IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Грую, знам че не е към мен това което си писал, ама да се включа и аз с няколко думи. Пишеш така сякаш EV/EBITDA 50 е станало.

Без да слагам някакви баснословни ръстове, въпреки че си мисля че ще са реални, набързо - вземи само ЕБИТДА от последното тримесечие което имаме - 2020Q4, умножи го по 4, даже сложи един дисконт от 10%, за да ти е по-спокойно и смятай. Ще получиш EV/EBITDA от почти точно 8, мъничко отгоре е при цена 11.70, с 11.60лв щеше да е баш

Успех и повече такива компании на БФБ, това ни е шанса!
    Благодаря за мнението - рядко срещано в тази тема, която все повече заприличва на чичовите адепти с тяхното НАЙ и нищо повече - даже Батя ще ме учи какво е дялово инвестиране и т.н., дето 1 от 100 компании прокопсва и с което съм бил запознат, когато той е брал ягоди в Англия на бригада от ВИНС-а (дружеска шегичка), а типичният представител за нашата борса в лицето на Илевън си се влачи стабилно в последната една година на нивото на ИПО-то си. Q4 им е най-силното тримесечие,а и сметките ти предполагат forward EV/EBITDA, която не винаги излиза, но нейсе, нека е така - уважавам мнението ти и сложих един плюс. Най-искрено желая успех и на теб и дано не останеш излъган в очакванията си тук!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Скъса синджира и зае 1позиция с претенции да не бъде догонена
      Ами то при този чудовищен ръст на много хора ще им излезе като номер едно в портфейла !
      А за себе си съжалявам, че не се включих с по голяма сума. За номер едно ще ми трябват още едни 350% нагоре !

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        дано скоро се включи още някоя компания от Софикс и им помогне да изтеглят индекса нагоре!
        И - не беше за публика

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
          [ATTACH=CONFIG]n3743287[/ATTACH]

Красота !
          Скъса синджира и зае 1позиция с претенции да не бъде догонена

Коментар

• дано скоро се включи още някоя компания от Софикс и им помогне да изтеглят индекса нагоре!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot_2021-04-07 Алтерко АД - пълен профил в Investor bg.png
Views:	3
Size:	2.8 КБ
ID:	3743287

Красота !
              Last edited by Zdravko; 07.04.2021, 12:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Грую, знам че не е към мен това което си писал, ама да се включа и аз с няколко думи. Пишеш така сякаш EV/EBITDA 50 е станало.

Без да слагам някакви баснословни ръстове, въпреки че си мисля че ще са реални, набързо - вземи само ЕБИТДА от последното тримесечие което имаме - 2020Q4, умножи го по 4, даже сложи един дисконт от 10%, за да ти е по-спокойно и смятай. Ще получиш EV/EBITDA от почти точно 8, мъничко отгоре е при цена 11.70, с 11.60лв щеше да е баш

Хари Кейн има по-голям шанс да те разбере.

Коментар

• И Харко от село Осеня се включи ..... днес е добър ден за българския форум ....
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    при EV/EBITDA от 8, колко трябва да е ЕБИТДА-та тук, за да оправдае настоящата цена. И колко продажби следва да се правят, за да се постигне настоящата цена. Другото е ала-бала за наивници. Па ако щеш и на 10 я тури ЕВ/ЕБИТДА, не е проблем, ма не с общи лафчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Любопитно, когато след 1г, вероятно станем най-тегловната и яка компания в индекса, какво ще се пише...
                      Начи аз така не съм се смял от началото на Ковид-19. Ти ша засенчиш Хари с лафове.
                      Костолани ми е интересно, нещо споменал ли е за твоя типаж?

Коментар

• Тук дори не мога да ви смогна да изчета... Пък и честно казано не виждам и смисъл, защото ракетата потегли без Вас. Какво друго искате - в СОФИКС + невероятен отчет... Някой може ли да ми каже по-бързо развиваща се компания на БФБ? (за един прЕАтел питам)

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Ако се търгуваше, клкото се пише ...Ехеее....и само си викам Дано.....
                          Добре. Греъм прав си. - Спираме "седянката", че много ще дойде и на Груйчето.
                          Приятен и готин ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Да, само трябва да намерим оперетен комедиант, да пише водевили.
                            Кажи, ако познаваш някой...
                            За тука ли имате предвид или по принцип. Щото не съм в тоя бранш, не се сещам
                            Last edited by precakanoto; 06.04.2021, 14:26.

Коментар

• "Последните пет поста са от един и същи човек", Бай Ганю

Коментар

• Ако се търгуваше, клкото се пише ...Ехеее....и само си викам Дано.....
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X