Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mashinata Разгледай мнение
Аз предлагам да предложат цялото дружество за 10 милки, като ни дадат безплатни акции на форумците. Отделно искам и поне 20% дивидент и всяко ОС да е в Шератон с безплатни крилца, като с Кентъки! На мен ми става 6 на корема, като се сетя за мръвки, даже ще си поръчам едно Кентъки, точно в тоя момент
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМного бази, много пилета, много бройлери...Добре..
Ноо, колко % от фирмата ще предложат, на каква цена за акция, че да искат от пазара 100 млн....?
Много кръгло, много на едро....100 млн за развитието на "развит и печеливш бизнес"..... Мии, търсете от пазара 20млн, покажете добри резултата като ПАД , раздайте дивидент още първата година и акциите ще скочат тройно .....
Прав е Киро - като чуя мръвки и ми става блудкаво в стомаха...Драйфа ми се като на веган пред печено пиле...
Едно е убаво...Никито не отговаря за емисията....
пп Като видя реални числа , ще реша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнение
Силно се надявам да не се пробват на 18 За всички нас ще е по-добре на по-ниско P/E това е ясно. Съгласен съм с теб, че 13 е по-добре от 15 Обаче трябва да сме реалисти. Колко от компаниите на БФБ правят над 30 мил печалба? А относно Софарма и нейната история, имам и от нея Но хубаво е да имаме и алтернативи, затова се радвам, че такава компания ще излиза на борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнение
Силно се надявам да не се пробват на 18 За всички нас ще е по-добре на по-ниско P/E това е ясно. Съгласен съм с теб, че 13 е по-добре от 15 Обаче трябва да сме реалисти. Колко от компаниите на БФБ правят над 30 мил печалба? А относно Софарма и нейната история, имам и от нея Но хубаво е да имаме и алтернативи, затова се радвам, че такава компания ще излиза на борсата.
За 15-16 ре можеш да имаш диферсифициран ЕМ етф с ниски такси и прилични дивиденти.
При това над 1/4 от този етф са хайтех компании с ре-та от рода на 30, ама и растящи с 40-50% годишно...ЕМ еквиваленти на амазон, гугъл, фейсбук, апъл и т.н. отпреди години. Т.е ре-то на останалите е доста по малко.
Много по малко рисково от 1 компания дето малко птичи грип и са в киреча, нали.
За мен непозната компания без борсова история пък дори и с дивидент да се търгува над 10-11 ре е щедро. А ако е малък или го няма - доста под.
За справка - ето на какви мултипъли се търгуват в сектора, при това на най надутия в света пазар.
https://finviz.com/quote.ashx?t=PPC&ty=c&ta=1&p=d
https://finviz.com/quote.ashx?t=SAFM&ty=c&ta=1&p=d
- 1 like
Коментар
-
http://www.poultryinternational-digi...0/index.php#/1
Малко инфо за бизнеса с пилета. Нашите хора са вътре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе казах какво искам, просто коментирах че половин милиардна капитализация в летящ старт ми се струва неядекватна при 0лева борсова история. Соафрама е на 70 г. ако говорим за дълголетнитиците Но което вече каза, след като се замисли е че 13 е по-добре от 15, дори е много и то . Но не се съмнявам, че ще се пробват и на 18 )) Нека пробват, Както обаче вече казах, се съмнявам, че е адекватно и коректно емитиран капитала, пдобно на другите които сме видели с толкова огромен брой хартии и както каза кирето - много сме лъгани и трудно се хващаме вече ))) да се надяваме че има изклщчения, но едва ли, ако са увеличвали капитал преди 1-2 г. нещата са за мен с едно наум ))) иначе успех им пожелавам и на любителите на огромните капитализации - също
Коментар
-
На коя борса? На нашата ли? На която сигурно се търгуват има няма 10% от българската икономика. С печалба +34 мил. на колко очакваш да се листнат? На маркет кап от 200 милиона и да пуснат 51% фрии флоут ако искаш и P/E от 5 Компанията има над 25 години история. Нормално за мен е да търсят оценка от 13-15 P/EНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНикой не плюе, както каза Киро - това са мнениея, добре е да смятаме малко , при пе 15 капитализацията отива да надхърля половин милиард, я виж колко такива дружества има сега оцененеи толкова на пазара, с каква печалба и история и дали па тееи заслужават да са до тях!? И на п/е 18 ще ви се набутат, няма страшно, мераклии явно има ))) А това че излезе каолин ... биовет ... А На момъка който не му се видя логично твърдението 40+60 =100, и се чудеше защо фармацията е по-перспективна да кажа, че няма нищо по-благо от фарамцията.. но ще го разбере след време ))) Като споменах биовет - ми той излезе на 100 мил. капитализация .... а само инвестициите сега му са за 150 мил Тези се тупаха, че за 10 години направили 100 мил., (без много коментар, цифрите сами се виждат) е не казваме, че са малко, но само че неможе да влизат на капитализацяи половеин милиард ако други по-големи от тях и с пазари по всички континенти са излезли преди година на 100... смятайте малко, да не сеповтори случая със зърнените и да тюхкаме после от типа "къде ни беше акъла" (пък де да знам, може да не гознаете тоя случай и по-добре, борсата има вопиюща нужда от навитаци)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнениеИмам отношение с Пикадили, ти я са пълни ......http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Нещо не разбирам, Киро? Трябва да плюя ли, като всички за да ми се приеме мнението? Под бизнес модел имах предвид, че е ясен, като цяло бизнеса, който правят. Гледат пилета, продават пилешко месо, продават яйца. От скоро имат и нов бранд за свинско. Какъв е проблема? Това имам прддвид под ясен бизнес модел. Хората са се фокусирали върху хранителната индустрия и в частност, разновидностите на пилешкото. Не са като МОЛ. За да не се чудиш, не работя за Градус и освен да консумирам техните продукти, нищо общи нямам с тях Даже и един служител не познавам, което е жалко, че барем малко повече инфо да имамНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеРазбирам да има голям наплив към борсата че да сме много критични а то една фирма да се появи и почваме със сценариите
Имаме една занемарена Софка която никой не я иска вие сега ще подбирате младежите. Ще дойдат и други след тях а може да стане по атрактивна и за чужди играчи. Ние и без това сме предимно за сеира та малко по леко с нападките
+1
Коментар
-
Учуден съм, че това наричаш бизнес модел..А си толкова категоричен..Тук е форум и всеки пише мнение , бъдещето показва кой е прав..Не трябва да очаваш и лайкове за това, че ще купуваш..Тук всички купуват и продават акции.. НАС МНОГО СА НИ ЛЪГАЛИ И ВЕЧЕ НЕ СМЕ ДОВЕРЧИВИ..Last edited by Kiro; 11.02.2018, 23:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАми участвай пич, но не разбрах откъде разбра за ясния бизнес модел или си пазиш хляба и работиш за тях...А Меком знаеш ли колко добра компания беше и колко износ имаше , и бизнес модел..А сега знаеш ли къде е..За ипото браво, а другото за модела и добрата компания, когата се докажат на БФБ..Просто много сме лъгани вече..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аз пък си мисля да се мятам, стига да не и искат някаква безумна оценка. Ако е под 15 P/E ще съм доволен. Писна ми да въртя 10-15 акции напред назад. Какво да държа МЦХ на 25 P/E ли? Всички се делистват, едни проявиха интерес към смешната ни борсичка и вие ги плюете все едно кой знае какъв избор имате за покупки. Тази фирма е Кеш кау отвсякъде. Кризи некризи, хората ще спрат да ядат месо ли какво?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар