IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Марков много дълго бе. Кажи с две думи 'мурзилка съм' и готово!

    Я как подскочи като че ли ти бръкнах в най милото
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Марков много дълго бе. Кажи с две думи 'мурзилка съм' и готово!

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

        Не съм аз този, разтревожил се за фалирането на Русия, при факта, че поевтинява газта за България.

        За руснак е обяснима такава тревога, макар, че ще е тъп руснак, защото България не е важен консуматор.
        Където свършва логиката, обикновено почва корупцията и/или глупостта.
        Пак безсмислени писания без да получа отговор на въпроса на какво се дължи фиксацията ти върху Русия.

        Нещо за такива кат теб:

        Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци

        Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.

        Ако допусне, че под турска власт не е имало радост и съжителство, а истински гнет, трябва да признае, че войната от 1878 г. е освободителна. Но щом го признае, следва да отчете руснаците за освободители.

        Най-страшното нещо на света е да бъдат освободители,

        следователно – не е имало гнет. Е, малко може да е имало. Но Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма. Важното е Ивайло да ги споменава.

        Агенти? Той е против ДС, иска лустрация, счита цялата българска клетост за производна на ДС и агентите й. Е, не всички. Ивайло, Сашо 11 и други говорят срещу Путин. Искат Демократична България, следователно са добри. А, да, някой от тях твърдят, че граф Игнатиев е обесил Левски – значи са свестни. Значи, че графът наистина е обесил Левски.

        На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен. Но много държи да подчертае, че почита Европа, не СССР. Ако почете СССР, значи трябва да признае руснаците за победители – гранде катастрофа. За да не са победители, на 9 май пуска във “Фейсбук” статус на Асен Генов. Какво му пречи и Ден на Европа да уважава, и Ден на победата – не знае. Най пък не знае защо му е важно всички да са известени за размислите му.

        Ако все пак руснаците са победители във Втората световна война, станали са благодарение на американци и англичани. Сталин е лош, пратил е самолети тайно да бомбардират България.

        Чърчил ги праща явно, но няма проблем –

        Сталин е диктатор, Чърчил е демократ. Освен това Сталин е избил е хиляди руснаци. Чърчил, Рузвелт и предците им не са, те просто са били колонизатори. Да избиваш руснаци като диктатор е лошо, да избиваш туземци като колонизатор не е. Даже и бомбата на Хирошима не е толкова лоша, понеже американците отдавна се извиниха. Американците не пишат Локо София. Те убиват 100 000 , раняват 500 000 и разболяват десетина милиона, но пък се извиняват. “Казахме сори, окей е, нали?”

        Най-лош е Путин, знае се. Той даже, като се замисли човек, ни праща бежанци. Но, о, Боже, бежанците са добри. Важно е да бъдат приети, да бъдат спасени. Но те не искат да се спасяват в България, искат във Франция и Германия. Нищо – ще ги спасяваме у нас. Всеки, който ги гони, е ксенофоб. Къде да се заселят? В провинцията, разбира се, при селяците.

        В София? Не става, пренаселен е,

        ще дишат фини прахови частици. Ние сме за зелена градска среда и мразим перките на графа, който обеси Левски.

        Гейове, травестити, транс и интер сексуални трябва да се подкрепят. Също и роми. Детето ми обаче не бива да се жени за такива. Що? Щото така.

        “Мачкай, Кобра”, “Мачкай Гришо” – това е дебилен национализъм. Феновете им са простаци. Само “Ливърпул”! Феновете им са велики!



        Дечица в пояси и яморлуци е кич – гадно, грозно, патреотарско. Дечица с пистолет, въоръжени от Паоло Кортези, е прекрасно – защото той не е патреотар. И е антикомунист. И католик. И италианец.



        Путин по едно време ни прати Гундяев, патриарх. Не сме религиозни, но щом е на Путин човек – долу! Не сме религиозни, обаче папата – горе! Много мил човек е Франциск, спира при хората, стиска ръце. И Бойко се спира, стиска ръце – долу!

        Бойко, Путин, Сталин и Гундяев са диктатори!

        Костов не е. “Лукойл” е пазарна икономика.

        Важното е да се чете с разбиране – на Костов мемоарите.

        Подкрепяме пазарната икономика. И централно отпусканите грантове. Бойко прави с данъците ни каквото си иска. Брюксел не прави каквото си иска.

        Пеевски е лош. Сатана. Американците, които купиха марките му цигари, не са. Доган е човек на руснаците. Като се снима с американския посланик не е човек на американците.

        Норвежката стратегия е добра. Добра е, защото комунисти, руснаци и фенове на Бойко са против нея. Бяхме с Бойко, сбъркахме. Лукарски е лош заради трика, Радан не е.

        Фенове на Бойко са стадо. Червените бабички миришат. Ние не сме стадо. Ние сме за Трайчо, Радан и Стефан. Цецо има апартаменти.

        Но Юлия Берберян няма, понеже не помним.

        И да помним, дъщерите й са от Демократична България. Онова срещу нея бе активно мероприятие, срещу Цецо не е. Следователно техните апартаменти са добри, на Цецо - лоши.

        Когато журналист се слага на Пееф, е лошо. Когато се слага на Христо Иванов – будна гражданска позиция. Лозан Панов е прав, когато съгреши дори, но не сме комунисти и религиозни.

        Добре е “Америка за България” и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги. На простия народ все Сорос му е виновен. На нас не винаги Путин. И Пеевски е.

        След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка. Капитализмът е хубав, защото е обратното на комунизъм. Връзката е пряка.

        Голяма е диктатурата при Бойко, така е. Цял ден пиша във фейса за нея.

        Някакви путинофили всеки ден хвалят Русия. Обсесии. Ние всеки ден пишем срещу Русия. Не е обсесия.

        Демократична България може да си стои на 3%, но това е защото много прост народ населява територията - не чете Дайнов и Смилов.

        Толкова много сиво вещество има в тях и нас, че косите ни посивяват не от старост, а мозък.

        Животът, дет’ се вика, наистина попремина. Кога бяхме пионерчета, кога скачахме по площадите… Скоро и внуци ще имаме, но оправия все няма. Няма, защото комунисти и руснаци възпитаха тази държава. Аз съм роден в средата на комунизма, ама не са ме възпитали. Различен съм.

        Аз съм български десен либерал. Същият от началото на текста. Ако искате да разберете има ли друго в главата ми, прочете го пак.




        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

          Не виждам защо знанията ми трябва да се изчерпват с примитивната савецка техника, методи, мислене и манталитет в България. Нали утре като подпишем за Белене, пак трябва да си търся нормално място по света, та ако ще и в Румъния да е.
          И знания да са, да се изчерпват, първо, трябва да ги имаш. Сладуръ.
          The Mumy is alive, do not care about it !!!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение

            Партиите на Зелената Мафия са най-нахалните, най-арогантните и най-игнорантните в Европа.
            Е по нашите географки ширини такива свършват в Белене ама на острова.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
              И Великобритания обвързва целта си 100% ВЕИ до 2050г юридически
              https://news.bg/world/velikobritaniy...vi-emisii.html

              Сметнали са и какво ще им струва, но са забравили да питат дедо Пешо как това НЕ МОЖЕ.
              Ха ха ха потен ли си вече...И строи АЕЦ....Явно ти си им консултанта...

              Коментар


              • И Великобритания обвързва целта си 100% ВЕИ до 2050г юридически
                https://news.bg/world/velikobritaniy...vi-emisii.html

                Сметнали са и какво ще им струва, но са забравили да питат дедо Пешо как това НЕ МОЖЕ.
                Всъшност аз считам, че без газ ще е много трудно и скъпо, ако няма някакъв рязък пробив в цените и технологиите, за който още не знаем.
                Last edited by fon; 12.06.2019, 09:51.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  ...

                  А ти обясни що всяка трета дума в устата ти е Русия ........някаква фиксация май съзирам ...
                  Не съм аз този, разтревожил се за фалирането на Русия, при факта, че поевтинява газта за България.

                  За руснак е обяснима такава тревога, макар, че ще е тъп руснак, защото България не е важен консуматор.
                  Където свършва логиката, обикновено почва корупцията и/или глупостта.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                    Мераците на простия и необразован човек са безгранични.България е малка а и нема кой да му се върже на простотията.Затова напира целият свят да го разбере че е елементарна частица
                    Партиите на Зелената Мафия са най-нахалните, най-арогантните и най-игнорантните в Европа.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                      Мераците на простия и необразован човек са безгранични.България е малка а и нема кой да му се върже на простотията.Затова напира целият свят да го разбере че е елементарна частица
                      хахахаха
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
                        Па отвори и нова тема, световният енергетик наш...
                        Не виждам защо знанията ми трябва да се изчерпват с примитивната савецка техника, методи, мислене и манталитет в България. Нали утре като подпишем за Белене, пак трябва да си търся нормално място по света, та ако ще и в Румъния да е.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение


                          Па отвори и нова тема, световният енергетик наш...
                          Мераците на простия и необразован човек са безгранични.България е малка а и нема кой да му се върже на простотията.Затова напира целият свят да го разбере че е елементарна частица

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                            Аз може и да съм от село ма не съм просто потическо мекере

                            Па отвори и нова тема, световният енергетик наш...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                              Монополът - дали е лошо нещо в енергетиката? Хитър въпрос, нали? зависи от коя страна "на барикадата" се намираш... Какъв монопол с тая комисия, ли? Те - и комисиите си отиват...
                              Схемата с "държавния монопол" на бившите социалистически страни беше такава, особено в публичните комунални услуги като ВиК, извозване на смет, електроразпределение, градски транспорт, търговия с енергоносители и т.н.:

                              Идва демакрация, ура!
                              Монополът, особено държавният, е лошо нещо, антипазарно, неефективно, наследство на социализма!
                              Свободният пазар е нашият бог, така че да разрушим монопола, за да навлязат свободно множество фирми (западни, щото местните са лоши) и да настане благоденствието на конкуренцията, от което ще се облажи само обикновения гражданин, за когото конкуриращите се фирми с пот на челото ще свалят цените!

                              Дотук добре, но се оказва, че...

                              "Навлиза" свободно в нашия разграден демакратично двор една от големите международни акули (или се пръква наша) и... установява свой монопол. И то основно чрез нелоялни, непазарни хватки като корумпиране, подтискане на свободната конкуренция и други.
                              И частният монопол хапе много повече от бившия държавен, и цените се вдигат многократно, и текат потоци пари в джоба на международния батко.

                              Малко след розовата зора на светлото бъдеще на демократизма четох обширна статия с множество примери по целия свят за горната схема. Вестникът беше "Льо Монд Дипломатик", ляв френски вестник, издаван и на български.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                                Ето тук точно се вижда най-добре какво значи плевенски селянин. България произвежда 1.4% от тока на ЕС. Колко да са произвеждали пък 2 блока на АЕЦ по 400МВ? (тъй като блок 1 и 2 бяха за затваряне дори по думите на Р.Овч, само не и според Сидеров). Как да види нашия плевенски селянин колко е мижав и незначителен в ЕС, като свят не е виждал? Имаше една приказка на Ганя "От Черни връх по-високо нема и от Искъро по-дълбоко нема ..." И имал какво да научи той Харвард, те нямало какво да научат от него. Тук разбира се имаме патологичен случай, но много нормални хора в някаква степен застъпват тази теза.

                                Реакторите 3 и 4 бяха затворени под политически натиск защото има много хора в ЕС които се боят само от думата АЕЦ. Германия затвори всички реактори в ГДР веднага. Австрия затвори чисто нов реактор и записа в конституцията си, че АЕЦ вече няма да строи.. Някой може да си каже "ама вече сме в ЕС, не може да затворят Белене по такъв груб начин". Щом не го искат имат стотици начини да го затворят, Приемат някакъв документ 2030-та с някакви неизпълними условия за сигурност от финансова гледна точка и Белене ще работи примерно едва 2 години, а ние ще духаме супата. С АЕЦ в ръцете си изложен на всички политически ветрове, страхове на тълпите от хора и какво ли не.
                                Партийния енергетик комик с поредното си драскане без връзка с реалността.Няма как прост човек с осми клас да коментира тема енергетика.Може да коментира футбола и жените.Разрешавам да изобрети и непрани чорапи с контакт и направо като му дотребва ток за полета до Марс вади жицата от задника си и я ключва в чорапа след което полита.Аз може и да съм от село ма не съм просто потическо мекере

                                Коментар

                                Working...
                                X