Търся логиката.... Мисля си че идеята на Дянков е да създаде по-притегателна картинка за чуждестранните инвеститори (на хартия нещата да са добре, разни Мики Маус агенции да ни вдигат рейтингите итн). За това бягат от външен дълг - да не стане случилото се спрямо Гърция. И лягат на факта че българина е страшен спестовник - колкото и да мрънкат хората имат доста активи - имоти, депозити итн, както и феноменалното за бедните държави да се преливат средства между роднини (най често издръжка на пенсионери от децата им, или на живеещи в БГ от такива в чужбина). Голяма част от българите (пенсионери, малцинства) итн реално живеят като клошари, но от 20 години си оцеляват и дори някои (пове1ето) притежават активи и физически оцеляват....Тс. явно идеята е да се вкара целият наличен кеш в държавата в реалната икономика и да се чакат инвеститори....... Ама нещо много не ме кефи цялата работа.... По този начин нищо не променяме и правим грешките от преди кризата - пак чакаме разни перачи на пари да ни иозкупуват активите, пак почнаха банките да рекламират кредити за малоумници да си купуват бетонени кутийки, пак ще издържаме един куп "цигани" със парите на гърчещите се наемни работници, пак не виждам каквито и да е реформи в държавната администрация (много народ са за тая малка държавица).....Пак олигарсите си играят игрите - не знам как ще се разберем с ЕС за екологията... Абе ако не направят по решителни ходове управляващите няма да имат голямо бъдеще - те нямат твърд електорат (като БСП и СДС) и разчитата на такива като мен дето гласуваха за тях, ама нещо с тая схема "затваряме Брикел - не затваряме Брикел, вдигаме осигуровките, не ги вдигаме, комп'три, след два дни били компоти" направо вече са ми смешни, ама и ми се плаче. Вчера ако бяхте гледали шумната акция че ще бутат хотели в Слънчрев бряг - всъщност се оказа един дървен ресторант и собствениците сами си го разглобили, Всички незаконни хотели се били озаконили (разбирай дали си рушвета в съда) и не можели да ги бутат - тс какво правим - медиен шум.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национализацията на частните пенсионни фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение...мога да ти докажа,че математиката НЕ е точна наука..
Само това ми стига, за да не те чета повече. Много си болен, бате. Айде у лево!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ap Разгледай мнениеАсене,
Да те светна, братко, че за това изказване носиш наказателна отговорност. Така пише в Закона за банките.
Опичай си акъла и не пиши глупости!
То на него глупостите са му безкрайни. В един друг форум написа преди 3-4 месеца, че доларът щял да стане деветдесет евроцента.
Този псевдофинансов гуру се подиграва на възпитаниците на УНСС, пък той пицар в голямата ябълка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение........................
та михов обясняваше в своята теория за борда,че в момента трябва да се прави точно обратното на това,което прави невдянков- в момента трябва да се изкупуват ДЦК (само вътрешен дълг) за да се налее свободен кеш в системата-а гамена дянков продължава да изсмуква кеша с НОВИ ЕМИТЕТИ.....кво да праив.......кура ще го почувствате след време......
само че тук няма нищои общо с изтегляне на свободен кеш от системата-тва са пари,които са на хартия......и ако продължава така,точно фондовете ще продължават да изсмукват кеш,който да го инвестират в БФБ,че да поддържат балона,иначе ще се види реално загубите им.......
мога да ти кажа и още неща,ма не мързи да пиша.....ще ти дам жокерче:
знаеш ли колко корпоративни компании до момента за "рефинансирали" дълг ,или "отложили плащанията си" ..... в бг не нзаете кво значи това,защото нито в унссто се учат тези работи,нито облигаторите или облигиращите знаят кво правят-тепърва се учат......
та да те питам,знаеш ли кво означава публична компания да рефинансира дълг?, нали не мислиш, че тези 500 млн са на БФБ, доколкото четох няма и 15 % в акции тук, другото е бондове, депозити и квото се сетиш за инвестиране по света и у нас
, та от целия този пазар тия левчета ще отидат в НОИ, за да се закърпи за кратко положението с пенсиите.
та, и в тази връзка, която споменаваш за голямата междуфирмена задлъжнялост още един пирон за икономиката е това решение - инвестиции на кукуво лятоLast edited by съни(тя); 23.10.2010, 00:45.
Коментар
-
Той може да не може, но може да не го знае. Което пък означава че може да го направи.
И до момента в който лудостта му бъде възпряна, я от конституционен съд, я от някъде другаде вече ще са минали месеци на хаос и разпродажби.
И след това какво ще стане. Щ се анулират сделките за няколко седмици ли. Или пък бюджета ще покрива пропуснати ползи и откровени загуби на всички на нашата борса.
Все съм си мислил че опасно лудите ги затварят. И като гледам бюджета на МВР не страда от кризата. Какво са си седнали на ръцете и не се погрижат за обществен враг номер 1. Поне по възможни нанесени вреди на икономиката на държавата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение....макар че аз не виждам кой идиот ще купи да речем акция на ПИБ дори и за 10 стотинки,след като всички вече знаят че тая банка отдавна е фалирала и дължи на искров толкова пари,колкото не може да изкара със столетия
Да те светна, братко, че за това изказване носиш наказателна отговорност. Така пише в Закона за банките.
Опичай си акъла и не пиши глупости!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНие си имаме задължително, ама и малко "допълнително задължително".
Та в тоя ред на мисли - знае ли някой колко човека ще останат без работа от тези промени?
Поне да си обясня отчасти активността в темата....
П.П. Ако Б.Б. беше хитрец, щеше да пусне партенка, че държавата ще накупи НИ с тези пари и тук щеше да бъде като в кошер.
П.П.П. Какво стана със Сребърния фонд? Нали едно време искахте държавата да го инвестира на борсата? Значи държавното може да се халосва за частни интереси, но обратното не може.
Ако това стане решение, проблемът е какво става с идеята за пенсионна реформа, ако има един прецедент това означава утре може спокойно да се национализират парите и от УПФ.Т.е. връщане на модела допреди 10-на години изцяло на разходо-покривен принцип и пълна солидарност и бавен фалит.
Защото аз поне не чух някой от министрите да говори за реформа и в каква посока, ставаше дума само за пари и попълване на бездънната яма на НОИ.
За Сребърния фонд продължавам да мисля, че трябва да се управляват парите, а не да стоят само по сметки....но и това май не е актуално, скоро и към него ще се насочат ...Last edited by съни(тя); 23.10.2010, 00:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеТук какъв чат сте спретнали. Това дето го говори Бойко не съм сигурен, че е възможно да се направи легално. Накрая ще се окаже поредния кьорфишек за сплашване и тестване на общественото мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениече за кво да ти казвам?че да докажа,че знам
аре немъ нужда-протети "анализа" на каролев-той е за такива като теб......
Ако знаеш нещо-кажи го!
Ти си един плямпач. Само дрънкаш несвързаници. С цел да ти се чуе гласа...
Кажи бе, кажи каква е целта на Дянков?
Аз не харесвам Дянков, ама винаги казвам какво не ми харесва. Ама ти знаеш нещо повече. Кажи го!
Кажи го! Не живееш в "бгетовица", с извинение. Значи не трябва да те е страх от преследване...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ КАКВА е целта на Дянков?
И как може да има НАД 100% ликвидност?
Само дрънканици...
Само че, и него нещо никакъв го няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ КАКВА е целта на Дянков?
..
аре немъ нужда-протети "анализа" на каролев-той е за такива като теб......
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение.....
И как може да има НАД 100% ликвидност?
Само дрънканици...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар