IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Гугъл трендс е хубаво нещо, но сравняваш Sonoff, което е марката с един от продуктите на Алтерко Shelly 1, избери релето на Sonoff и сравнявай с релето на Алтерко, иначе е несравнимо. Не можеш да сравняваш 1 продукт на едните с 50 на другите.
    Останалите продукти на Алтерко имат пренебрижимо малко търсене - гугъл ти ги дава като предложения като искаш можеш да ги добавиш, но няма да променят резултата. А като съм пуснал така резултатите всъщностт все още изглежда че Алтерко може да расте.

А не мога да сложа shelly като термин, защото резултатите от търсенето ще са тотално изместени в съвсем различни сфери.

Коментар

• Ама корав е и Хари. Въпреки обострената конкуренция в развлекателния жанр, не пуска мажоритарния пакет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Аз мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
        Пуснал съм в Гугъл тренд търсенето на sonoff за последните 5 години - това е всъщност по-големия играч в тези суичове. Няма особен растеж - да не кажа никакъв последните 3 години - за съжаление тези китайци не са публична компания или поне на английски нищо не излиза за да се видят отчетите им така че няма как да го покажа с финансови данни. Но като се има в предвид че подобни неща се купуват основно след като си ги потърсил в гугъл, гугъл тренд мисля че дават добра насока за развитието на интереса. Също така и се вижда растежа на Алтерко, който явно е основно за сметка на взимане на пазар от sonoff. Но е твърде рано да се каже дали ще ги измести, ще вземе ли по голям пазарен дял или пък не. Като чета ревюта за продуктите на двете компании в общи линии няма голяма разлика между тях, така че едва ли ще е трудно да измести първия освен ако не почне да си намалява цените - но тогава бай бай прогнозни печалби

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Но като гледам поне в гугъл трендс сериозното предимство на конкурента им се запазва, а техния растеж поне за това първо тримесечие реално ще е спад - поне спрямо четвъртото на миналата година. Спрямо първото на миналата година сигурно ще имат растеж - защото тогава базата е много ниска.
          Гугъл трендс е хубаво нещо, но сравняваш Sonoff, което е марката с един от продуктите на Алтерко Shelly 1, избери релето на Sonoff и сравнявай с релето на Алтерко, иначе е несравнимо. Не можеш да сравняваш 1 продукт на едните с 50 на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Аз мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
            Когато стане стандарт в новото строителство, тогава вече Лещерко няма да продава в Амазон, ще е изтласкана от някоя Американка или Китайска или Немска фирма, и те ще произвеждат продукти от съвсем друго поколение, а не тези елементарни и смешни гаджи. Лещерко ще продава стартите си бизнеси, звучи познато?

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Докато лъжете, мажете и правите форума на глупаци, ще ви бръмча.
              Ми аз като гледам май доста повече ни лъжеш и мажеш. Няма за какво да се сърдиш, но Така ги виждам аз нещата, с това бръмчене Бъдещето на компанията и нейното развитие току виж се окаже, че е много по-близо до нашето отколкото до твоето твърдение. Тогава как да разбираме и твоето твърдение, ако се окаже мнооого далече от истината
              Last edited by precakanoto; 15.04.2021, 18:08.

Коментар

Кой, кого лъже? Тищеб, ако са те излъгали с ПИБ, загубата си е само твоя. Решения за покупка-продажби не се вземат след четене на форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Нямам идея - взимам само техните прогнози. Просто не съм сигурен до колко може да се разчита на тях и не слагам никакъв екстра растеж, до като този растеж не се случи. Което всъщност си е нормалния начин за търговия на компания, която има ограничен пазар и е ясно че в близък срок ще достигне плато на продажбите си
                  Аз не мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
                  Last edited by Yori; 15.04.2021, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Харки, на нас ни стигат и 6. За 16 ще видим след първите 6
                    А ти смяташ ли да ни бръмчиш тука още 6г. ?

Коментар

Ще ти кажа сигнала. Кой видя, че Нокиа ще се срине, след като е растяла не 6 г, а поне 16 г.
                      Изведнъж се появва нова парадигма, изцяло нов продукт, с изцяло нови функционалности, които тези от Лещерко, може само да си мечтаят, че трябва да ги има. Изведнъж се появява и стоката им става като на Спарки - по складовете. Никой не е купува, защото вече има ново поколение продукти. Нали не очаквате, тоя пазар да се състоо от някакви смарт крушки и релета които светват през телефона - по сложно от прост контакт дори. В смарт хоумс пазара ще има нова генерация продукти, а Лещерко ще продава бизнеса си след някоя друга година точно така както бизнеса с Муки, който нормално замира, защото никой не иска такива грозни часовници вече, нищо че са ги купували преди години., прогнозите за бъдещи продажби няма как да се реализират, защото пазара е вече е ПРОМЕНЕН.
                      Харки, на нас ни стигат и 6. За 16 ще видим след първите 6
                      А ти смяташ ли да ни бръмчиш тука още 6г. ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Абсурд, ти си егати песимистът, аз очаквам да я изпълнят още за шестмесечието, колкото и да е прогнозата. Ъъъъъъъп 120 лева, удриии - бг амазон е това, не е шега работа
                        Усещам те превъзбуден, ама няма как да не се чувстваш така след като са те вписали в книгата на акционерите на Алтерко. Току виж и на събрание отидеш. Пък 120 лв го запомни, след 5 години с тези темпове може и да ти се получи! Теб вече не те мисля, ти си гъвкав, на майтап но си купи ... Само за Хари ми е леко тъжно... Но на 120 и той ще пожелае да дойде на събрание.

Коментар

• И помнете загубата за един е печалба за друг. В случая загубата е за тези които се нашиват на цени 300% отгоре, а ръста дали има и 30% в продажбите. Същото като при ФИБ, загубата за тези които продават на загуба на 1.60 става печалба за следващите, по-умни инвеститори.

Коментар

Аз по-скоро ще попитам къде виждаш сигнал, че след като 6 години растат здраво точно сега изведнъж това тримесечие спират да растат? Аз не виждам такъв и Q1 обявяват, че растат с над 100% в натура и 90% в стойност.

Може да си прав, може и аз да съм прав, а по всяка вероятност и двамата няма да бъдем. Но вярвам че ЕБИТДА в края на годината ще е по-близо до моята прогноза отколкото до тяхната в проспекта (която я преизпълниха стабилно още миналата година).
                            те не растят 6 години. Растят втора година - преди това реално нямат почти никакви продажби на точно тези продукти. Нормално е ръста в началато да е доста бърз, защото тръгваш от ниска база. В даден момент обаче стигаш плато. Въпроса е кога ще стигнат това плато. Те дават че няма да го стигнат следващите 4 години. Но като гледам поне в гугъл трендс сериозното предимство на конкурента им се запазва, а техния растеж поне за това първо тримесечие реално ще е спад - поне спрямо четвъртото на миналата година. Спрямо първото на миналата година сигурно ще имат растеж - защото тогава базата е много ниска.

Коментар

Аз по-скоро ще попитам къде виждаш сигнал, че след като 6 години растат здраво точно сега изведнъж това тримесечие спират да растат? Аз не виждам такъв и Q1 обявяват, че растат с над 100% в натура и 90% в стойност.

Може да си прав, може и аз да съм прав, а по всяка вероятност и двамата няма да бъдем. Но вярвам че ЕБИТДА в края на годината ще е по-близо до моята прогноза отколкото до тяхната в проспекта (която я преизпълниха стабилно още миналата година).
                              Ще ти кажа сигнала. Кой видя, че Нокиа ще се срине, след като е растяла не 6 г, а поне 16 г.
                              Изведнъж се появва нова парадигма, изцяло нов продукт, с изцяло нови функционалности, които тези от Лещерко, може само да си мечтаят, че трябва да ги има. Изведнъж се появява и стоката им става като на Спарки - по складовете. Никой не е купува, защото вече има ново поколение продукти. Нали не очаквате, тоя пазар да се състоо от някакви смарт крушки и релета които светват през телефона - по сложно от прост контакт дори. В смарт хоумс пазара ще има нова генерация продукти, а Лещерко ще продава бизнеса си след някоя друга година точно така както бизнеса с Муки, който нормално замира, защото никой не иска такива грозни часовници вече, нищо че са ги купували преди години., прогнозите за бъдещи продажби няма как да се реализират, защото пазара е вече е ПРОМЕНЕН.

Коментар

• Груев ми се струва че има нова стратегия.. да съсипе хубавата тема с просташки коментари! Тъжно! Акцията не може да я спре с глупости, но виж темата може да я скапе .. особено като му съдействате чрез отговаряне

Коментар

X