IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

батя, това е форум всеки си пише свободно. разликата между мен и останалите в темата е, че вие сте пристрастни, а аз не съм - тази акция не ме вълнува за инвестиция по никакъв начин, няма да си купя от нея и да слезе на 3 и да се качи на 30! Обяснил съм защо пиша тук, да не се повтарям. А на теб, Батя, не ти ли светва ламБата, че тези "отлични" резултати "изведнъж" се появиха след новото публично предлагане? как така 5 години спаха, и в последните 5 месеца избухнаха? Сигурен съм, че е било "случайно". А и за какво избухване иде реч, като продават крушки и релета (ребрандирани китайски с 0 развойна дейност) за по няма и 15 милки на тримесечие. Това в лева. Цена/Продажби и на форуърд база да го смятаме е 4 - уау.
    ....
    Не груьо, няма нищо случайно! Компанията и бизнес модела й просто се СЛУЧИ, проработи с други думи.. мина критичния и нужен период за това и пробива стана! Тези които бяха повярвали в това на ИПО-то са най-добре възнаградени, защото са на борда от цена 1,45
    Има и още по-дълновидни инвеститори, които под формата на дялов капитал в стартъп влизат при 1 лв. на акция. Видяли са потенциала, поели са риска, били са търпеливи и сега имат 1050% възвращаемост. На такива хора се казва ЕВАЛА! И се взима пример от тях за да се научи човек как се правят пари.. с анализ и ТОПКИ. С дращене на смехотворни сценарийчета по форуми не става..

Оставям те да плуваш както си знаеш.. стига безплатни уроци

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

А колко му е p/ebitda? Питам за един приятел, който ги следи тези безсмислени коефициенти.
      Заради тези коефиценти излязох на около 10,8лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Хората след като влязоха на борсата взеха че смениха бизнеса, Адаптивни са и креативни, затова. Такъв е технологичния бизнес- печелят креативни,адаптивни и иновативни компаниЙ.
        Не са със замръзнал бизнес като спидито.,.. да разкарват като хамстери в кръг някакви мепесета. Светва ли ти вече по някоя лампа или няма ток от чез за да светне. Ма нищо, де, тя и сделката със чез така ще мине и замине,
        Пък кво пък чак толкоз - и на 60 ще ти е изгодно да влзезеш в "лешперко"
        А колко му е p/ebitda? Питам за един приятел, който ги следи тези безсмислени коефициенти.

Коментар

батя, това е форум всеки си пише свободно. разликата между мен и останалите в темата е, че вие сте пристрастни, а аз не съм - тази акция не ме вълнува за инвестиция по никакъв начин, няма да си купя от нея и да слезе на 3 и да се качи на 30! Обяснил съм защо пиша тук, да не се повтарям. А на теб, Батя, не ти ли светва ламБата, че тези "отлични" резултати "изведнъж" се появиха след новото публично предлагане? как така 5 години спаха, и в последните 5 месеца избухнаха? Сигурен съм, че е било "случайно". А и за какво избухване иде реч, като продават крушки и релета (ребрандирани китайски с 0 развойна дейност) за по няма и 15 милки на тримесечие. Това в лева. Цена/Продажби и на форуърд база да го смятаме е 4 - уау.

Прецаканото, трай си батковото, хубаво са те светнали от яхтата, че ще има надуване, кютай си и си печели. Ако искаш да си полезен, вкарай поне една формула, нали си математик. Но без общи лафове. кажи, при EV/EBITDA от 8, колко трябва да е ЕБИТДА-та тук, за да оправдае настоящата цена. И колко продажби следва да се правят, за да се постигне настоящата цена. Другото е ала-бала за наивници. Па ако щеш и на 10 я тури ЕВ/ЕБИТДА, не е проблем, ма не с общи лафчета. Смятай, нали това ти е специалността - само не ми излизай с глуспотите, че оценяваш процеси, а не конкретни числови единици
          Хората след като влязоха на борсата взеха че смениха бизнеса, Адаптивни са и креативни, затова. Такъв е технологичния бизнес- печелят креативни,адаптивни и иновативни компаниЙ.
          Не са със замръзнал бизнес като спидито.,.. да разкарват като хамстери в кръг някакви мепесета. Светва ли ти вече по някоя лампа или няма ток от чез за да светне. Ма нищо, де, тя и сделката със чез така ще мине и замине,
          Пък кво пък чак толкоз - и на 60 ще ти е изгодно да влзезеш в "лешперко"
          Last edited by precakanoto; 06.04.2021, 13:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
            Мдаа, във Варна сме двигателите на световната конспирация
            Хубав град. Има яхтено пристанище и драматичен театър.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Тъпото е Груйче че развиваш хипотетични сценарии и се опитваш да плашиш хората без да имаш никакви реални основания! И жалко за тия които са ти се вързали.. защото по целия път от 4 лв. насам, който ти се е вързал се е прецакал жестоко! Реалностите ги виждаме на пода на БФБ - страхотен ръст при завиден обем на търговия за БФБ стандартите. Отчетите редовно потвържават, че ръста е основателен.. новините за нови пазари и договори с дистрибутори също! Реални, видими факти, а не литературни фантасмагории на един неуспял да разпознае бъдещата ракета форумец

Прецаканото, трай си батковото, хубаво са те светнали от яхтата, че ще има надуване, кютай си и си печели. Ако искаш да си полезен, вкарай поне една формула, нали си математик. Но без общи лафове. кажи, при EV/EBITDA от 8, колко трябва да е ЕБИТДА-та тук, за да оправдае настоящата цена. И колко продажби следва да се правят, за да се постигне настоящата цена. Другото е ала-бала за наивници. Па ако щеш и на 10 я тури ЕВ/ЕБИТДА, не е проблем, ма не с общи лафчета. Смятай, нали това ти е специалността - само не ми излизай с глуспотите, че оценяваш процеси, а не конкретни числови единици
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Бе недей казвай сега. Всички сме от "Варна"
                Мдаа, във Варна сме двигателите на световната конспирация

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Факт! Аз пък като напиша нещо и на госпожа му се привиждат четири пъти, щото съм имал 4 ника, от варна и търгувам през карол. Пък то аз съм си сам от шопско и съм с елана.
                  Бе недей казвай сега. Всички сме от "Варна"

Коментар

Тъпото е Груйче
                    Факт! Аз пък като напиша нещо и на госпожа му се привиждат четири пъти, щото съм имал 4 ника, от варна и търгувам през карол. Пък то аз съм си сам от шопско и съм с елана.

Коментар

Eх, да бях администрация Виж ся, Батя, аз винаги си признавам и успехите, и провалите - тук не мога да не отбележа едно - режисьорът не оставя акцията без подкрепа и си я побутва когато и където трябва, освен това го прави с обем, който е немислим за родните акцийки. Какво повече да му трябва да човек, който не е виждал друго на изтерзаната БФБ в последните 5 години, откак Никсъна загъна цирка? Разбора се, че всички ще са доволни - те и в Ийст_уест бяха доволни едно време (поне първите), и то много доволни. Ма основата куца, и то куца яко, а ръстът на цената е толкова изпреварващ, че амазона ряпа да яде. И ви дадох да четете статията в Капитал, която Тони явно е решил да не споделя, за да се видите къде сте - нито сте евтини, нито сте иновативни. В най-най-добриятт случай на сценариста, пиесата Халтурко ще я дадат за някое евро на някой голям режисьор. И ако това стане, ще ви кажа евала! Ма да инвестираш тук само за да намериш баламурници на запад, за мен не е инвестиция във фундамент. За друг е - засега аз греша и то греша с много (ето, никога не ми е проблем да си го призная), да видим какво ще се случи накрая и кой ще се смее последен.
                      Тъпото е Груйче че развиваш хипотетични сценарии и се опитваш да плашиш хората без да имаш никакви реални основания! И жалко за тия които са ти се вързали.. защото по целия път от 4 лв. насам, който ти се е вързал се е прецакал жестоко! Реалностите ги виждаме на пода на БФБ - страхотен ръст при завиден обем на търговия за БФБ стандартите. Отчетите редовно потвържават, че ръста е основателен.. новините за нови пазари и договори с дистрибутори също! Реални, видими факти, а не литературни фантасмагории на един неуспял да разпознае бъдещата ракета форумец

Коментар

Ми сметни си го на EV/EBITDA=8, нали си математик, и сам ще видиш колко Ебитда трябва да има. Преди ви бях пускал статията на Капитал за сделката на Булпрос - изрови си я и виж някакъв пиър. Хората черно на бяло си го бяха написали на какви множители се сключва сделката. та мечтите са едно, а реалността е малко по-различна. Ма нищо де, давайте още 20 лева е малко, поне 50 трябва да е. И това с днешна дата, утре вече акцията трябва да е 100 кинта папира, и това след сплит на сплита и т.н.
                        Ма чакай, тук докато цената си расте, ев/ебитда ти изостава след всеки отчет, както и п/е де Тва не е Спиди със сделка да смяташ ев/гйафгаф=8
                        За forward показаталите говорим. Следварителните са изгоряла работа.
                        Според мен трябва да вземеш предвид насоки по forward-инвестиране, и то от един от най-неконфликтните и добронамерени участници във форума - BSE, Айде ние сме лоши, че се изразяваме мъглявао, ма поне от него виж - че е съвсем кратко и ясно -
                        Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Перфектни! Все така да продължават Те за Q1 (дето няма Коледа и Черен петък) са продали повече устройства отколкото за цялата 2019г.
                        ЗА подчертаното говорим - движим се по друга крива, а не по проста линия как например да си смяташ твойте показатели при това положение, (щото са линейни), ако виждаш, че още след сметката показателя вече неактуален
                        Заприличваме на нормална борса - оценяват се креативни и бързи компанииЙ, нооо .. се гледат и резултати. Пример - дори по-консервативните участници чакаха, да видят q1 и като го видяха, започнаха да допълват.
                        Толкова енергия и време изгуби в лирически отклонения, че досега можеше вземеш и една аналитична геометрия. Като за над-средно ниво имам предвид, не е препоръка де, ма Не става само с плюене.
                        Last edited by precakanoto; 06.04.2021, 13:27.

Коментар

Груйч, ако тука имаме 20 мил или отгоре печалба в края на годината, колко трябва да е капитализацията спрямо "балоняка" Спиди, според вас
                          За един прятел питам без препоръка обаче
                          Ми сметни си го на EV/EBITDA=8, нали си математик, и сам ще видиш колко Ебитда трябва да има. Преди ви бях пускал статията на Капитал за сделката на Булпрос - изрови си я и виж някакъв пиър. Хората черно на бяло си го бяха написали на какви множители се сключва сделката. та мечтите са едно, а реалността е малко по-различна. Ма нищо де, давайте още 20 лева е малко, поне 50 трябва да е. И това с днешна дата, утре вече акцията трябва да е 100 кинта папира, и това след сплит на сплита и т.н.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Eх, да бях администрация Виж ся, Батя, аз винаги си признавам и успехите, и провалите - тук не мога да не отбележа едно - режисьорът не оставя акцията без подкрепа и си я побутва когато и където трябва, освен това го прави с обем, който е немислим за родните акцийки. Какво повече да му трябва да човек, който не е виждал друго на изтерзаната БФБ в последните 5 години, откак Никсъна загъна цирка? Разбора се, че всички ще са доволни - те и в Ийст_уест бяха доволни едно време (поне първите), и то много доволни. Ма основата куца, и то куца яко, а ръстът на цената е толкова изпреварващ, че амазона ряпа да яде. И ви дадох да четете статията в Капитал, която Тони явно е решил да не споделя, за да се видите къде сте - нито сте евтини, нито сте иновативни. В най-най-добриятт случай на сценариста, пиесата Халтурко ще я дадат за някое евро на някой голям режисьор. И ако това стане, ще ви кажа евала! Ма да инвестираш тук само за да намериш баламурници на запад, за мен не е инвестиция във фундамент. За друг е - засега аз греша и то греша с много (ето, никога не ми е проблем да си го призная), да видим какво ще се случи накрая и кой ще се смее последен.
                            Груйч, ако тука имаме 20 мил или отгоре печалба в края на годината, колко трябва да е капитализацията спрямо "балоняка" Спиди, според вас
                            За един прятел питам без препоръка обаче

Коментар

Ехх Груйче, явно си човек с много свободно време.. или пък представител на родната бюрокрация, която лапка увеличените й от Боко заплатки, докато си клати краката и се чуди какво друго да прави, че пасиансите вече много омръзнаха..

Иначе едно са художествените измислици на кибика, друго си е раелната борсова котировка на която можеш да осребриш с 200% доходност инвестицията която си направил само преди 5 месеца

Коментар

• По полека с тия числа бе другари, че чак на мен ми се замая главата ....
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X