IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хора, освен да излезем да протестираме, друг вариант не виждам. Не коментирам дали идеята е правилна, коментирам че е напълно незаконна и противоконституционна!

Предлагам да си създадем група във facebook и там да уточним организацията на протестните действия.

Силно се надявам ако форумът е демократичен, този пост да не бъде трит.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      и какво прави там
      нали парите стоят в сметка в БНБ....държи ключа за сметката ли
      Е как какво? Точи си заплатка и премийки човечецът.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        ... Тотю е в борда на "Сребърния фонд"
        и какво прави там
        нали парите стоят в сметка в БНБ....държи ключа за сметката ли

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          уфф.. на Христина само като и видя физиономията и си представям как ще ги управляват тези фондове...
          ...
          ... Тотю е в борда на "Сребърния фонд"
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            А аз предполагам че от утре ще започнат да хвърчат "кюфтета". Всички качествени активи ще бъдат прехвърлени на универсалните фондове, а всички боклуци - в професионалните.Ей така, някой професионален фонд тепърва здраво да реши да влезе в Моста и ХПад. Нищо чудно да видим някакви подобни изненади... Естествено ще им набутат и здрава гарнитура от ДЦК, да видим как ще ги управлява Митревата...
            Че, то това май започна вече.........
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
              Митрева ... бля-бля, грух-грух..
              Хем краде,
              хем грухти като прасе

Управителят на НОИ Христина Митрева знае как се крадат пари от пенсионерите.

В началото на юли имаше скандал, свързан с Христина Митрева, заради това, че била "консултирала" министъра на труда срещу заплащане.
              То който не са питали, само той не консултира вече. Доган, Цецко, че и тази "консултирала"
              Като директор на НОИ Христина Митрева е получила над 31 000 лева "обезщетение"за неизползван годишен платен отпуск.
              Изведнъж се оказа, че била имала 225 дни неоползотворена почивка.
              Каква заплата взема, какви бонуси и привилегии един господ знае. Самата тя не плаща данъци и осигуровки, нали е държавен служител!
              Бившият директор на НОИ Йордан Христосков е получил още по-голяма сума като обезщетение за неизползвани отпуски. При освобождаването му от поста през май 2009 година той е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни. Това явно е реформата на Бат Бойко. Щом са "наши хора" да крадат като за последно и то с благословия от горе!

Коментар

• Първоначално изпратено от betz Разгледай мнение
                даааа, имаме си чисто нов проекто закон за промяна на ксо както разбираме ...най-хубавото хора знаете ли кое е.. че най-хубавото предстои...днес шибандурника овчи от банкя национализира професионалните пф щот му е кеф и иска втори мандат, че ако може и трети и четвърти..а утре знаете ли какво ли какво следва ... следва национализация на универсалните пф с 3млрд.лв и отгоре общо ..с моите и вашите пари вътре ..за вас не знам, но аз няма да мълча, излизам на площада, ако ще и сам да съм.. това са си моите пари и съм внимавал през времето какво става с тях..и сега някакви шибаняци ми ги вземат.. не знам дали знаят и им пука, но по закон тези пари се наследяват и са си мои и след това на сина ми...а пък те хич не са малко даже и към днешна дата...за какво става дума и за какво говорим.. и изобщо единствената светлинка изобщо в т.нар.пенс.осигуряване в последните 20 години бяха личните партиди извън НОИ и затова се опитвах да се осигурявам на по-високо..досега..както казах досега..но никога повече ..много ПО-ЗДРАВИ на целия Министерски съвет (без Трайков) от мен .. аааа, и на Христинчето също, да не забравя.
                именно, това е по-лошото, че с този прецедент може да се загуби и малкото желание на хората да се осигуряват на реални доходи.
                Градената с години песен, че ето вие си имате сметките--тези пари са ваши и ще осигуряват старините ви, с лека ръка я изпращат в общото блато от недоверие към каквито и да е държавни институции и очакването те да са в помощ на гражданите.

Получава се един парадокс - държавният апарат се опитва да изсветли сенчестия бизнес, а в същото време неговата политика посивява.

Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                Поради същата причина, поради която не инвестират парите на Сребърния фонд, Учителския фонд и резерва на здравната каса. Част са от фискалния резерв, а има законови минимуми за неговото ниво.
                нещо от този род ли http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=44835
                Last edited by съни(тя); 25.10.2010, 00:22.

Коментар

• даааа, имаме си чисто нов проекто закон за промяна на ксо както разбираме ...най-хубавото хора знаете ли кое е.. че най-хубавото предстои...днес шибандурника овчи от банкя национализира професионалните пф щот му е кеф и иска втори мандат, че ако може и трети и четвърти..а утре знаете ли какво ли какво следва ... следва национализация на универсалните пф с 3млрд.лв и отгоре общо ..с моите и вашите пари вътре ..за вас не знам, но аз няма да мълча, излизам на площада, ако ще и сам да съм.. това са си моите пари и съм внимавал през времето какво става с тях..и сега някакви шибаняци ми ги вземат.. не знам дали знаят и им пука, но по закон тези пари се наследяват и са си мои и след това на сина ми...а пък те хич не са малко даже и към днешна дата...за какво става дума и за какво говорим.. и изобщо единствената светлинка изобщо в т.нар.пенс.осигуряване в последните 20 години бяха личните партиди извън НОИ и затова се опитвах да се осигурявам на по-високо..досега..както казах досега..но никога повече ..много ПО-ЗДРАВИ на целия Министерски съвет (без Трайков) от мен .. аааа, и на Христинчето също, да не забравя.

Коментар

• Кога идва на личните сметки в банките?
                    То е ясно, че и сметките и банките, са на народните врагове.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

уфф.. на Христина само като и видя физиономията и си представям как ще ги управляват тези фондове...

ако наистина това влезе като проект...какво пречи на Управляващите дружества да направят следната схема :

1. продават сичкото акции на ППФ мощно и смело!
                      2. умрелият ни и ниско ликвиден пазар се срива драматично и ни пишат по Ройтерс и Блумбърг - като наблягат на думата национализация...съвсем да изплашат чужденците...
                      3. УПФ - купуват акциите на ППФ на трагично ниски цени..и не само техните, а и на сумати панирани или изгърмели Репари...
                      4. Останалия мизерен кеш надлежно се съхранява и след минаването на законопроекта чинно се поверява на мъдрите Христина и Тотю.

УПФ (и/или свързани с тях...) след някоя и друга година правят добра пачка и казват на кака Христина -- абе де ти е доходността ...

Какво пречи според вас това да се случи ако ББ не се усети навреме...

лека
                      ...

5. Парите пак не стигат. НОИ конфискува и останалите частни пенсионни фондове. Парите отново изчезват... КНСБ посочва следващия народен враг и му взимат хотела/цеха/сградите...
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

ако наистина това влезе като проект...какво пречи на Управляващите дружества да направят следната схема :

2. умрелият ни и ниско ликвиден пазар се срива драматично и ни пишат по Ройтерс и Блумбърг - като наблягат на думата национализация...съвсем да изплашат чужденците...
                        3. УПФ - купуват акциите на ППФ на трагично ниски цени..и не само техните, а и на сумати панирани или изгърмели Репари...
                        4. Останалия мизерен кеш надлежно се съхранява и след минаването на законопроекта чинно се поверява на мъдрите Христина и Тотю.

УПФ (и/или свързани с тях...) след някоя и друга година правят добра пачка и казват на кака Христина -- абе де ти е доходността ...

лека
                        А аз предполагам че от утре ще започнат да хвърчат "кюфтета". Всички качествени активи ще бъдат прехвърлени на универсалните фондове, а всички боклуци - в професионалните.Ей така, някой професионален фонд тепърва здраво да реши да влезе в Моста и ХПад. Нищо чудно да видим някакви подобни изненади... Естествено ще им набутат и здрава гарнитура от ДЦК, да видим как ще ги управлява Митревата...

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
                          Таях някаква надежда ,че управлението на ГЕРБ ще е нещо по-различно от управляващите ни 20 г.но с това решение тия надминаха всички мои очаквания.То все бива, ама това вече на нищо не прилича.Дори Конс. съд да не даде възможностс за такава национализация -мисленето на такива хора е ретроградно -жалко.Жално и за всички хора ,които останаха тук и отново повярваха-тук слагам и себе си.Жалко наистина.
                          Надеждата умирала последна, казват...
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• уфф.. на Христина само като и видя физиономията и си представям как ще ги управляват тези фондове...

лека
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Мерси
                              Да живее НОИ!
                              За тебе може да са НОИ, Бойко си им вика МОИ!

Коментар

Working...
                              X