насочили в този сегмент, както и медицински/фармацевтични товари. Това са оптималните като цена на километър товари и повярвай ми ако чакаш орган, всяка минута е безценна и има хора готови да платят състояние.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А дали може да бъде по-изгодно и по-бързо да пратиш на 2 000 км разстояние специално един дрон да пренесе максимум 350 кг, при положение, че така или иначе си летят постоянно самолети /дори по няколко на ден/ по същата дестинация и могат да пренесат в пъти повече от 350 кг.?
              За разстояния 100-200-300 км вече е съвсем друга работа, особено при пресечен релеф или липса на качествени пътища. Не случайно руските пощи са се ориентирали към такива отсечки.
              Вероятно може. И причината за това е, че тук е като се играе на гатанки. Към настоящия момент не знаем почти нищо:

- не знаем кога/дали ще почнат да летят тези дронове
              - не знаем каква е икономиката на един полет (приходи и разходи)
              - не знаем как това нещо изобщо ще се интегрира в цялата логистична верига (като почнем от локацията на летищата и стигнем доколко ще е удобно на клиентите да пращат по една баничарка за всеки дрон, защото дори 1 бус товари по 2т.)
              - не знаем кои клиенти на практика ще го ползват и за какво точно

Горните въпроси не получиха отговор на срещата в Карол. Компанията няма и реален еквивалент, който да е отправна точка.

Но често казано не обвинявам компанията. Не може да се очаква прозрачност и цял бизнес план от един старт-ъп, в който работят 40 човека и са в бясна конкуренция с още дузина компании. От там нататък, който иска да кара без фарове в тъмното, го прави на собствен риск.

Спирам да пиша, защото нямам конкретен интерес към акцията, пък тя добре си се справя. Просто имам интерес към сектора и затова реших да изгледам презентацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

аз не съм участвал
                бъркаш ме с някой друг
                Ти ли бе, за теб има история и в КФН как не участваш в пазарни манипулации

Аз чак се учудвам, че не се пише за междупланетарни доставки с тоя дрон, нали единия брадат се изцепи неподготвен леко в тая посока Те не могат да го пуснат дори да рулира по пистата, какво остана да го отлепят от земята...

Коментар

цитирам

______

________

Това получих днес от една приятелка, какво да й отговоря?
                  Кажи да побърза - фризьорките вече са я надушили, а ако разберат и таксиджиите съвсем няма да може да се вреди.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

Проблемите са при междуконтиненталните доставки, вътре в ЕС не съм чул да има логистични проблеми. Обсегът на дрона ще е в рамките на Европа, когато/ако почне да лети.
                    Но пък, ако човек иска да вярва в нещо, предполагам все ще намери правдоподобен наратив.

Коментар

цитирам

______

________

Проблемите са при междуконтиненталните доставки, вътре в ЕС не съм чул да има логистични проблеми. Обсегът на дрона ще е в рамките на Европа, когато/ако почне да лети.
                      Но пък, ако човек иска да вярва в нещо, предполагам все ще намери правдоподобен наратив.

За цената на акцията писах няколко страници назад вече.

Коментар

цитирам

______

________

Да купува, и 5 лева да стане пак да купува, в това е бъдещето и на тази и на дригите планети! Strong BUY!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ти пък ся!
                          Видя как се опразни аска и бързаш да развалиш постата, -сигурно си ги заложил над 1,67 и не те огря...
                          Очаквай още питания за напред!
                          аз не съм участвал
                          бъркаш ме с някой друг

Коментар

Здравей, Мариянчо, какво мислиш за Дронамикс? На моята ....ьорка .........то работи там и твърди, че вече имат поръчки за строеж на доста безпилотни дронове от DHL. Предвид международните проблеми с доставките това може би е бъдещето Това получих днес от една приятелка какво да й отговоря?

Ти пък ся!
                            Видя как се опразни аска и бързаш да развалиш постата, -сигурно си ги заложил над 1,67 и не те огря...
                            Очаквай още питания за напред!

Коментар

• цитирам

______

Здравей, Мариянчо, какво мислиш за Дронамикс? На моята ....ьорка .........то работи там и твърди, че вече имат поръчки за строеж на доста безпилотни дронове от DHL. Предвид международните проблеми с доставките това може би е бъдещето
                              ________

Last edited by mpy_yordanov; 10.12.2021, 18:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Защо заблуждаваш хората, каква ти е целта!? Парите са блакирани както казва Пончо.. ти не знам какво точно си похарчил, но не и тях!
                                Прав си, още не е минал сетълмента. Ще видя в понеделник дали ще са заредени

Коментар

Working...
                                X