Първоначално изпратено от eta orel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Тук си нацелил, един от огромните проблеми на АЕЦ, който се опитах да обясня - аварийното им спиране. Марков и дедо Пешо се вълнуват какво правим 3 дена зимата. А какво правим при аварийно спиране на АЕЦ 2 месеца? Ами такива случаи има доста по САЩ където имат към 100 реактора и може да се види. Цените скачат 10 пъти тъй като заместващите мощности в тези моменти са изключително скъпи.
Да, речем продали сме на Турция ток от Белене по $30. Изключваме Белене аварийно за 2 месеца. Токът на борсата скача до $500, Турция си иска токът и ние трябва да го купим на $500 - огромно количество за да й го дадем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3474769[/ATTACH]
Чакаме още специалиста да каже колко струва екстремно спиране на Атомна реакция.
Да, речем продали сме на Турция ток от Белене по $30. Изключваме Белене аварийно за 2 месеца. Токът на борсата скача до $500, Турция си иска токът и ние трябва да го купим на $500 - огромно количество за да й го дадем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
И за какво продължавате да разправяте за козлодуй при положение че целта ви е да построите Белене? Ми по-назад в темата сметнахме горе-доле колко ще струва токът от белене, но за това мълчите.
И да, токът ще става още по-скъп, докато не се изравни и подмине прогнозната стойност на беленския ток. Нали целта е едни пари да заминат на север, неслучайно руския агент Радев дава такива интервюта. Тролската атака започна веднага след интервюто му за тасс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Ако спреш да бълваш прагандни клишета - полит мотивирани ще видиш че в цяла България крайната цена на ел.енергията за бизнеса вече мина 200 лева за МВтч.
Фактите са недвусмислени мечтаните от теб ФЕЦ си продават енергията на 400-600 лева за МВТЧ и риват нон стоп , АЕЦ продава на 50- 100 лева за МВТЧ и за първото тричесечие има печалба 127 милиона .....това са фактите колкото и да се мъчите да изкривите истината .....
И да, токът ще става още по-скъп, докато не се изравни и подмине прогнозната стойност на беленския ток. Нали целта е едни пари да заминат на север, неслучайно руския агент Радев дава такива интервюта. Тролската атака започна веднага след интервюто му за тасс.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеВярно ли ти е нужен профи специалист да сметнеш
мин.себестойност на генерация 2Гв/322дни при мин.разходи 1,5млр./365дни? = сложно???
Ако за такова ми трябваше профи, аз като ученик въобще не бих посмял да се обаждам в тая тема....
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
аз пък се смея на късогледството ти , надявам се в Лясковец да ви зареждат само от ток от ФЕЦ и да цъфнете та вържете зимаска ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
Благодара за отговора!
Не бих се наел да споря за това, каква би била цената на тока от "Белене".
Тук трябва специалист - професионален, а не форумен..
..)
мин.себестойност на генерация 2Гв/322дни при мин.разходи 1,5млр./365дни? = сложно???
Ако за такова ми трябваше профи, аз като ученик въобще не бих посмял да се обаждам в тая тема....
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
-- В момента най-евтината електроенергията, изкупувана от обществения доставчик у нас, е тази от АЕЦ "Козлодуй";
Вале!
(фончо, не губи време да ми отговаряш, особено пък на въпроси, които съм задал на друг; вече те прескачам, достатъчно се изложи с неграмотността си)
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
ндаа
прекланям се пред далекогледството тиLast edited by markov; 06.06.2019, 15:01.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Че, ако сме свързани с ЕС мрежата, дори АЕЦ Козлодуй в момента, ще е неконкурентен на европейския пазар.
Интересни са и табличните данни, виждат се нивата на отрицателните цени. Има моменти в които има -50лв./Мвтч.
А познайте, ако се загробим с още АЕЦ, какъв ще е натиска, да стоим несвързани с евро електро мрежата.
относно вятъра, в Германия, най-ниските им нива средногодишно(2017г) на генерациите им от вятър, вече доближават 2Гвт (някои се тюхкат за базовите мощности ) пиковете задминават 30Гв, към тях трябва да прибавим и пиковете от ФЕЦ (над 20Гв)
Ще е интересно, някой да напише кой плаща отрицателните цени (ВЕЦ,ВяЕЦ,ФЕЦ,ТЕЦ,АЕЦ ли)
ПАВЕЦ е най-доходоносната инвестиция в енергетиката! другата ще е АЕЦ (акумулираща електро централа)
Не бих се наел да споря за това, каква би била цената на тока от "Белене".
Тук трябва специалист - професионален, а не форумен, а се съмнявам такива да си губят времето тук.
Затова ще дам некои съображения, в които съм сигурен от опита си на блуждаене в мрежата, на търсене на истината въобще и в предвзети постове, предлагащи едностранно и користно виждане на нееднозначен проблем - в частност:
--- Лесно е да се построи видимо логично твърдение, когато сложен многофакторен в различни посоки проблем се осветява едностранчиво, от една камбанария - "своята", с "изпускане" или незнаене на факти или съображения, противоречащи на предварително взетото (предвзето) мнение, като истината остава невидима. Изразявам се меко, ако усещаш.
Многократно съм хващал и доказвал съзнателна целенасочена лъжа с използване на необективни и/ли лъжливи източници, логически "изводи"и тям подобни. Започва да ми писва това занятие - нека гмежта се оправя сама, колкото може. Затова вече гледам да се ограничавам само в пускане на безспорни факти като:
-- В момента най-евтината електроенергията, изкупувана от обществения доставчик у нас, е тази от АЕЦ "Козлодуй";
- Франция (>70% генерация от АЕЦ) снабдява всичките съседи и Англия с електроенергия;
Добавка: много от доводите ти за бъдещата цена на беленския ток са (били) валидни и за "Козлодуй", пък, ей нá - генерацията му е най-евтина.
Вале!
(фончо, не губи време да ми отговаряш, особено пък на въпроси, които съм задал на друг; вече те прескачам, достатъчно се изложи с неграмотността си)Last edited by eta orel; 06.06.2019, 15:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ха-ха-ха-хаааааа!
И в кои среди се използва? У мазето в ГО?
Нищо не си завършил ти. Оплете се като пиле в кълчища, но определено срам нямаш.
Коментар
-
ндаа
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение..
Фактите са недвусмислени мечтаните от теб ФЕЦ си продават енергията на 400-600 лева за МВТЧ ......
Чакаме още специалиста да каже колко струва екстремно спиране на Атомна реакция.
Вместо отговор - дитирамби откъде нагласят парите за хранилището за отпадъци. Пожелавам ти в Дряново да го направят хранилищетоLast edited by satz; 06.06.2019, 14:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПреди 10год. отрицателните цени бяха топ новина.
Сега са всяка седмица, ноооо картинката в Дряново не се променя.Съгласен съм.
Остава да решим, България в Дряново ли я искаме, или в ЕС
p.s.
те квото такова животно нЕма, винаги ме е забавлявало.
Фактите са недвусмислени мечтаните от теб ФЕЦ си продават енергията на 400-600 лева за МВТЧ и риват нон стоп , АЕЦ продава на 50- 100 лева за МВТЧ и за първото тричесечие има печалба 127 милиона .....това са фактите колкото и да се мъчите да изкривите истината .....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
https://www.investor.bg/energetika/4...i-pyti-283512/
Не знам защо тези експерти се боят да назоват най-вероятното поскъпване на тока от Белене спрямо този от Козлодуй. Сигурно за да не ги помислят за луди, тъй като на маса хора в главите им се върти мантрата, че "ядреният ток е евтин".
А то е не 4, а 6 пъти! Това означава, че както може да е 4 пъти, така може да е и 8 пъти.
Коментар
Коментар