Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Всеки инвеститор може да си прави каквито иска прогнози. Аз също като теб не мисля че може да се разчита на техните прогнози отпреди година и половина ще стане. Аз лично си мисля че прогнозата им за ЕБИТДА за 2023 можем да я видим още тази година. Времето ще покаже прав ли съм или не.
а за това какъв растеж ще направят можеш да използваш google trends да видиш до колко има значим ръст в търсенето на продуктите им.
https://trends.google.com/trends/exp...lly%201,sonoff
не ми изглежда като да взимат много пазарен дял и да има голям растеж на търсенето през последните месеци
Коментар
-
Груев, досега се движехте в пакет с Хари, но днес успя да го задминеш с една обиколка. Успокоителното е, че поне ще имаш пари за виски и няма се червиш пред 4Д. Желая ти много успехи с новата любима хартишка! Пък ако е рекъл Господ, ще си заработиш и бутилка за себе си - да не си валат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсурд, ти си егати песимистът, аз очаквам да я изпълнят още за шестмесечието, колкото и да е прогнозата. Ъъъъъъъп 120 лева, удриии - бг амазон е това, не е шега работа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Всеки инвеститор може да си прави каквито иска прогнози. Аз също като теб не мисля че може да се разчита на техните прогнози отпреди година и половина ще стане. Аз лично си мисля че прогнозата им за ЕБИТДА за 2023 можем да я видим още тази година. Времето ще покаже прав ли съм или не.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Нямам идея - взимам само техните прогнози. Просто не съм сигурен до колко може да се разчита на тях и не слагам никакъв екстра растеж, до като този растеж не се случи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Живко, тука си в голяма грешка. Има огромно значение какво прави една фирма, защото от това зависи как ще се справя в бъдеще. Все тая ли е дали компанията прави компютри или компоти?
Коментар
-
Охо, готов адепт на герП май надушвамНяма ядове бре, всичко е ток и жици - ъъъъъъп 120 лева и това е - преяждане му се вика, знаеш какво следва после, нали
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Груец нека те попитам така, има ли значение една компания какво произвежда, как продава и къде го продава за да реализира приходи и печалба ? И ние инвеститорите на борсите за какво сме тук, не е ли за да печелим ? Крушки ли са, релета ли са какво значение има ? Продават ли и печелят ли, правят го ! Преопаковчик били ! И такива да са, печелят ли те печелим и ние !
- 1 like
Коментар
-
Напълно възможно е и да си реализират прогнозите. Явно има растеж на търсенето на подобни устройства. Макар и този растеж до колкото съм се интересуват да е малко над 10% на година и то пак се очаква да е за ограничен период, така че за растат повече трябва да взимат пазарен дял от конкурентите им. До колкото съм гледал имат един основен конкурент. Който реално предлага същото. Така че целия пазар не е кой знае колко голям. Ако почне да става по-голям или пък да се печели повече, вътре винаги може да влезат и други конкуренти - няма никаква защита от вход и никакви особени разходи за влизане в този сегмент. Така че всякакъв дългосрочен растеж е в общи линии невъзможен. Ще има растеж докато не се калибрират пазарните дялове на двата основни продавача на подобни устройства и ако китайците не почнат ценова война че да изтласкат алтерко, алтерко може и да вземе някакъв приличен дял за няколко години - и да си изпълни прогнозите. Ако стане ценова война и всичко отиде в киреча.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
За какви миризми пишеш, да не правят нещо незаконно, че да ги съдим ? Нас като инвеститори ни интересуват продажби и печалби !Няма ядове бре, всичко е ток и жици - ъъъъъъп 120 лева и това е - преяждане му се вика, знаеш какво следва после, нали
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
В един момент, ще достигне нивото си на компетентност и остарялост на това което сглабят. Това е силно динамична среда, където ако продаваш нещо днес никаква гаранция няма, че ще можеш да продаваш същото дори след 6 месеца. Всичко е въпрос на развитие на пазара и какво ще търсят хората. Това което продават очевидно са елементарни сглобки на ниво горен курс на техникума. С това не могат да направят пробив.
- 1 like
Коментар
-
парите не миришат, Здравко, знаеш кой го е казал, нали? Аз гледам устойчивост на бизнеса, а такава лиспва - очеизвадно е, че се прави всичко възможно (няма да се учудя и по някои пера от бюджета да се пипа с подставени лица) само и само да се продадат на някой западняк. Би било прекрасно, ако стане, ако не стане - картофчето остава за бг спекулантът и той ще яде големият бахур.
Абе ъъъъъп 120 лева и това е, удриии - моля хейтъри, които нямат акции тук, да не пишат, та да сме си само готЕните типове с яките инвестиции по 15 акции на калпак. Ъъъъъъъп
Коментар
-
Нямам идея - взимам само техните прогнози. Просто не съм сигурен до колко може да се разчита на тях и не слагам никакъв екстра растеж, до като този растеж не се случи. Което всъщност си е нормалния начин за търговия на компания, която има ограничен пазар и е ясно че в близък срок ще достигне плато на продажбите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА каква печалба виждаш за 2023
Всеки има право да бъде и песимист
Коментар
Коментар