IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
    И на колко ги осигуряваше тея,кадърните?Предполагам на доста под това,което реално си им плащал?!И ако е така,защо?Нали са били високо производителни,кадърни и т.н.
    Императора ти е отговорил много точно защо.
    А и аз винаги им давам избор - реални осигуровки-по-ниско заплащане. Засега нямам случай някой да го е искал
    Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
    私は最高のトレーダーだ

Коментар

И на колко ги осигуряваше тея,кадърните?Предполагам на доста под това,което реално си им плащал?!И ако е така,защо?Нали са били високо производителни,кадърни и т.н.
      Защото разбира, че ако ги осигурява на реалните мангизи, той е прецакан, а те пак нищо няма да получат.

Аз, ако имах работници, щях да им направя по една човекозастраховка, вместо да ги осигурявам на реална заплата - така тия пари ще се инвестират за тях, а няма да отидат в гърлата на мангалите, които обикалят цехчето ми, но не за да търсят работа, а ако могат да откраднат нещо.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нито работодателите искат да цакат яко осигуровки за работниците си, нито работниците искат да ги осигуряват на реална заплата - предпочитат сухото на ръка - защото и едните и другите разбират, че тия пари няма да отидат за работниците, а за Гошо Ушев, Пена Чиновничката и Хъхрю Мангалът. И понеже никой не иска да го крадат и рекетират - икономиката посивява.
        Ако здравни и пенсионни осигуровки бяха наследяеми и по лични партиди, дали хората щяха да си мълчат, ако работодателите ги осигуряваха на минимумът?

Това е рядък случай на класова борба - когато чорбаджии и работници за от едната страна на барикадата... а от другата са мангалите, ушевите и чиновниците, с една дума цялата паразитна измет, превърната в свещеното телешко стадо на държавата. По точно в паразитното кърлежовско стадо на.

160 000 чиновници, които не плащат никакви осигуровки, 60 000 ушати прасета, които също не плащат, а и се пенсионират на 45 (и едните и другите - най-много на 1000 граждани в целият цивилизован свят) 1 000 000 мангали, които отказват да работят, но плюскат по три пъти на ден - на гърбът на същата тая социална система (защото от общият кюп се плащат както пенсии, така и социални помощи) и така реално се пенсионират на 18, защото после "работят" само "трайно безработен" и "самотна майка на 8 чаавета" и по тоя начин вземат като помощи повече, отколкото много честни хора като заплата - е НИТО ЕДНА система не би удържала на гърбът си подобна сган !!! Затова все по-често виждаме по тъмното стари хора, цял живот работили, но промъкващи се тайно да търсят нещо за ядене по кофите, затова ние най-вероятно НИКОГА няма да вземем и стотинка пенсия, освен ако не изринем тая държава от боклуците !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          ............МАТЕМАТИКАТА Е НЕТОЧНА НАУКА !!!!
          Асене, не се закачай с математиката или по-точно с един от многобройните й дялове (1-2% от нея).
          Математиката е много точна наука и може да ти покаже всички отговори на "плодовото" уравнение.
          Прав си за това, че между математическа академичност и мат. приложимост има пропаст, но това не е проблем на МАТЕМАТИКАТА.
          Успех.

Коментар

• нямало да се разпродават активите то бивало и да си помисли някой че акции за 150 милиона могат да бъдат продадени ...

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
              И не си прав за академичността, развитието на всичко,около нас е било първо на теория и едва след това приложено.
              Не вярвам да смяташ,че е възможно Бил Гейтс да съществува без Джон Атанасов
              четеш ме като дявола евангелието!
              казах,че отричам ДНЕШНАТА АКАДЕМИЧНОСТ! тва за мен е едно ПОКВАРЕНО общество!
              времето на атанасов не приспада към моето понятие за академичен идиотизъм!
              според моите "изследвания" академичността е започнала да се изражда поради информационния бум,и колкото по силен става той,толкова повече деградация може да намериш в НУРИЕЛ РУБИНОВЦИТЕ !!!!!!
              нали няма смисъл да ти казвам,че бил гейтс ЕДВА е успял да завърши 2 курс...... горкия,останал е необрзУван........
              за другите най богати хора в света,дето са си направили парите,чрез прилагане НА НАУКА да ти разказвам ли колко неграмотни са?
              майкъл дел дори и до колеж не могъл да се добере.... сигурно завижда на сив джобс,който е изкарал семестър и .... ПОЛОВИНА.....
              съгурно за тва епъл е по силна компания от дел......защото стив джобс поне са го приели в колеж и има няква АКАДЕМИЧНОСТ.......

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
                Мислех да спра спора, но тук ме хвана подготвен . Имах малка шивашка фирма с 24 труженички. Ами какво да ти кажа - брака е около 20% -немърливост и некъдърност на шивачката. И още нещо - имах и 5-6 жени ,които наистина работеха качествено и бързо и взимаха по 800 - 1200 лв. чиста заплата,защото навсякъде са на процент. В тоя бизнес също има високо платени работници,но са малко,защото повечето са неуки и некъдърни. Това е голата истина,а и не само в този бранш.

Коментар

Какво ще ми кажеш за производителността на труда в шивашкия бизнес.Има ли пропорционалност между производителност на труда и заплащане?
                  Мислех да спра спора, но тук ме хвана подготвен . Имах малка шивашка фирма с 24 труженички. Ами какво да ти кажа - брака е около 20% -немърливост и некъдърност на шивачката. И още нещо - имах и 5-6 жени ,които наистина работеха качествено и бързо и взимаха по 800 - 1200 лв. чиста заплата,защото навсякъде са на процент. В тоя бизнес също има високо платени работници,но са малко,защото повечето са неуки и некъдърни. Това е голата истина,а и не само в този бранш.
                  Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                  私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    Дестйствително не знам КОЛКО грешно е твърдението ми. Моля, обясни ми........
                    караш ме да разбивам представите да "науката" , наречена математика , в тая държава бе човек.......

проблема на математиците е,че са задръстени мозъци-много могат да смятат,проблема е,че не могат да прилагат,защото зъбренето на формули е "мъдрост на заем" ...... математиците са гениялни,САМО когато са в своя свят- на идеалните цифри....... излезнат ли в реалността се получава рухване на инвестиционни банки,фалиране на цели държави и т.н.
                    целия проблем идва точно от по- долното равенство ,което е основата на математката- елементарната аритметика....отговора на кво е равно 1круша + 1 ябълка е само един- МАТЕМАТИКАТА Е НЕТОЧНА НАУКА !!!!
                    ако се опиташ да намериш ДРУГ отговор,попадаш в капана,в който попада всеки математик със "самочувствие" .......
                    не случайно исках отговора от ония гамен,дето се чудеше кво значи 104% ликвидност и ме смята за изперкал , щото в унссто са го учили,че математиката е точна наука.....

1круша + 1 ябълка = 2 плода

проблема е,че крушата и ябълката наистина са равни на два плода,НО 2 плода НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАВНИ НА 1 круша и една ябълка.
                    ще ти го представя нагледно- 1портикал и един банан също са два плода!
                    и излиза математическия парадокс-
                    ако 1круша+1 ябълка са равни на 2 плода,то би следвало,че 1портокал+1 банан = 1 круша + 1 ябълка!
                    и тук ПРОПАДА целия фундамент на математиката- математиката е нищо повече от равенство-на тва се гради!

забележи-питах те знаеш ли КОЛКО грешно е твърдението ти,не съм казал,че е 100% грешно....
                    дори МАТЕМАТИЧЕСКИ в случая мога да ти ИЗЧИСЛЯ процентната грешност на САМАТА МАТЕМАТИКА!!!! :
                    да приемеме,че в света съществуват 1000 различни плодове.
                    имаш комбинация,която ти дава 499500 изхода+случая когато имаш 2 еднакви плода -1000 изхода,или това УРАВНЕНИЕ Е ВЯРНО ,само в 1 от 500500 СЛУЧАЯ,в останалита 500499 изхода,УРАВНЕНИЕТО Е МАТЕМАТИЧЕСКИ НЕВЯРНО!!!!!!

или в крайност,ако питаш академик сендов,вярно ли е ,че 1круша+ 1 ябълка=2 плдоа,той ще отговори като теб- да!
                    ако питаш асен1975,ще ти каже ,че може да е вярно ,ама по скоро НАДАЛИ.......

Коментар

• Е, за каква "точна" наука говорехме

Аз бих казал, че математиката дава едно доста добро локално приближение.

Щото например Евклидовите аксиоми не важат навсякъде , или по-точно, не важат при по големи скорости. От друга страна и ТО има разни проблеми с цялостната картинка.

Да не говорим, че пък някой си Шрьодингер се изцепил, че "точността" е по начало невъзможна .

Та "точните" науки не са съвсем "точни"

Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                      Според мен - 1, но................

...............След като Бояй и Лобачевски не са успяли, аз не мога да претендирам за обратното...........

Коментар

браво! в бг ти и стоилов имате на идея за кво иде реч от икономическото "съсаяти" ,което колкото и да ти звучи е доста добър процент , в сравнение със света...

а сега та те питам-знаеш ли КОЛКО ГРЕШНО Е ТВЪРДЕНИЕТО ТИ ,че:
                        1 ябълка+ 1 круша= 2 плода?
                        1 ябълка+ 1 круша = магазин плод-зеленчук
                        приватизират САМО професионалните фондове,тъй като те трябва да изплащат пенсии от 2011,а нямат пари? и всъщност,помагат на некадърните мениджъри,а и постфактум на тези работници
                        За сега,доброволните не ги пипат, тъй като те ще плашат на хората родени след 1960г,т.е. ща почнат да плащат след 10г.
                        И не си прав за академичността, развитието на всичко,около нас е било първо на теория и едва след това приложено.
                        Не вярвам да смяташ,че е възможно Бил Гейтс да съществува без Джон Атанасов

Коментар

явно не знаеш...... май ти надцених.
                          не се притеснявай, ако знаеше спокойно можеше да станеш шеф на БАН , защото там са се сбрали орда доценти ,професори и академици по "точните науки" , обаче ако знаеха решението на 1+1=2 в реалния свят НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЕ НАРИЧАТ ТАКА .......
                          не случайно отричам академичността в днешния си вид ......
                          Действително не знам КОЛКО грешно е твърдението ми. Моля, обясни ми........

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                            @Авалон

Колко успоредни на дадена права могат да се прекарат през точка , нележаща на дадената права ?

1, 10 , 100 , безкай ?

Пък ако вземеш и да докажеш отговора си
                            Според мен - 1, но................

...............След като Бояй и Лобачевски не са успяли, аз не мога да претендирам за обратното...........

Коментар

Това е така, а ти дали ще си навит на тоя вариант,а? Всички реват за по-големи заплати,но искат и осигуровки на реалната заплата, всеки празник и делник да почиват,6-8 часов работен ден ............ Забравяте, че за да го получите това ,трябва да си го изработите.

Дали ще съм навит не знам.Не ми се е налагало да си блъскам главата над тази дилема.Но то и дилема няма.Ако забеляза ,писах че държавата трябва да ПРИНУДИ....общо взето на нас не ни трябва еволюция,а революция за да се пооправим,

А за другото си прав ,но частично.Ако си ходил на запад в производствено предприятие,щеше да видиш,че разликата не е в производителността на труда.Разликата е в крайния продукт,който се получава.БГ работниците и служителите не са виновни,че не произвеждат алтернатива на Мерцедес или Нокия.Ако им бъде дадена възможност мисля,че биха произвеждали и високотехнологични продукти при висока производителност.Ама в БГ на мода е инвестирането в МОЛ-ове,хотели,курви.Абе въобще алъш-вериша да върви.

Какво ще ми кажеш за производителността на труда в шивашкия бизнес.Има ли пропорционалност между производителност на труда и заплащане?
                              Last edited by BAD; 25.10.2010, 20:13.

Коментар

Това е така, а ти дали ще си навит на тоя вариант,а? Всички реват за по-големи заплати,но искат и осигуровки на реалната заплата, всеки празник и делник да почиват,6-8 часов работен ден ............ Забравяте, че за да го получите това ,трябва да си го изработите.
                                че к'ъв е проблема да си ги изработят - явно контролът ти е слаб и затова переш по леката лайсна. До преди 1 година такива като теб ги псувах много ожесточено - вече ви разбирам и аз почвам да се осигурявам на ниското, щото на 2 К осигировки, получаваш един голяяяям......
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X