IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
    Активите няма се развалят, доходността няма да се загуби. Това заяви за Информационна агенция КРОСС управителят на НОИ Христина Митрева по повод прехвърлянето на средствата от частните пенсионни фондове в осигурителния институт. Просто се сменя титуляра на средствата, които до момента бяха в частните пенсионни фондове, титуляр ще бъде НОИ, уточни Христина Митрева. НОИ също има опит в управление на средства, подчерта тя. Това са неща, които ще бъдат максимално добре обмислени и анализирани. Няма опасност за парите на хората, те пак ще отидат за изплащането на пенсиите на работниците от първа и втора категория труд, категорична е Митрева.

Управителят на НОИ направи коментар и по проблема за нежеланието на много хора да не си плащат осигуровките. „Точно когато се спазват принципите на справедливост и когато се вижда, че спрямо некоректните хора ние сме безкомпромисни, когато злоупотребите се намалят, тогава ще се върне доверието на хората", заяви Митрева. Според нея, идеята обезщетенията за майчинство да се изчисляват не върху 12 месеца, а върху 18 месеца назад, е справедлива. „Това е справедливо - който се осигурява на реалните доходи, няма да загуби, губят хората, които коректно се осигуряват, за сметка на тези, които са хитреци", смята Митрева.

http://www.cross-bg.net/index.php?_rt=1164433
    Тъп, по-тъп, най-тъп, Бойко Борисов, Христина Митрева.
    Абе, тая овча мисъл дали е наясно, че титуляр на личните партиди са самите осигурени, които са сключили договори с УД да управляват средствата им.

И друго, от тези около 200 хил., които имат индивидуални партиди пенсионери са сигурно не повече от 15-20%. Демек, даже и накуп да им се плащат средствата от личните партиди, то това означава че догодина от 500-те млн.лв. могат да се дръпнат макс. 100 млн.лв. Другите не могат да се пипат.
    А идеята на Кабинета и НОИ е тези 500 млн.лв. да отидат за покриване на част от дефицита.
    Изобщо, тотален хаос.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Ново двайсет! Не сме казали това, което казахме!
      Или май е старо двайсет
      Ми просто единственият по-читав министър в кабинета, заявява на Шефа си по заобиколен път, че това с национализацията е уникална тъпня и няма като как да стане. Сега обаче аз не съм убеден дали Тиквата ще вдене какво му се говори точно.
      Снощи го гледах по Панорама и ми се плаче като гледам какъв е популист мазен и колко много хора му се връзват.
      Абе даже Станишев не беше толкова зле бе.

Коментар

• Активите няма се развалят, доходността няма да се загуби. Това заяви за Информационна агенция КРОСС управителят на НОИ Христина Митрева по повод прехвърлянето на средствата от частните пенсионни фондове в осигурителния институт. Просто се сменя титуляра на средствата, които до момента бяха в частните пенсионни фондове, титуляр ще бъде НОИ, уточни Христина Митрева. НОИ също има опит в управление на средства, подчерта тя. Това са неща, които ще бъдат максимално добре обмислени и анализирани. Няма опасност за парите на хората, те пак ще отидат за изплащането на пенсиите на работниците от първа и втора категория труд, категорична е Митрева.

Управителят на НОИ направи коментар и по проблема за нежеланието на много хора да не си плащат осигуровките. „Точно когато се спазват принципите на справедливост и когато се вижда, че спрямо некоректните хора ние сме безкомпромисни, когато злоупотребите се намалят, тогава ще се върне доверието на хората", заяви Митрева. Според нея, идеята обезщетенията за майчинство да се изчисляват не върху 12 месеца, а върху 18 месеца назад, е справедлива. „Това е справедливо - който се осигурява на реалните доходи, няма да загуби, губят хората, които коректно се осигуряват, за сметка на тези, които са хитреци", смята Митрева.

http://www.cross-bg.net/index.php?_rt=1164433

Коментар

• Това мнение изрази министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в предаването „Седмицата" на Дарик.
          Днес в студиото на Дарик в отговор на собствените си думи той обясни: „От тогава се промениха много неща. За да излязат сметките за 2011 г. трябва да има повишение. Това е , което Министерството на финансите смята в дългосрочен план. В дългосрочен план обаче системата трябва да бъде реформирана. Реформата има много измерения. Едно от тях е повишението на пенсионната възраст или стажа. Друго е това от къде ти идва пенсията аз съм привърженик на това, солидарния модел да покрива само една минимална част от пенсиите. Всичко останало да е капиталов модел. Всеки един да има лична сметка и пенсията му да зависи от това каква заплата е декларира, на какъв доход се е осигурявал и какво е внасял в личната си вноска".

Подкрепям частните професионални фондове да започнат да плащат пенсии", категоричен бе Трайков. „Частните фондове трябва да останат с индивидуалните си партиди, парите трябва да се изваждат и да отиват към осигурените като пенсии", уточни той и допълни, че „трябва да е ясно къде свършват индивидуалните пенсии и откъде започва допълнително държавно заплащане".

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=606868

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
            На въпрос подкрепя ли преминаването на личните осигурителни вноски, събрани в частните професионални фондове, от работещите в тежки условия на труд, в общ фонд на Националния осигурителен институт, Трайков заяви: "Аз подкрепям това частните професионални фондове да започнат да плащат пенсии. Да се спре това безкрайно отлагане на датата. Това е решението на Министерския съвет от миналата сряда. Всичко останало са допълнителни интерпретации".

http://www.blitz.bg/news/article/90702
            Ново двайсет! Не сме казали това, което казахме!
            Или май е старо двайсет
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• На въпрос подкрепя ли преминаването на личните осигурителни вноски, събрани в частните професионални фондове, от работещите в тежки условия на труд, в общ фонд на Националния осигурителен институт, Трайков заяви: "Аз подкрепям това частните професионални фондове да започнат да плащат пенсии. Да се спре това безкрайно отлагане на датата. Това е решението на Министерския съвет от миналата сряда. Всичко останало са допълнителни интерпретации".

http://www.blitz.bg/news/article/90702

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Равновесието - жалко че не сме като американците - ако бяхме досега да се е намерил някой да го застреля тоя дебил. Рапанов пък логика търси - логика от Бойко Борисов !!! Неговата "логика" винаги е една и съща - "Да земеме от некъде некви пари, та да дадем на Хъхрю и Ушев, че единият да ни гласува, другият да ни пази." Нарушавал бил Конституцията, грабел частните спестявания на хората ??? Дреме му на него. Сривала се Фондовата борса? Че той въобще наясно ли е, че в България има такова нещо?

Преди изборите имаше туканка тема - за кого ще гласувате - да ви я намеря ли и да ви я вдигна най-отгоре ли, та да засрамя тия дето гласуваха за дебилът с глава като компир?
                Намери я и хубаво виж какво съм писал.И да видят всички кои ми викаха комунист

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  ....

П.П.С. България загива, а аз лично не виждам изход от тунела и това е най-лошото.......

Първоначално изпратено от gigow
                  24.10.2009, 20:52
                  В тази калпава държава предстоят сериозни трусове. Не знам до къде ще ни изведат, ама нещо сериозно ще се случи близките година-две. Побиват ме тръпки. Имам лошо предчувствие.

Това го написах точно преди една година
                  . И герберските тролове ми се подиграваха.
                  За мое съжаление лошите ми предчувствия започнаха да се сбъдват!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Преди изборите имаше туканка тема - за кого ще гласувате - да ви я намеря ли и да ви я вдигна най-отгоре ли, та да засрамя тия дето гласуваха за дебилът с глава като компир?
                    Импе, а ти ще се засрамиш ли, като гласува за Болен, а той Му е най-голямото и вярно протеже - нямаш право да обвиняваш хората, ако преди това не се обърнеш и не кажеш - "да, и аз направих грешка, за която съжалявам - вие гласувайте за един самовлюбен нарцис с каска, а аз за един налудничав мижитурко-гъзолизец, предал българската идея, в която се кълнеше. Дайте да осъзнаем грешките си и повече да не гласуваме за подобни идиоти", а не - ами като сте гласували за Тиквата, хак да ви е, щото и ти си гласувал за Тиквата, инидиректно.

П.С. По темата- добре, че е хасенчо 12345, та да се посмеем малко, щото сега ги няма платените слагачи на герб, някои от които даже си вярват, като ги защитават - то е разбираемо, де, иначе трябва да се върнат на село и да освободят сладките клатикурни (т'ва де, синекурни) длъжности....

П.П.С. България загива, а аз лично не виждам изход от тунела и това е най-лошото.......
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• по-долу някъде има някъде абсолютно вярното твърдение, че категорийните работници трябва да се запитат къде по-точно възнамеряват да преместят синдикатите лично техните собствени пари. според мен ПФ трябва да напишат писмо до всеки техен клиент в професионалните фондове, в което с дебели букви да пише следното:
                      УВАЖАЕМИ Г-НЕ/Г-ЖО, УВЕДОМЯВАМЕ ВИ ЧЕ ВАШИЯТ СИНДИКАТ ПРЕДЛОЖИ НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА БЪДАТ ПРЕХВЪРЛЕНИ (НАЦИОНАЛИЗИРАНИ)ЛИЧНО ВАШИТЕ СИ ПЕНСИОННИ СПЕСТЯВАНИЯ В РАЗМЕР НА (ХИЛ.ЛВ) В ОБЩИЯ КЮП НАРЕЧЕН НОИ, КОЕТО ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРИЕ С ОГРОМНА ОХОТА, УМИЛЕНИЕ И СЪЛЗИ В ОЧИТЕ(ОТ РАДОСТ).ЗА ЕВЕНТУАЛНИ ВЪПРОСИ В ТАЗИ ВРЪЗКА, КАТО НАПРИМЕР ТЕЗИ ПАРИ ОЩЕ ЛИ ЩЕ БЪДАТ ЛИЧНО ВАШИ СЛЕД ПРЕМЕСТВАНЕТО ИМ В НОИ СЕ ОБРЪЩАЙТЕ ПО-НАТАТЪК КЪМ КНСБ, ПОДКРЕПА,НОИ И МС.

моето лично мнение е, че когато хората разберат истината на някои синдикални лидерчета доста ще им припари под дупенцата и ще им се наложи да обясняват че не са имали точно това предвид и ще трябва да тичкат до МС за да оправят цирка който забъркаха защото иначе лично техните синдикални членове ще ги изпапкат

Коментар

• Равновесието - жалко че не сме като американците - ако бяхме досега да се е намерил някой да го застреля тоя дебил. Рапанов пък логика търси - логика от Бойко Борисов !!! Неговата "логика" винаги е една и съща - "Да земеме от некъде некви пари, та да дадем на Хъхрю и Ушев, че единият да ни гласува, другият да ни пази." Нарушавал бил Конституцията, грабел частните спестявания на хората ??? Дреме му на него. Сривала се Фондовата борса? Че той въобще наясно ли е, че в България има такова нещо?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Аз кат по прост и от село да питам па ако някой знае да отговори.Да предположим че бай Иван е роден през 1956г.Започва работа през 1976г не е учил вишу.Труда който работи е първа категория.Работи в тази фирма до 2000г- 24г. все първа категория.После фирмата се закрива и бай Иван работи каквото намери и когато намери.Но вече трета категория.И до ден днешен има да речем още 6г осигурителен стаж трета категория.И да предположим че през ноември 2010 прави заветните 100т.Та къде са неговите вноски за първа категория?В кой фонд като тогава фондове не е имало?И кой ще му плаща пенсията?И друго да питам къде и в кой фонд са парите на хора които са работили да кажем 5 7 или 10 г първа категория труд но няма да се пенсионират по рано щото не им достигат точките?
                          конкретното питане следва да се постави най- вече на бившия политзатворник Тренчев и примадоната Христина Митрева, които ако не знаят отговора да ходят да питат симеон дянков.ако и той не знае отговора да ходи ББ. ако и той не знае отговора, в което издълбоко се съмнявам защото ТОЙ знае всичко както знаем, спешно да бъде разпоредено бездънната разграбена от тях касичка НОИ да се прехвърли "за управление" към частните фондове за да бъдат спрени кражбите и безобразията им

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Той може да не може, но може да не го знае. Което пък означава че може да го направи.

И до момента в който лудостта му бъде възпряна, я от конституционен съд, я от някъде другаде вече ще са минали месеци на хаос и разпродажби.

И след това какво ще стане. Щ се анулират сделките за няколко седмици ли. Или пък бюджета ще покрива пропуснати ползи и откровени загуби на всички на нашата борса.

Все съм си мислил че опасно лудите ги затварят. И като гледам бюджета на МВР не страда от кризата. Какво са си седнали на ръцете и не се погрижат за обществен враг номер 1. Поне по възможни нанесени вреди на икономиката на държавата.
                            Филмът, който гледаме се казва "Национализация 2". В първия филм участваха EVN, E.ON и ЧЕЗ. И тогава и сега актьорите клекнаха пред величието на хана. ППФ вече се кълнат, че нямат търпение да почнат да изплащат пенсии и всичко е наред.

Иначе не виждам логика. Държавата няма експертизата на фондовете да управлява тези пари, пък и нали уж фондовете са готови да изплащат пенсиите. Ако национализацията стане факт, то тогава осигурените в тези фондове трябва да се запитат къде всъщност отиват парите им.

Коментар

• Аз кат по прост и от село да питам па ако някой знае да отговори.Да предположим че бай Иван е роден през 1956г.Започва работа през 1976г не е учил вишу.Труда който работи е първа категория.Работи в тази фирма до 2000г- 24г. все първа категория.После фирмата се закрива и бай Иван работи каквото намери и когато намери.Но вече трета категория.И до ден днешен има да речем още 6г осигурителен стаж трета категория.И да предположим че през ноември 2010 прави заветните 100т.Та къде са неговите вноски за първа категория?В кой фонд като тогава фондове не е имало?И кой ще му плаща пенсията?И друго да питам къде и в кой фонд са парите на хора които са работили да кажем 5 7 или 10 г първа категория труд но няма да се пенсионират по рано щото не им достигат точките?

Коментар

• Първоначално изпратено от ap Разгледай мнение
                                acen1975 написа:
                                ....макар че аз не виждам кой идиот ще купи да речем акция на ПИБ дори и за 10 стотинки,след като всички вече знаят че тая банка отдавна е фалирала и дължи на искров толкова пари,колкото не може да изкара със столетия
                                Асене,
                                Да те светна, братко, че за това изказване носиш наказателна отговорност. Така пише в Закона за банките.
                                Опичай си акъла и не пиши глупости!
                                Глупости, Асен1234, лесно може да се измъкне като пледира и докаже, че е невменяем. Достатъчно е като доказателство да приложат пет произволни негови поста...

Асене, не забрави ли нещо?

Коментар

Working...
                                X