а пък аз мисля, че който и каквото да ни обещава най-важното нещо е мажоритаря, минало, бизнес коректност и тн... иначе на БФБ сме се нагледали на чудни неща и обещания, но с меко казано непочтени мажоритари...инвеститорите се наиграхме... примери бол.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Разбирам да има голям наплив към борсата че да сме много критични а то една фирма да се появи и почваме със сценариите
Имаме една занемарена Софка която никой не я иска вие сега ще подбирате младежите. Ще дойдат и други след тях а може да стане по атрактивна и за чужди играчи. Ние и без това сме предимно за сеира та малко по леко с нападките
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМного бази, много пилета, много бройлери...Добре..
Ноо, колко % от фирмата ще предложат, на каква цена за акция, че да искат от пазара 100 млн....?
Много кръгло, много на едро....100 млн за развитието на "развит и печеливш бизнес"..... Мии, търсете от пазара 20млн, покажете добри резултата като ПАД , раздайте дивидент още първата година и акциите ще скочат тройно .....
Прав е Киро - като чуя мръвки и ми става блудкаво в стомаха...Драйфа ми се като на веган пред печено пиле...
Едно е убаво...Никито не отговаря за емисията....
пп Като видя реални числа , ще реша.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Много бази, много пилета, много бройлери...Добре..
Ноо, колко % от фирмата ще предложат, на каква цена за акция, че да искат от пазара 100 млн....?
Много кръгло, много на едро....100 млн за развитието на "развит и печеливш бизнес"..... Мии, търсете от пазара 20млн, покажете добри резултата като ПАД , раздайте дивидент още първата година и акциите ще скочат тройно .....
Прав е Киро - като чуя мръвки и ми става блудкаво в стомаха...Драйфа ми се като на веган пред печено пиле...
Едно е убаво...Никито не отговаря за емисията....
пп Като видя реални числа , ще реша.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Евтини лекарства дали няма да залеят пазара? Само да вмъкна .......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАми участвай пич, но не разбрах откъде разбра за ясния бизнес модел или си пазиш хляба и работиш за тях...А Меком знаеш ли колко добра компания беше и колко износ имаше , и бизнес модел..А сега знаеш ли къде е..За ипото браво, а другото за модела и добрата компания, когата се докажат на БФБ..Просто много сме лъгами вече..
Доколкото бяха написали имат свободен капацитет и искат да създадат още по-голям, за да се борят с конкуренцията. Та въпросът ми е: защо досега съществуващият капацитет не е бил запълнен докрай, преди да се започне със създаването на нов. Нали§ието на свободен капацитет води само до разходи и загуби, освен ако не са пробили на външен пазар или очакват нещо такова. Ама трябва да знаем.
Коментар
-
Ами участвай пич, но не разбрах откъде разбра за ясния бизнес модел или си пазиш хляба и работиш за тях...А Меком знаеш ли колко добра компания беше и колко износ имаше , и бизнес модел..А сега знаеш ли къде е..За ипото браво, а другото за модела и добрата компания, когата се докажат на БФБ..Просто много сме лъгани вече..Last edited by Kiro; 11.02.2018, 00:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеБФБ има нужда от ново голямо IPO ако искаме да се развива. Нека първо да видим какво ще предложат и да гледаме на положителният ефект за цялата борса. И сегашните мажовци на БФБ не са светци но има печалби и за малките. Все пак става дума за утвърден голям бизнес с дълга история зад гърба си.
хем искаме читави компании на БФБ, хем по български мрънкаме за всеки и всичко. Такива дружества, могат само да вдигнат нивото на борсата и да привлекат интерес.
Аз ще участвам с на ИПО-то, защотоце първото читаво нещо, което излиза на борсата от много години и има сериозен и ясен бизнес модел.Last edited by RUBLA; 11.02.2018, 10:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
БФБ има нужда от ново голямо IPO ако искаме да се развива. Нека първо да видим какво ще предложат и да гледаме на положителният ефект за цялата борса. И сегашните мажовци на БФБ не са светци но има печалби и за малките. Все пак става дума за утвърден голям бизнес с дълга история зад гърба си.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеСамо да вмъкна много важен момент. Наблюдавайте какво ще договорят ЕС и страните от МЕРКОСУР относно митническите тарифи. Не знам точно какво иска ЕС да внася в Южна Америка, но от там ще пристига евтино говеждо, пилешко и захар. Все още няма подписано споразумение, но се подготвя и фермерските организации в ЕС са нащрек.
- 1 like
Коментар
-
Само да вмъкна много важен момент. Наблюдавайте какво ще договорят ЕС и страните от МЕРКОСУР относно митническите тарифи. Не знам точно какво иска ЕС да внася в Южна Америка, но от там ще пристига евтино говеждо, пилешко и захар. Все още няма подписано споразумение, но се подготвя и фермерските организации в ЕС са нащрек.
Коментар
-
Има ли повече информация за ИПО-то освен това, което излезна в Капитал?
Аз мисля да участвам, тъй като това е една от малкото наистина читави дружества в БГ. Имат реален бизнес, голям пазарен дял, износ и качествени продукти.
В цял свят, компании произвеждащи храна са ценени, защото даже и криза да има: хората продължават да ядат. Такъв е случая и с фармацевтичните фирми.
Борсата ни има крещяща нужда от такива сериозни компании, които да вдигнат нивото на БФБ и да се привлекат повече ритейл инвеститори.Last edited by CrazyGuy; 10.02.2018, 14:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнениеАз се надявам IPOто да е успешно и най-накрая да видим малко пари от чужбина, които да дойдат. Досега десет години чужденците само изкарваха пари от БФБ. IPOто ще е достатъчно голямо, за да се появи интерес и отвън и току виж, покрай Градус, разгледат и други компании на БФБ.
кога си видял пари от чужбина на тази борса? ако бг компаниите искаха да привличат чужди инвеститори, щяха да правят като аржентинските например - листват се едновременно и на местния пазар и в сащ. води до много по-добър профил на инвеститорите и по-добра ликвидност. да не говорим колко по-лесно се набират пари на нормален пазар.
това с чужденците на бфб се върти от поне 10 години, разберете вече че няма да се случи. първо беше като се въвеждаше ксетра, после покрай сии линк, после покрай етф-а на експат - и никой път не идват. няма и да дойдатdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар