IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ранното пенсиониране означава пенсия и заплата, така че дайте права на професионалните фондове да започнат да изплащат пенсии на всички които са осигурявани от 1 и 2 категория труд, пък естествено някои ще получават малко, а някои повече. Според мен другото, което трябва да се направи в НОИ е инвалидните пенсии да бъдат отделени в отделен фонд.
    Не може някой, който изобщо не се е осигурявал, няколко години преди пенсия да се изкара толкова болен, че дори да не е жив- и почва да получава пенсия. А тази пенсия е пак на гърба на работещия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
      Как е възможно тая да е Управител на НОИ Тая изобщо познава ли нормативната уредба и виждала ли е някога договор между УД и осигурен?
      Че за какво и трябва да гледа нормативна уредба или договори? Нали вижда Неговия Светъл Лик.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        ААААА и ТАТО ше купи и то повечко ама не сега -малко по късно -към ту Софикс 290-300
        то не остана много де ...
        Рано е Татовото , рано .....Ний отговорните другари ша развържим кесиите от Софикс 80 до 95 и ша са затворим на 215 -- 220 ..... Даже сме сглобили порфейлите и чакаме изтумбването на индексото .....

Ама ти ако развееш байряка и по-рано ,ша та подкрепим както винаги ...виртуално

"От тая база ....от тая позиция ....голема грешка ша напраим ! .....Напълно нас на удувултворява ....! ......"

http://www.youtube.com/watch?v=pxXo4...eature=related

Никъде положението , не е добро .......
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Индивидуалните партиди не означават лични пари на хората, а пари на работодателите и на предприятията, посочи Митрева.
          Как е възможно тая да е Управител на НОИ Тая изобщо познава ли нормативната уредба и виждала ли е някога договор между УД и осигурен?

Коментар

• Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
            Митрева: Никъде ранното пенсиониране не се управлява от частни компании

Няма държава, в която ранното пенсиониране да се управлява от частни пенсионни компании и да бъде като втори стълб. Това каза пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.
            Няма държава, в която ранното пенсиониране да се управлява от частни пенсионни компании и да бъде като втори стълб. Това каза пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.Само в България задължителните капиталови схеми се прилагат за финансиране на ранното пенсиониране на работещите при първа и втора категория труд. Това е нерешен проблем от доста години, каза тя. 10 години откакто съществуват професионалните пенсионни фондове не е достатъчен срок за натрупване на средства, които да гарантират ранните пенсии, допълни Митрева. За съжаление не са възможни пенсии от 800 лева, може би след 10 години, каза още тя. При максимален доход ако лицата са се осигурявали 10 години върху максимален доход, пенсията може да бъде 217 лева. От НОИ тя е 523 лева. Вноските в професионалните пенсионни фондове са от парите на предприятията, а държавата ги е задължила да внасят парите в професионалните пенсионни фондове. Целта на тези вноски е да се осигури ранна пенсия. Спазено е задължението на държавата да гарантира правата на хората, каза Митрева. Държавата решава кой ще управлява тези пари, НОИ има своя опит при инвестиране на средства. Не става въпрос нито за национализация, нито за загубата на правата, нито за отнемане на лични пари, категорична бе Митрева. Индивидуалните партиди не означават лични пари на хората, а пари на работодателите и на предприятията, посочи Митрева. Преведените вноски от старта на реформата в професионалните пенсионни фондове са 493 млн. лева, заявиМитрева. В НОИ няма такси, няма удръжки. Ще създадем ако е необходимо инвестиционен съвет, който ще ни консултира. НОИ е проверявана от Сметната палата, от Държавната финансова инспекция. От 1997 г. всички отчети на Сметната палата относно дейността на НОИ са без никакви забележки по отношение на финансова дисциплина и законодателство, каза Митрева. Ние сме за да гарантираме правата на хората и това ще се случи, категорична бе тя.Дефицитът на НОИ за 2010 година е 2,61 млрд. лева. Надявам се, че ще бъдат изпълнени приходите. Взети са доста мерки с НАП и Главна инспекция по труда и има подобрена събираемост. Ако са изпълнени приходите, това ще бъде дефицитът - 2,61 млрд. лева, уточни Митрева. За следващата година този дефицит ще падне. В кодекса ще бъдат заложени доста мерки по отношение подобряване адекватността на пенсиите, повишаване на изискванията на условията за пенсиониране. Пенсионният ни модел е добре направен, подчерта Митрева.

http://novini.dir.bg/news.php?id=7318724

Защо пенсията от НОИ ще е 523лв, а от пенсионен фонд 217лв? Защо такава разлика? От годините за осигуряване ли се получава? Но ако е така в ПФ осигуровката е вървяла замо 10 год примерно. Не обясняват докрай логиката на изчисленията и допусканията.
            Единственото, което засега различавам е, че НОИ не взема такси, а фондовете само това правят.

Коментар

• Митрева: Никъде ранното пенсиониране не се управлява от частни компании

Няма държава, в която ранното пенсиониране да се управлява от частни пенсионни компании и да бъде като втори стълб. Това каза пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.
              Няма държава, в която ранното пенсиониране да се управлява от частни пенсионни компании и да бъде като втори стълб. Това каза пред БНР управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева.Само в България задължителните капиталови схеми се прилагат за финансиране на ранното пенсиониране на работещите при първа и втора категория труд. Това е нерешен проблем от доста години, каза тя. 10 години откакто съществуват професионалните пенсионни фондове не е достатъчен срок за натрупване на средства, които да гарантират ранните пенсии, допълни Митрева. За съжаление не са възможни пенсии от 800 лева, може би след 10 години, каза още тя. При максимален доход ако лицата са се осигурявали 10 години върху максимален доход, пенсията може да бъде 217 лева. От НОИ тя е 523 лева. Вноските в професионалните пенсионни фондове са от парите на предприятията, а държавата ги е задължила да внасят парите в професионалните пенсионни фондове. Целта на тези вноски е да се осигури ранна пенсия. Спазено е задължението на държавата да гарантира правата на хората, каза Митрева. Държавата решава кой ще управлява тези пари, НОИ има своя опит при инвестиране на средства. Не става въпрос нито за национализация, нито за загубата на правата, нито за отнемане на лични пари, категорична бе Митрева. Индивидуалните партиди не означават лични пари на хората, а пари на работодателите и на предприятията, посочи Митрева. Преведените вноски от старта на реформата в професионалните пенсионни фондове са 493 млн. лева, заявиМитрева. В НОИ няма такси, няма удръжки. Ще създадем ако е необходимо инвестиционен съвет, който ще ни консултира. НОИ е проверявана от Сметната палата, от Държавната финансова инспекция. От 1997 г. всички отчети на Сметната палата относно дейността на НОИ са без никакви забележки по отношение на финансова дисциплина и законодателство, каза Митрева. Ние сме за да гарантираме правата на хората и това ще се случи, категорична бе тя.Дефицитът на НОИ за 2010 година е 2,61 млрд. лева. Надявам се, че ще бъдат изпълнени приходите. Взети са доста мерки с НАП и Главна инспекция по труда и има подобрена събираемост. Ако са изпълнени приходите, това ще бъде дефицитът - 2,61 млрд. лева, уточни Митрева. За следващата година този дефицит ще падне. В кодекса ще бъдат заложени доста мерки по отношение подобряване адекватността на пенсиите, повишаване на изискванията на условията за пенсиониране. Пенсионният ни модел е добре направен, подчерта Митрева.

http://novini.dir.bg/news.php?id=7318724

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Равновесието - жалко че не сме като американците - ако бяхме досега да се е намерил някой да го застреля тоя дебил. Рапанов пък логика търси - логика от Бойко Борисов !!! Неговата "логика" винаги е една и съща - "Да земеме от некъде некви пари, та да дадем на Хъхрю и Ушев, че единият да ни гласува, другият да ни пази." Нарушавал бил Конституцията, грабел частните спестявания на хората ??? Дреме му на него. Сривала се Фондовата борса? Че той въобще наясно ли е, че в България има такова нещо?

Преди изборите имаше туканка тема - за кого ще гласувате - да ви я намеря ли и да ви я вдигна най-отгоре ли, та да засрамя тия дето гласуваха за дебилът с глава като компир?
                Ей къв човек си Императоре
                що го не харесваш бодигарда ми
                глей къв левент е
                убав челяк -отговорен и стабилен
                повервай ми може да се верва на него

ей го на как пази гърба ми
                http://vbox7.com/play:6c73e3af
                Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Той беше категоричен, че правителството не може да провежда реформи
                  „с един замах - да отрежем главите на стотици хиляди хора, ние го правим след необходимите стъпки, консултации".

http://www.profit.bg/news.php?id=70782

сигурно тук човека има предвид консултации с тъмночервения пън Кольо Парамов и компания...и после яко през шийките..с тъпото на ножа

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                    Старата ви кратуна е изкуфяла и то доста изкуфяла. Според мен това е верния отговор на въпроса.
                    ХА-ХА-ХА на ТАТО утешителката ,то така и аз мога да отговоря на моят си въпрос
                    Кажи де ,ако си от умните глави ,какво ще стане с пенсийката ми и с париците ми в бамката,ако падне борду ?
                    Иначе LANDLORD 31 право речи - бравос ,бравос

Коментар

• Напротив твоята кратуна се опитват да я изкарват изкуфяла. Само че провалилите се пенсионни системи на САЩ, като 901 и други свързани с борсата, където пенсионери от актив 300 000 изведнъж се оказаха с 30 000 за достойни старини едва ли харесват точно тази пенсионна система.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                        Ех на Тато татовите .Вие си мислите че аз съм умрел ,ама аз не съм
                        Гледам събрали сте се тука много умни глави и ми се прииска да ви питам нещо
                        Имам 10000 лефчета за пенсийка в тея доброволните фондове
                        Те сега са 5000 еврака ,ама ако падне борду ще станат примерно 100 еврака
                        Питам сега -как ще ми се плаща пенсийката -върху 5000 или върху 100 еврака?
                        И друго да питам
                        Имам и 100000 лефчета в бамка ,които ми са гарантирани 100% от
                        "Закон за гарантиране на влоговете в банките
                        Чл. 4. (1) Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка
                        независимо от броя и размера им до 100 000 лв."

те сега са 50000 еврака ,ама ако падне борду ,примерно ще станат само 1000 еврака
                        Тука питам- разликата от 50000 до 1000 еврака къде отива ?
                        И що не са писали в закона - 50000 еврака гарантирани ,ами писали
                        100000 лефчета ?
                        Мисля си ,че един от отговорите е ,че Българска Народна Бамка
                        ,не може да печата евраци , а само лефчета
                        Правилно ли разсъждавам или старата ми кратуна е вече изкуфяла ???
                        Старата ви кратуна е изкуфяла и то доста изкуфяла. Според мен това е верния отговор на въпроса.
                        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          По отношение на справедливостта - а какво да кажем за краставите хъхрячки, които цял живот живеят от детските на сюриите си чаавета, макар да не са вкарали в социалноосигурителната система и стотинка? Получават детски, защото НЯМАТ ДОХОД (доходите на 90% от хъхряците винаги са равни на НУЛА), добавки защото са "самотни майки" ("самотна майка на 5-10 че и повече чаавета е обичайната "професия" на гъгнивото Айше), а в същото време тия детски не се полагат на работещата и плащаща осигуровки майка !!! Това ли е справедливото и защо мургавите хитреци са неприкосновени и могат да се плодят като плъхове, паразитирайки на гърбът на социалната система?

И налагането на наказуемост за НЕплащане на пенсионни осигуровки всъщност е окончателното въвеждане на данък "Мангал"... защото парите, които хората уж внасят за бъдеща пенсия всъщност се пилеят за издръжка на кафявите бацили, чиято съдба или по-точно закупуването на гласовете им с нашите пари, очевидно е единственото, което интересува престъпникът с глава като картоф.
                          И на следващите избори той ще може с чиста съвест да се изправи пред кафявите и да им обяви:

"Дори в най-дълбоката криза, дори когато нямаше пари за наука и образование, за здравеопазване дори, аз ограбих частните спестявания на белите хора, за да ви храня - и ви увеличих срокът за получаване на ЗАПЛАТА за НЕработене (т.нар. "социална помощ за трайно безработни") от 12 месеца на БЕЗКРАЙНОСТ, за да не ви се налага никога да се трудите, за разлика от глупавите Българи, които ви хранят !!!"
                          Имперторчо, как са падуаните. А нушенцето как е ?
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Аз си мислех, че съм единственият "балък", пък то и други е имало...
                            ААААА и ТАТО ше купи и то повечко ама не сега -малко по късно -към ту Софикс 290-300
                            то не остана много де
                            Вий сега не рекохте нищо ,за пенсийката ми
                            в евраци ли ще е или в лефчета малко по нататък ,че ТАТО е възрастен вече и требе спокойно да живее

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Опи и аз купих малко!
                              Аз си мислех, че съм единственият "балък", пък то и други е имало...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                И приели са поправката...какво от това ?
                                Трябва да променят закона - комисия, 1 и 2 четене, президент, конст. съд........
                                и то по време на приемане на бюджета
                                А да споменем ли лобито на всички тези фондове и свързаните с тях компании..

Още една тъпа недомислица !!!
                                Само КФН трябва да провери, кой е купувал в тези дни...( освен мене, разбира се)

Опи и аз купих малко!

Коментар

Working...
                                X