Първоначално изпратено от eta orel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
По точно сръбска- открива го тесла
Той прави преносни мрежи на прав ток, като Едисън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Пак не става за 2сек.
Че ТЕЦовете отдавна май горят въглищата във вид на прах, който се подава заедно с въздушната струя в печката.
Мисля, че в този случай паленето надали е много по-бавно, отколкото това на газа.
Освен вярианта а), всички останали би трябвало да се палят почти мигновено.
http://energetika.in.ua/ru/books/boo.../section-2/2-2
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Викаш един такъв никакъв сигурно е Руска измислица
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power - може би има предвид че бързо се стартират газовите турбини за разлика от парните локомотиви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
Лично аз имам повече доверие на постоянния ток. Къде-къде по-надеждно звучи, по-достойно, некак си.
Прав ток, гордо изправен!
А променливия, кво? - ветър го вее на бела кобила. Неска един, утре друг... ненадеждна работа
Не мож да му има доверие човек - върти-опашка!Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Пирамида съмнявам се освен ако не отчиташ електромери..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Теб не те знам какво работиш, мен целият ми живот с електриката е свързан та, задавам въпроси, странно ми звучат приказките Фончови.
Коментар
-
Би ли ни разяснил как точно с тоя постоянен ток се компенсират ВЕИ?Много ми е интересно?
Прав ток, гордо изправен!
А променливия, кво? - ветър го вее на бела кобила. Неска един, утре друг... ненадеждна работа
Не мож да му има доверие човек - върти-опашка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмхотепСъбрали сте се тримата спицялиста да дрънкате за неща от нищо не разбирате.
Пък в оная тема оня с пенцийката пита що живеели зле - ми затова живеете зле.
Коментар
-
Би ли ни разяснил как точно с тоя постоянен ток се компенсират ВЕИ?Много ми е интересно?
Коментар
-
Фончо какви са тия динамични характеристия на пустия му ток от АЕЦ?Дай информацияLast edited by X_Y; 03.06.2019, 17:46.
Коментар
-
Фончо са ако имаш договор и този продавач не генерира ЕСО няма да ти спре тока не плаши хората..Тоя дето не генерира отива на един друг пазар да си купи...и разбира се на други цени.Много и е интересно какви са тия характеристики на тока по които Трейдъра веднага познава че е от АЕЦ.Да не е по миризмата на чорапите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Извинявай, ама ти това ли ме караш да гледам? дето ще продаваш тока от Белене по 800лв/МВч.?
По-долу обяснихме защо токът от АЕЦ като правило е най-евтин на свободния пазар - заради динамичните си характеристики и повече от 60лв трудно ще му вземеш. Да не говорим, че и пазар за него няма. От БАН излъгаха най-нагло като комунисти, търсейки най-ненадеждни и стари източници, които при желание се намират. Турция, където сме изнасяли много ток цели десетилетия, от 2018-та е нетен износител и я забрави.
Коментар
Коментар