fon - в България се въртят реално по малко от 4 милиарда евро за година, за проекти които струват 10 държавата може само да си мечтае в сферата на фантазиите са. Сега другото близане на задни части което ще струва милиард и половина еф16 ще се отрази на икономиката и като удар с много голям чук. Русия в момента печели от България всяка година толкова колкото са парите които се въртят в нея, т.е. няма как да стане тези пари да се увеличат а сега с изтребителите американците направо им бъркат в канчето и дори съм сигурен че ще се скарат за това.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Спомням си преди 30 години, Китай беше 20 пъти по-зле от нас. Но си казаха, сега ще гледаме какво правят най-успелите и ще копираме всичко колкото можем. Какво направиха българите. Казаха "немците са тъпи, американците са тъпи, руснаците са ни освободили, ние на тия от Харвард всичко можем да им обясним". И резултатът е налице. Даже гледах нашите как играят футбол и не знам кой им е казал, че това над което се мъчат се нарича футбол. Та и в нашето ЕСО така. Не можели да регулират дял на ВЕИ над 9% и си мислят, че нещо правят и това в което работят се нарича ЕСО.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Не се оплаквай, това е безплатна реклама на парцала ви.
Last edited by markov; 26.06.2019, 00:10.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid
Айде в темата политика тама се прехласвай по американците.Предлагам да те направим министър та по бързо да си изядеш боя.Кой си ти че някой да се съобразява с теб изкуфяла пенсия бивш доносник от Шесто.Айде изчезни
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmarkov - няма такова нещо като подскачане срещу аец, и да скачаш и да не скачаш все тая защото работата със строителството е свързана само със средствата за построяването и въпроса е дали ги има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Ех знаех си , кой ако не ти или Барби ша се подовете на вестник Дума
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Много интересно звучи това червеничкото- само не е ясно защо се плаща на " американските" централи толкова пари, по спомен марица изток 2 продава на 70 лв, а другите 2 марици на около 140 лв- някакъв коментар..
Същото е и при Козлодуй, засега сме късметлии...
Коментар
-
Задал съм въпрос, защо не отговориш на него- и трите марици ползуват едни и същи въглища- държавната продава тока на 70лв, частните на едната на 130 другата мисля че беше на 170лв. / не съм сигурен/ Но ако тази електроенергия е най-евтина защо тогава се плаща толкова скъпо ?
https://www.segabg.com/node/48176
https://www.vesti.bg/bulgaria/dyrzha...ztok-2-6090252
Всеобщо е мнението, че за другите Марици корупцията е била огромна, въпреки че според мене се и преувеличава. Инвестиции са направени реално. АЕS е добре известна компания в САЩ но там никой няма да й позволи такива неща. Има си борса и си продава тока там. То вече и в ЕС не може така, защото се води държавна помощ, ама ти плюеш по ЕС нали? Трябва ни Евразия за да процъфти диващината и всеки, включително и американски фирми да правят каквото си щат у нас. Имам млад приятел. Оплака ми се, че парите не му стигат, а пък негов приятел, чийто баща участвал в тези далавери в Мариците не си знае парите.
И какво, сега е най-важното точно кой ни е окрал и точно с кой вид енергетика? Аз не мога да разбера този кретенизъм на Ганьо, след като го е окрал някой да направи малоумен анализ точно кой и да каже "Сега да идват да крадат руснаците с АЕЦ, с БСП-то, Атака и т.н.". Ами като те окрадат първо взимаш мерки да не се повтори,независимо от кого мисля. Ако си нормален.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеВ момента не мога да намеря цялата информация за тези централи, но намерих нещо любопитно:
https://www.duma.bg/borisov-spri-da-...archiveId=2892
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
markov - няма такова нещо като подскачане срещу аец, и да скачаш и да не скачаш все тая защото работата със строителството е свързана само със средствата за построяването и въпроса е дали ги има. Тези пари държавата трябва да ги има в брой и дълбоко замръзени и да се използват само за това. В България в момента такива пари няма и при тази икономика не се и очаква и не е ясно кога ще има и всички които се въртят около бъдещото строителство го правят за да вземат а не да имат да дават. Това е много тежък проект, особенно като се има впред че терена е блато може би е неосъществим. На Дунав теоретично може да се построи водна централа но трябва реката да се забенти, а за да стане трябва да се обезлюдят територии пък и не се знае до къде съвсем точно понеже трябва да се прогнозира успешно природата..т.е. още по голям проект. Държавата Мариците не би могла да построи и не тогава а сега, какви атомни централи при тоз социализъм в напреднала форма и последен стадий.
D.Y.F-091066
Коментар
-
В момента не мога да намеря цялата информация за тези централи, но намерих нещо любопитно:
https://www.duma.bg/borisov-spri-da-...archiveId=2892
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Задал съм въпрос, защо не отговориш на него- и трите марици ползуват едни и същи въглища- държавната продава тока на 70лв, частните на едната на 130 другата мисля че беше на 170лв. / не съм сигурен/ Но ако тази електроенергия е най-евтина защо тогава се плаща толкова скъпо ?
Явно подкачането на е на принципна основа а има силно изразен политически привкус....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Е ти ако се сърдиш на 70 и 140 лв, при 300лв за ток от Белене сигурно ще се озъбиш. Пък и оня е в огромни количества.
Коментар
-
Много интересно звучи това червеничкото- само не е ясно защо се плаща на " американските" централи толкова пари, по спомен марица изток 2 продава на 70 лв, а другите 2 марици на около 140 лв- някакъв коментар
Коментар
Коментар