IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национализацията на частните пенсионни фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Ако внасяш – грабеж, ако не внасяш – затвор!
    http://ime.bg/bg/articles/ako-vnasya...#ixzz136Qz8Tp1

Нови филми:

"Боговете сигурно са полудели 2010"

УЧАСТНИЦИ

Режисьор: Симеон Дянков
    Завеждащ кефа: Ирина Великова
    Сценарист: Коцето Тренчев
    Актьор: Бойко Бутиков и Тютю (ама не Филип)
    Актриса: Христина Митрева (НОИ кючек, гол балдър, примабалерина с хонорар 31 бона)
    Пускам телевизорът сега и какво да видя на екранът - какво ако не познатият ни дебил с глава като картоф, който неуморно словоблудства - току що едва ли не обвини правителството на БСП-то, задето били имали бюджетни излишъци !!! Просто не мога да го дишам вече тоя бандит, тъпак и рекетьор !!! Статията право казва - хем ни крадат, парите, хем ни заплашват со затвор, ако не им даваме... Само искам да знам колко вечно неосигуряващи се мангали ще вкарат в затворите - защото току-що същия дебил защитава пламенно правата на същите "социално слаби", а преди малко питаше "...ми с кои пари да ги лекуваме тия дето не плащат?" Ами НЯМА да ги лекувате, господинчо, не ви ли е хрумвала простата идея да спрете да вземате от тия, които работят, за да давата не тия, които вечно лежат и само искат ???

Докъде се стига (пак по тв-то) някакъв дедик от ДПС (!!!) да защитава Българската академия на науките и Българските студенти и учени, с които "българският" министър-председател се гаври ?!?

Отвратен съм от тоя жалък, тъп, нагъл и крадлив демагог, който погребва страната ми !!!

Ето - и сега 5 минути реве, как, ако не бил скъпият път до Цанков камък (200 и не знам колко милиона), сега щяло да има пари и за учени и за студенти и за пенсионери и за не знам кой... мизернико, откак си на власт, ти си дал за издръжка на мързеливите и престъпни мургавеляци поне ШЕСТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!
    Last edited by Императорът; 22.10.2010, 22:28.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аценка,добре си беше тия дни,к"во ти стана бе вундеркинД!!!?

Коментар

• Стига сте врънкали тази дума ликвидност. Ликвидността не е два коефициента, които се учат в университета. Мисля, че стана пределно ясно какво си е мислел, че казва ББ. И картинката по-долу казва същото, макар и да трябва доста разчупено мислене, за да се разбере.

Според мен един реалистичен сценарий на този етап е промяна на закона така, че активите да се прехвърлят към НОИ с малко законови промени, така че да не се разпродават всички активи, а само да се вземе кеша, а за останалото НОИ ще избере "професионален" мениджър, вероятно една банка и едно УД. Само не се сещам ПОД-овете с какво ще ги компенсират, за да замажат ситуацията.
        Last edited by hah; 22.10.2010, 22:02.
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Като знаеш "каква е целта на дянков" , що не я кажеш?
          И как "ликвидността" може да е над 100%. Може ли да се ликвидира 104% от нещо.
          Под ликвидност на ценни книжа или каквито и да е активи се разбира възможността те да бъдат продадени за пари или трансформирани в друг конвертируем капитал. Който може да се вложи в някакво предприятие без да губи стойността си. Или в крайна сметка да се продаде.
          Та КАК може да се ликвидира нещо повече от 100%?
          просто е за ликвидността.....осъзнаваш ли кво значи реално левъридж?знам,че в УНССто не се учи,и въпреки,че вече всеки знае кво е,въпроса ми е не дали го знаеш,а дали може да го осмислиш?
          дори и всеки заем е вид левъридж,само че има цена (лихва) .....а марджин рикуаярда му е даунпеймънта (демек самоучастието) .....
          когато използваш само твоите пари,например на георги кирков си купуваш краставици,тогава си прав-няма как да имаш повече от 100% ликвидност......
          дори и консигнацията е вид левъридж,където ликвидността ти е в пъти над 100% .....
          пак ти казавам,тва,че си учил други неща,НЕ ОЗНАЧАВА,че са верни!
          те са верни само в затворена система,отвън тези параметри излизаш от законите.......на ПЛАНОВАТА ИКОНОМИКА и счетоводството,което в бг незнайно защо го наричате икономика........

и тва са лесни неща,които не требе да си вундеркин,че да ги разбереш.........
          ако почна да ти говоря за епистемоилигия vs математика,ще се хванеш за главата колко объркани неща има не само в унссто,ами колко неправилно е виждането на целия свят за някои неща........мога да ти докажа,че математиката НЕ е точна наука-и тва е проблема в днешно време-че се приема за такава,но там нещата са много по сложни от това да прогледнеш че може да има над 100% ликвидност или да осъзнаеш,че нещо което сега качва вечно не може да падне с повече от 100% е абсурдно твърдение,също прето за аксиома в матаметиката,въпреки,че чрез САМАТА МАТЕМАТИКА МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ ГРЕШНОСТТА МУ!!!!!!!
          та първо ги проумей тези елементарни епистемологически факти ,че поне да си една глава над гамена ,който каза,че не знае кво е над 100% ликвидност и тогава ела да ти разбия фантазията за погрешни неща,които са те научили,че са верни!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            ....
            та понеже знам много добре ква е целта на дянков....
            Като знаеш "каква е целта на дянков" , що не я кажеш?
            И как "ликвидността" може да е над 100%. Може ли да се ликвидира 104% от нещо.
            Под ликвидност на ценни книжа или каквито и да е активи се разбира възможността те да бъдат продадени за пари или трансформирани в друг конвертируем капитал. Който може да се вложи в някакво предприятие без да губи стойността си. Или в крайна сметка да се продаде.
            Та КАК може да се ликвидира нещо повече от 100%?
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Undertaker Разгледай мнение
              Не съм прекалено често във форума и може би съм изпуснал нещо, но я ми кажи защо смяташ, че ПИБ е фалирала?
              не само смятам,но ще ти кажа и кога....датата съвпада със медийната игра,че си сменят софруера и индийците били много големи непрофесионалисти и банката нямаше как да изплаща пари няколко седмици подред......
              даже ще ти кажа и кога индийската фирма "оправи" софтуера-от тогава,от когато в БНБ 1 милярд лева кеш се трансферираха в еквивалент на 1 хартийка с подписа на цеко минев......
              ех кви лоши са тия иднийци бе,за малко да колабират добрата бг банка.......

п.п.
              само като за инфо ще ти кажа,че тая банка да се води в момента НЕфалирала,до момента са изпърдяни повече пари от всичките дето в момента държат ПФ и е борбата кой да ги управлява..........ама кво да правиш-нали все още си имате банка!нищо,че си нямате 1 милярд(ако не и повече вече)

Коментар

• Не съм прекалено често във форума и може би съм изпуснал нещо, но я ми кажи защо смяташ, че ПИБ е фалирала?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Да не бъркаш възвръщаемост с ликвидност?

Ами към 100 млн са вложени в държавни ценни книжа, те не са налични. Кво ще ги прави Дянков?
                  Още толкова са в банки-ще ги изтегли ли? И къде ще ги вложи?
                  Стотина милиона са в акции, ама ако реши да ги осребри, ще се окажат 40-50 млн.
                  Тогава как Дянков ни "прави услуга"? Би ли пояснил?
                  първо дянков няма как да продаде тези "активи" на БФБ,защото не са активи,нито пък някой ще му ги купи-според мен тези "ативи" ще останат на сметка,защото декапитализацията от продажбата им ще е меко казано абсурдна и ще останат жълти стотинки там,ако се кешират.
                  та понеже знам много добре ква е целта на дянков,още от сега мога да ти кажа,че човека НЯМА да смее да продаде една акция или облигация,а ще предпочете да осчетоводява тези активи по същия начин,както и ПФ правят.....
                  второ-дори и да ги продаде-ще е много постепенно ,за да не рухне борсата изведнъж,макар че аз не виждам кой идиот ще купи да речем акция на ПИБ дори и за 10 стотинки,след като всички вече знаят че тая банка отдавна е фалирала и дължи на искров толкова пари,колкото не може да изкара със столетия......подобна е картинката и навсякъде другаде...
                  проблема на вас ви е в това,че бъркате действие със следствие-дянков не е виновен за това,че фондовете държат активи които са реално въздух.....за тва са виновни самите фондове.......вЕрвай ми,ако наистина имаше кво да се купува на БФБ на "прИмоция" ,въобще никой нямаше да се притеснява,че дянков ще рухне борсата-напротив-самите компании щяха да потъркват ръчички,че ще могат да направят бай бек на акциите си......обаче самия факт,че точно мажоритарите са се "притеснили" ,означава,че те много добре знаят,че моментатата стойност на акциите им няма нищо общо с реалност,а са в пъти надценени...
                  за тва се притесняват и самите ПФ-те също много добре знаят,че борсата е балонирата и те са главните балонатори с цел да крият загубите си и поради липсата на шорт няма кой да излезне насреща им......
                  та не вини дянков,вредата вече е сторена,вас ви е страх,че ще се види нагледно и се самозалъгвате,че реално има някви активи на тая келава борса.......ами има,проблема е,че са в пъти надценени!
                  я някой пенсионен фонд в сащ да си дъмпва активите във форд,епъл интел,макдоналд,кока кола и т.н. и да ги рухне в пъти,тва ще е подарък за всички като мен,че дори и самите компании,защото веднага ще байбекват.....
                  а самия факт,че в бг се страхувате,че борсата може да рухне е факт,че подсъзнателно осъзнавате,че тя е на нереални нива ,но не искате да го приемете като ФАКТ!!!!!!
                  ако смяташе,че енемона е добра акция в момента щеше да потръваш ръчички,дори и самите енемонци щяха да си бият гъза у таван.....
                  щяхте да си купувате на примоция......
                  обаче кат ви гледкам как сте се притеснили...говорими само за едно- прихологическо себеотричане на фактите!
                  Last edited by acen1975; 22.10.2010, 20:26.

Коментар

• Last edited by Zumbai; 22.10.2010, 20:22.

Коментар

• Ако внасяш – грабеж, ако не внасяш – затвор!
                      http://ime.bg/bg/articles/ako-vnasya...#ixzz136Qz8Tp1

Нови филми:

"Боговете сигурно са полудели 2010"

УЧАСТНИЦИ

Режисьор: Симеон Дянков
                      Завеждащ кефа: Ирина Великова
                      Сценарист: Коцето Тренчев
                      Актьор: Бойко Бутиков и Тютю (ама не Филип)
                      Актриса: Христина Митрева (НОИ кючек, гол балдър, примабалерина с хонорар 31 бона)
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Помолихме трима експерти да дадат своето мнение за решението на правителството да национализира активите на професионалните пенсионни фондове. Ето техните коментари:

http://www.capital.bg/politika_i_iko...81031_pozicii/

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          ееее, ти разказа играта на маса европейски и задокеански пенсионни системи - к'во е туй да инвестира в частни фондове за пенсия и то задължително, щото доброволното трудно се осъзнава през призмата на ежедневието
                          И любимите ти Щати - и там към това са се насочили

Асенич, наистина не разбирам, как така в Щатите е правилно да се наливат пари в икономиката, а тук одобряваш в тая криза да се изтеглят 500млн. ей така от пазара
                          съни,много пъти съм казвал,че в бг трябва да се налеят пари реалната икономика....дори и михов(дето го изгонихте и оставихте само дянков) добре обясняваше как да се контролира борда спрямо паричната маса с обратно изкупуване на ДЦК......
                          и разбира се,явно в бг дянков и сие българономисти са видяли,че михов е заплаха за тях,защото разбира повече,изгонихте го човека......нищо ново-тарикатите и демагозите управляват,умните са "заплаха" и биват нахулени и изгонени......
                          кво да правиш-системата е такава,за което аз лично смятам,че е виновен самия българин-както много пъти казвам за бг феномена,че българина колкото по го лъжеш,толкоз по ти вярва..... за тва и държавата е обречена........
                          та михов обясняваше в своята теория за борда,че в момента трябва да се прави точно обратното на това,което прави невдянков- в момента трябва да се изкупуват ДЦК (само вътрешен дълг) за да се налее свободен кеш в системата-а гамена дянков продължава да изсмуква кеша с НОВИ ЕМИТЕТИ.....кво да праив.......кура ще го почувствате след време......
                          само че тук няма нищои общо с изтегляне на свободен кеш от системата-тва са пари,които са на хартия......и ако продължава така,точно фондовете ще продължават да изсмукват кеш,който да го инвестират в БФБ,че да поддържат балона,иначе ще се види реално загубите им.......
                          мога да ти кажа и още неща,ма не мързи да пиша.....ще ти дам жокерче:
                          знаеш ли колко корпоративни компании до момента за "рефинансирали" дълг ,или "отложили плащанията си" ..... в бг не нзаете кво значи това,защото нито в унссто се учат тези работи,нито облигаторите или облигиращите знаят кво правят-тепърва се учат......
                          та да те питам,знаеш ли кво означава публична компания да рефинансира дълг?

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63
                            Октомврийска революция

Национализацията на пенсионни вноски ще срути капиталовия пазар и доверието в икономиката

http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_revoljuciia/
                            Значи КФН участват в разговорите.....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              ееее, ти разказа играта на маса европейски и задокеански пенсионни системи - к'во е туй да инвестира в частни фондове за пенсия и то задължително, щото доброволното трудно се осъзнава през призмата на ежедневието
                              И любимите ти Щати - и там към това са се насочили

Асенич, наистина не разбирам, как така в Щатите е правилно да се наливат пари в икономиката, а тук одобряваш в тая криза да се изтеглят 500млн. ей така от пазара
                              Ние си имаме задължително, ама и малко "допълнително задължително".

Та в тоя ред на мисли - знае ли някой колко човека ще останат без работа от тези промени?
                              Поне да си обясня отчасти активността в темата....

П.П. Ако Б.Б. беше хитрец, щеше да пусне партенка, че държавата ще накупи НИ с тези пари и тук щеше да бъде като в кошер.

П.П.П. Какво стана със Сребърния фонд? Нали едно време искахте държавата да го инвестира на борсата? Значи държавното може да се халосва за частни интереси, но обратното не може.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                                да си отвори аборигена една форекс сметка и да види не 104% ликвидност,.ами 2000% ликвидност..
                                Да не бъркаш възвръщаемост с ликвидност?

Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                                ....и как го знам дянков къв е злобар,като разбере ,че няма да прибере сумата,която се нада да грабне,самао си представям кво размазване ще има на "управителите" и собствениците на ПФ.......
                                Ами към 100 млн са вложени в държавни ценни книжа, те не са налични. Кво ще ги прави Дянков?
                                Още толкова са в банки-ще ги изтегли ли? И къде ще ги вложи?
                                Стотина милиона са в акции, ама ако реши да ги осребри, ще се окажат 40-50 млн.
                                Тогава как Дянков ни "прави услуга"? Би ли пояснил?
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X