IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    .....чл38.........../[/url]
    И приели са поправката...какво от това ?
    Трябва да променят закона - комисия, 1 и 2 четене, президент, конст. съд........
    и то по време на приемане на бюджета
    А да споменем ли лобито на всички тези фондове и свързаните с тях компании..

Още една тъпа недомислица !!!
    Само КФН трябва да провери, кой е купувал в тези дни...( освен мене, разбира се)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Правителството няма да национализира ПФ. Дори и няма да вземе такова решение. Ще се промени обаче таксата, която се взема за управление на средствата и надзора ще стане много по публично отворен - кой, къде и защо инвестира.
      Тезата ан правителството з национализацията е тотално сгрешена.
      Фондовете до момента се управляваха много безотговорно, безхаберно и с много порочни практики - не изключвам нито един фонд от тези определения.
      и аз си мисля нещо подобно, а синдикатите колкото и бой да ядат им е малко!
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
        Управителят на НОИ направи коментар и по проблема за нежеланието на много хора да не си плащат осигуровките. „Точно когато се спазват принципите на справедливост и когато се вижда, че спрямо некоректните хора ние сме безкомпромисни, когато злоупотребите се намалят, тогава ще се върне доверието на хората", заяви Митрева. Според нея, идеята обезщетенията за майчинство да се изчисляват не върху 12 месеца, а върху 18 месеца назад, е справедлива. „Това е справедливо - който се осигурява на реалните доходи, няма да загуби, губят хората, които коректно се осигуряват, за сметка на тези, които са хитреци", смята Митрева.

http://www.cross-bg.net/index.php?_rt=1164433
        По отношение на справедливостта - а какво да кажем за краставите хъхрячки, които цял живот живеят от детските на сюриите си чаавета, макар да не са вкарали в социалноосигурителната система и стотинка? Получават детски, защото НЯМАТ ДОХОД (доходите на 90% от хъхряците винаги са равни на НУЛА), добавки защото са "самотни майки" ("самотна майка на 5-10 че и повече чаавета е обичайната "професия" на гъгнивото Айше), а в същото време тия детски не се полагат на работещата и плащаща осигуровки майка !!! Това ли е справедливото и защо мургавите хитреци са неприкосновени и могат да се плодят като плъхове, паразитирайки на гърбът на социалната система?

И налагането на наказуемост за НЕплащане на пенсионни осигуровки всъщност е окончателното въвеждане на данък "Мангал"... защото парите, които хората уж внасят за бъдеща пенсия всъщност се пилеят за издръжка на кафявите бацили, чиято съдба или по-точно закупуването на гласовете им с нашите пари, очевидно е единственото, което интересува престъпникът с глава като картоф.
        И на следващите избори той ще може с чиста съвест да се изправи пред кафявите и да им обяви:

"Дори в най-дълбоката криза, дори когато нямаше пари за наука и образование, за здравеопазване дори, аз ограбих частните спестявания на белите хора, за да ви храня - и ви увеличих срокът за получаване на ЗАПЛАТА за НЕработене (т.нар. "социална помощ за трайно безработни") от 12 месеца на БЕЗКРАЙНОСТ, за да не ви се налага никога да се трудите, за разлика от глупавите Българи, които ви хранят !!!"
        Last edited by Императорът; 23.10.2010, 17:33.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Правителството няма да национализира ПФ. Дори и няма да вземе такова решение. Ще се промени обаче таксата, която се взема за управление на средствата и надзора ще стане много по публично отворен - кой, къде и защо инвестира.
          Фондовете до момента се управляваха много безотговорно, безхаберно и с много порочни практики - не изключвам нито един фонд от тези определения.
          Стенограма от заседанието на Министерския съвет - 20 октомври 2010 г. - Точка 38:

....ТОТЮ МЛАДЕНОВ: Тоест, от 1 януари вноските на професионалните фондове минават към НОИ.

БОЙКО БОРИСОВ: Ясно и точно.

ТОТЮ МЛАДЕНОВ: Добре.

БОЙКО БОРИСОВ: Така искат и синдикатите и са ми го дали писмено. Иначе и аз ще излизам и ще го късам най-демонстративно.

Приемаме точка 38 с всички тези поправки, забележки и всичко останало.

http://www.capital.bg/blogove/ot_don...ia_suvet_-_20/
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Правителството няма да национализира ПФ. Дори и няма да вземе такова решение. Ще се промени обаче таксата, която се взема за управление на средствата и надзора ще стане много по публично отворен - кой, къде и защо инвестира.

Коментар

• Мен ей това ме кефи от зумбая

Първоначално изпратено от Zumbai Разгледай мнение

Коментар

• аз на времето бях казал
                Таз година завод за полупроводници -догодина завод за цели проводници
                Да не стане и с париците ми така
                Таз година ке ми вземат парите за пенсийка ,а догодина и париците в бамката
                Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Бай Гьодел е казал за математиката, че не се знае знае ли се.

Коментар

• Зумбай, мумбай , не се изказвай неподготвен
                    .

Я си спомни на какво се крепи математиката. На аксиоми - на недоказуеми твърдения , приети на доверие.

Променяш една от аксиомите и получаваш нова "точна" математика. Например неевклидовите геометрии.

Естествено, че не е "точна наука".

п.с.

Асене не отваряй очите на УНСС-овците Щото за тях математиката е само събиране и изваждане Никога не биха вденали, че математиката не е само алгебра и съвсем не е "точна" наука.

Първоначално изпратено от Zumbai Разгледай мнение

Само това ми стига, за да не те чета повече. Много си болен, бате. Айде у лево!!!
                    Last edited by SStoilov; 23.10.2010, 14:33.

Коментар

• Ех на Тато татовите .Вие си мислите че аз съм умрел ,ама аз не съм
                      Гледам събрали сте се тука много умни глави и ми се прииска да ви питам нещо
                      Имам 10000 лефчета за пенсийка в тея доброволните фондове
                      Те сега са 5000 еврака ,ама ако падне борду ще станат примерно 100 еврака
                      Питам сега -как ще ми се плаща пенсийката -върху 5000 или върху 100 еврака?
                      ==================================
                      Тато, естествено - върху 100 "еврака". Този филм вече го гледахме един път 96/97 година.

И аз искам да кажа нещо на умните глави. Няма печеливш ход в тази работа с пенсиите. Никъде по света и по никое време. Разходопокривната система. ( взаимоспомагателна ли ще речеш) е пирамидална структура. Времевият интервал за нея, а и за останалите системи е огромен. За 30-40 години какво ли не се случва. Фундаментални политически и икономически катаклизми, войни, революции.... Няма спасение и при личните пенсионни сметки, нито при разните частни фондове. Навсякъде гъмжи от хайдуци и обирджии, маскиращи се като свръхзагрижени за доброто на подопечните им кандидат и реалпенсионери.
                      Няма спасение и при различните видове инвестиции - били те дългосрочни или средносрочни, както и няма значение техния вид - злато, недвижимости, депозити и всякакви видове ценни книжа. Винаги и навсякъде са господствали и ще господстват куп неуправляеми фактори, които ще спомагат за разграбване париците на желаещите поне малко да се подсигурят за времето, когато не ще могат да бъдат достатъчно активни.

Прочетете внимателно мненията на тези, които ви убеждават в предимствата на един или друг метод за осигуряване на вашето бъдеще и ще откриете, че те или са заинтересовани страни или са прекалено млади и непреживяли още някое и друго ограбване.
                      Горното написах в отговор на един човек, който ме обвини преди време, че никога не съм давал прогнози.

Всеки да се спасява индивидуално. И Бог да ни е на помощ. Когато остареем.
                      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ех на Тато татовите .Вие си мислите че аз съм умрел ,ама аз не съм
                        Гледам събрали сте се тука много умни глави и ми се прииска да ви питам нещо
                        Имам 10000 лефчета за пенсийка в тея доброволните фондове
                        Те сега са 5000 еврака ,ама ако падне борду ще станат примерно 100 еврака
                        Питам сега -как ще ми се плаща пенсийката -върху 5000 или върху 100 еврака?
                        И друго да питам
                        Имам и 100000 лефчета в бамка ,които ми са гарантирани 100% от
                        "Закон за гарантиране на влоговете в банките
                        Чл. 4. (1) Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка
                        независимо от броя и размера им до 100 000 лв."

те сега са 50000 еврака ,ама ако падне борду ,примерно ще станат само 1000 еврака
                        Тука питам- разликата от 50000 до 1000 еврака къде отива ?
                        И що не са писали в закона - 50000 еврака гарантирани ,ами писали
                        100000 лефчета ?
                        Мисля си ,че един от отговорите е ,че Българска Народна Бамка
                        ,не може да печата евраци , а само лефчета
                        Правилно ли разсъждавам или старата ми кратуна е вече изкуфяла ???
                        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Идеята за солидарния фонд е недоразумение

http://www.cross-bg.net/sotzialni-de...-nedorazumenie

според мен идеята си е не е само недоразумение, а откровенна кражба

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                            Ми просто единственият по-читав министър в кабинета, заявява на Шефа си по заобиколен път, че това с национализацията е уникална тъпня и няма като как да стане. Сега обаче аз не съм убеден дали Тиквата ще вдене какво му се говори точно.
                            Снощи го гледах по Панорама и ми се плаче като гледам какъв е популист мазен и колко много хора му се връзват.
                            Абе даже Станишев не беше толкова зле бе.
                            кой, кой е читавия министър? Трайчо ли? - Министър портфейлна загуба от 66% на БФБ - хайде, моля ти се. Ако има нормален министър в това правителство, то това е Плевнята и то с уговорки, ама и за него няма кинта, а без кинта нищо не става
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                              Ми просто единственият по-читав министър в кабинета, заявява на Шефа си по заобиколен път, че това с национализацията е уникална тъпня и няма като как да стане. Сега обаче аз не съм убеден дали Тиквата ще вдене какво му се говори точно.
                              Снощи го гледах по Панорама и ми се плаче като гледам какъв е популист мазен и колко много хора му се връзват.
                              Абе даже Станишев не беше толкова зле бе.
                              +1

Коментар

Working...
                              X