IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
    Това си е направо ПРЕСТЪПНО бездействие за което е редно ,мисля че се носи наказателна отговорност.
    А какво следва да предприемат в случая?

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
      Щото са назначени от ББ и за това мълчат като пу*ки!
      Това си е направо ПРЕСТЪПНО бездействие за което е редно ,мисля че се носи наказателна отговорност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Да, защо не вземат отношение по повод тая кражба ?!?
        Щото са назначени от ББ и за това мълчат като пу*ки!

Коментар

• Първоначално изпратено от reader@home Разгледай мнение
          На мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.

А според закона функциите и целите й са "...защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лице;", както и "...осигуряване на стабилност, прозрачност и доверие на финансовите пазари...".

Явно са ангажиран с по-важни дела.
          Да, защо не вземат отношение по повод тая кражба ?!?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от reader@home Разгледай мнение
            На мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.

А според закона функциите и целите й са "...защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лице;", както и "...осигуряване на стабилност, прозрачност и доверие на финансовите пазари...".

Прав си, но членовете на КФН са дадени от НС на ВАС и не знам дали вече не са пътници...

Коментар

• На мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.

Коментар

• "Според Христина Митрева, управител на НОИ, парите в професионалните пенсионни фондове може да са по индивидуални партиди на работниците, но не са техни лични средства."
                Tая госпожа въобще не е наясно - 1 част се превежда наистина от работодателя,но друга част си е лична вноска.А от миналата година някои категприи се осигуряват изцяло със собствени пари.
                Ако я направят тази простотия ще има много дела в Страсбург и на държавата ще и излезе солено.
                Да се надяваме да им дойде акъла и всичко да е постановка са свалят цените на борсата.

Коментар

• Досега Траню беше само подпалвач, сега стана и крадец.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от betz Разгледай мнение
                    И още ми е много чудно как сега точно Коцето Тренчев и другите синдикалистчета (които дадоха предложението за кражбата на парите от ПФ) ще обясняват на синдикалните си членове как се случи така че на практика с новия законопроект пенсията им отива на кино.честито на категорийните
                    Козела Тренчев много лесно ще обясни, защото подопечните му "синдикалисти" са работили на минимален праг, внасяни са им по 30-40 лв. вноски за пенсия и сега след 10на години искат да вземат 500 лв. пенсия, от 45 до 65 години!
                    Само че сметката не излиза - нито на тях, нито на НОИ! Ако парите отидат там само някои добросъвестни ще бъдат ощетени, защото пенсиите ще се вземат ОТ ТЕХНИТЕ ПАРТИДИ!!!

Коментар

• Според Христина Митрева, управител на НОИ, парите в професионалните пенсионни фондове може да са по индивидуални партиди на работниците, но не са техни лични средства. „Това са вноските, които предприятията преди правеха в държавното обществено осигуряване, но им бе разрешено да ги влагат в частните дружества за по-голяма доходност и изплащане на ранните пенсии“, обясни вчера пред БНР Митрева. Тя отхвърли тезата, че решението да се прехвърлят парите, внасяни за работниците първа и втора категория труд в частни професионални фондове, за управление в НОИ е национализация. Според нея в момента балансовите активи на пенсионните дружества са с 25 млн. лв. по-малко от размера на правените от работодателите вноски.

http://www.klassa.bg/news/

На НОИ трябва да се направи една сериозна РЕВИЗИЯ и да се види дали Христинчето, като много говори и ги разбира нещата е превела всички постъпили от работодателите средства към професионалните ПФ, особено от началото на годината.
                      И още ми е много чудно как сега точно Коцето Тренчев и другите синдикалистчета (които дадоха предложението за кражбата на парите от ПФ) ще обясняват на синдикалните си членове как се случи така че на практика с новия законопроект пенсията им отива на кино.честито на категорийните

Коментар

• От това, което прочетох май се оказва, че в законопроекта на "умните тикви" се предвижда намаляване на пенсията за хора с ранно пенсиониране с определен процент всеки месец. Не само ще откраднат много но и нищо няма да дават тиквениците.Тия не знам какви хапчета пият но явно скоро са забравили да си ги взимат.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                          На всички ни е ясно вече,че това няма как да стане.Но то даде отражение върху борсата най-напред а после предполагам и върху жудите инвестиции,защото никой не инвестира там където държавата може да му сложи ръка върху пари,имоти и т.н.Но пък тия "Управляващите" постигнаха доста силен ефект от нагнетяване на напрежението.Какви всъщност са им целите никой от тях не знае.(Това е и най-лошото).
                          Целта е ясна и една - да влязат едни 450 млн.-460 млн. в СИБ . Борисов е за ..., Дянков - за ... и на всички е ясно защо!

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                            На всички ни е ясно вече,че това няма как да стане.Но то даде отражение върху борсата най-напред а после предполагам и върху жудите инвестиции,защото никой не инвестира там където държавата може да му сложи ръка върху пари,имоти и т.н.Но пък тия "Управляващите" постигнаха доста силен ефект от нагнетяване на напрежението.Какви всъщност са им целите никой от тях не знае.(Това е и най-лошото).
                            Защо да не може да стане? Вече има изготвен проект за промени в КСО за местене на средствата от ППФ в Държавен Солидарен фонд. СК даже да са против, Болният едва ли има достатъчно мозък за да гласува Против. Ерго, това решение си минава като стой та гледай. Последната ни надежда е в КС. Там шансовете решението да бъде отменено са над 60% поне.

Коментар

• На всички ни е ясно вече,че това няма как да стане.Но то даде отражение върху борсата най-напред а после предполагам и върху жудите инвестиции,защото никой не инвестира там където държавата може да му сложи ръка върху пари,имоти и т.н.Но пък тия "Управляващите" постигнаха доста силен ефект от нагнетяване на напрежението.Какви всъщност са им целите никой от тях не знае.(Това е и най-лошото).

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                                Хора, освен да излезем да протестираме, друг вариант не виждам. Не коментирам дали идеята е правилна, коментирам че е напълно незаконна и противоконституционна!

Предлагам да си създадем група във facebook и там да уточним организацията на протестните действия.

Силно се надявам ако форумът е демократичен, този пост да не бъде трит.
                                абсолютно съм съгласен, дайте да покажем на компира, че в тази страна живеят живи хора, а не електорат. ще се присъединя

Коментар

Working...
                                X