Първоначално изпратено от PLP
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национализацията на частните пенсионни фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеЩото са назначени от ББ и за това мълчат като пу*ки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа, защо не вземат отношение по повод тая кражба ?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от reader@home Разгледай мнениеНа мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.
А според закона функциите и целите й са "...защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лице;", както и "...осигуряване на стабилност, прозрачност и доверие на финансовите пазари...".
Явно са ангажиран с по-важни дела.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от reader@home Разгледай мнениеНа мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.
А според закона функциите и целите й са "...защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лице;", както и "...осигуряване на стабилност, прозрачност и доверие на финансовите пазари...".
Явно са ангажиран с по-важни дела.
Коментар
-
На мен ми прави впечатление липсата на каквато и да е реакция на КаФеНе-то по всичко, което се изписа за техни поднадзорни лица, каквито са пенсионните фондове. Нито становище, нито коментар, ни вопъл, ни стон.
Явно са ангажиран с по-важни дела.
Коментар
-
"Според Христина Митрева, управител на НОИ, парите в професионалните пенсионни фондове може да са по индивидуални партиди на работниците, но не са техни лични средства."
Tая госпожа въобще не е наясно - 1 част се превежда наистина от работодателя,но друга част си е лична вноска.А от миналата година някои категприи се осигуряват изцяло със собствени пари.
Ако я направят тази простотия ще има много дела в Страсбург и на държавата ще и излезе солено.
Да се надяваме да им дойде акъла и всичко да е постановка са свалят цените на борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от betz Разгледай мнениеИ още ми е много чудно как сега точно Коцето Тренчев и другите синдикалистчета (които дадоха предложението за кражбата на парите от ПФ) ще обясняват на синдикалните си членове как се случи така че на практика с новия законопроект пенсията им отива на кино.честито на категорийните
Само че сметката не излиза - нито на тях, нито на НОИ! Ако парите отидат там само някои добросъвестни ще бъдат ощетени, защото пенсиите ще се вземат ОТ ТЕХНИТЕ ПАРТИДИ!!!
Коментар
-
Според Христина Митрева, управител на НОИ, парите в професионалните пенсионни фондове може да са по индивидуални партиди на работниците, но не са техни лични средства. „Това са вноските, които предприятията преди правеха в държавното обществено осигуряване, но им бе разрешено да ги влагат в частните дружества за по-голяма доходност и изплащане на ранните пенсии“, обясни вчера пред БНР Митрева. Тя отхвърли тезата, че решението да се прехвърлят парите, внасяни за работниците първа и втора категория труд в частни професионални фондове, за управление в НОИ е национализация. Според нея в момента балансовите активи на пенсионните дружества са с 25 млн. лв. по-малко от размера на правените от работодателите вноски.
http://www.klassa.bg/news/
На НОИ трябва да се направи една сериозна РЕВИЗИЯ и да се види дали Христинчето, като много говори и ги разбира нещата е превела всички постъпили от работодателите средства към професионалните ПФ, особено от началото на годината.
И още ми е много чудно как сега точно Коцето Тренчев и другите синдикалистчета (които дадоха предложението за кражбата на парите от ПФ) ще обясняват на синдикалните си членове как се случи така че на практика с новия законопроект пенсията им отива на кино.честито на категорийните
Коментар
-
От това, което прочетох май се оказва, че в законопроекта на "умните тикви" се предвижда намаляване на пенсията за хора с ранно пенсиониране с определен процент всеки месец. Не само ще откраднат много но и нищо няма да дават тиквениците.Тия не знам какви хапчета пият но явно скоро са забравили да си ги взимат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеНа всички ни е ясно вече,че това няма как да стане.Но то даде отражение върху борсата най-напред а после предполагам и върху жудите инвестиции,защото никой не инвестира там където държавата може да му сложи ръка върху пари,имоти и т.н.Но пък тия "Управляващите" постигнаха доста силен ефект от нагнетяване на напрежението.Какви всъщност са им целите никой от тях не знае.(Това е и най-лошото).
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеНа всички ни е ясно вече,че това няма как да стане.Но то даде отражение върху борсата най-напред а после предполагам и върху жудите инвестиции,защото никой не инвестира там където държавата може да му сложи ръка върху пари,имоти и т.н.Но пък тия "Управляващите" постигнаха доста силен ефект от нагнетяване на напрежението.Какви всъщност са им целите никой от тях не знае.(Това е и най-лошото).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеХора, освен да излезем да протестираме, друг вариант не виждам. Не коментирам дали идеята е правилна, коментирам че е напълно незаконна и противоконституционна!
Предлагам да си създадем група във facebook и там да уточним организацията на протестните действия.
Силно се надявам ако форумът е демократичен, този пост да не бъде трит.
Коментар
Коментар