IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marinoff Разгледай мнение

Малиии, много високо ниво сте. Нямате стигане. Само едно ще кажа: "И това ми било финансов форум."
    Кажи честно. Разбра ли въобще нещо от написаното
    Остави Амазон, пазарни капитализации и т.н. Тук хората ви питат нещо елементарно. След като по думите на Ивелин са инвестирани 70 млн.лв., къде в баланса да ги намерят? Никакво значение няма за колко пари е вкарана земята в регулация, защото всеки разход би следвало да е акумулиран в баланса. Освен ако някой не си е вземал пари, които си мисли, че заслужава, ей така, без РОД от касата. Дори да нямаме сгради и съоръжения, всеки натрупан, инвестиран лев, който още не е актуван, би следвало да се трупа в ДМА в процес на изграждане. А то и там няма никой.

Коментар

Малиии, много високо ниво сте. Нямате стигане. Само едно ще кажа: "И това ми било финансов форум."
      С оглед на абсурдната комедия да се защитава Исторически парк във финансов форум, мога само да кажа "Сбогом и благодаря за рибата"

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Да видим вашето ниво. Не се вижда, като ниво но да пробваме аналогията с Амазон
        Казвате, че Амазон се търгува на цена x11,5 приходите
        Айде сега ни кажи колко пъти Историчен Парк е балониран над Амазон по този показател.
        Да вдигнем левъл в дискусията
        Да помогнем на консултантите с аритметката!?
        Ми така на око като гледаме даденостите в задачата, ще излезе че по отношение цена/продажби Паркът е оценен има няма 90 пъти над Амазоната.
        Не е препоръка, със сигурност

ps. Поправете ако греша

Коментар

• marinoff и Plameniva_d , в 15:40 ч. пуснах прясна-прясна информация от Търговския регистър.
          И някои хипотетични разсъждения на база известни и публични данни, абсолютно неангажиращи......

Имаше ли общо събрание на акционерите на ИП на 25.01.2021 г.?
          Ако са приети промените, що ги няма още в ТР?
          Две седмици минаха, срамота....

P.S. Вече час и половина никаква реакция на поста ми. Дрънкане за Амазон..... удобно за отвличане на вниманието и затрупване на коментара Ще ъпдейтвам времето за реакция
          P.P.S. И моят любимец georgnank се включи в борбата за затрупване на инфото за ОСА-то отпреди 2 седмици с километричните си постове. Но ме кефиш яко с правописа и словореда, признавам си!
          P.P.P.S. Ето поканата за ОСА на ИПр насрочено за 25.01.2021 г., от 9:00. Прикачвам скрийншотове от документа от ТР. Криво е, сори, ама не ми се занимава, който иска да гледа директно в ТР
          Click image for larger version

Name:	OSA-IP-2021-1.jpg
Views:	2
Size:	38.4 КБ
ID:	3713728

Name:	OSA-IP-2021-2.jpg
Views:	2
Size:	35.6 КБ
ID:	3713729

Name:	OSA-IP-2021-3.jpg
Views:	1
Size:	84.8 КБ
ID:	3713731

Last edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 17:36.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
            Пак обиди от типа -пиша възпитано,ама аз какво лошо съм казал
            Аз пък ще го кажа-цървул ,всички които ти отговорига имат свободни пари/да не говорим за акъл/ много повече от колкото вашите "акционери" Те на 90% са толкова заможни,че продават жилища,теглят заеми за да "инвестират" Един голям икономист бе казал-като си умен ,защо си беден?Та вашите умни "инвеститори" защо са бедни. И.Михайлов защо няма акции в ИП?
            Общи приказки. Напишете в какво инвестирате, колко, какви резултати сте постигнали, какво е финансовото ви състояние сега.
            Покажете някоя декларация. Зашеметете ни с резултати, докажете експертиза (на думи не успявате, даже обратното).

Тогава може и да ви вземе някой на сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

маринчо ......мой ............. виж ся ..... ще ти го обясня простичко ........мой..........
              тука в тоя форум никой не ви вярва и за 5 стинки, издънихте се в всички форуми и навсякъде ви гонят и ви се присмиват. и подиграват .........
              тоя форум ИНВЕСТОР се чете сигурно от стотици хиляди хора и поне половината от тях споделят кво са прочели в темите на свои познати и приятели.........
              така че колкото повече време стоите тука и се опитвате да го играете на жертви,, толкова повече ще ви влиза оня отзад...... защото толкова повече хора ви четат и разбират и осъзнават що за пирамида сте и кви сте измамници и казват това и на свои приятели,, а те пък на други приятели и тръгват едни слухове ......
              ся на бандата стана ли ви ясно ??
              Кое дали ни стана ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Ами, темата не мърда от първите 10 места, plameniva отговаря без да обижда и се държи нормално. Да, за мен лично е добра реклама. Давам си сметка, че в твоите очи сигурно не изглежда точно така, но това също е нормално

Не мисля, че сте платени тролове на Капитал.

Инвестицията ми в Парка я отчитам като много успешна към момента. Времето ще покаже как ще се развие в бъдеще.
                Какво търсиш в тази инвестиция-капиталова печалба,дивидентна.....Помисли. дали дори и да дадад дивидента/нещо в което никой не вярва/.Колко години ще ти седят парите заттворени,колко ще бъде той като почнат да смятат амортизащия /реставрация на сгради....../И не е ли по-добре да продадеш пакета и да влезеш на някой позиция на някоя борса.Така ще разбереш/ и ние/ може ли да се прададат акциите/.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Защо, ще ви отговоря. Очевидно ви трябва много години образование, за да разберете загадъчния свят на финансите.

Акция се оценява според свободнния паричен поток, не според печалбата. Свободнния паричен поток на Амазон за 2020 е 25 милиарда. това е само за една година, така обикновено се съобщават числата.

Свободнния паричен поток на Исторически парк явно е към минус 58 милиона.

Друго важно нещо като се купува акция е риска. Един от най-важните рискове е ликвидния. Ще ви го обясня като за човек очевидно правещ първи стъпки в тази интересна сфера. Та ликвидния риск може да се сметне като колко процента ще загубиш от пазарната стойност на акцията ако я продадеш, тъй като търсенето количество на борсата е по-ниско от пакета. За Амазон ликвидния риск е 0

За Историческия парк. Ами ако някой ми каже как изобщо може да се продадат акции и от къде да се види пазарна цена може и да не е 100%. Но с изключително квалифицираните отговори, които дават феновете на това патреотично дружество, оставам с впечатление че е напълно невъзможно в момента човек да си продаде акциите от парка. Така че ликвидния риск все повече си изглежда като да е 100%.

Тъй като се усетих че може да не схващате какво е това 100% ще го поясня. Ако смяташ че имаш акции за 100 лева и ликвиднния риск ти е 100% имаш акции за 0 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение

Отново сменяш темата. Отговаряй на въпросите!!!
                    Вдигам на 15 000 000 лева за 500 декара земеделска земя, която ще покажа. Кой бяга от 13 800 000 лева. Атанас монопола да се включва и той.

Коментар

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там. Не казвам, че сте виновни, просто възможностите и знанията ви са за толкова.
                      е.
                      Пак обиди от типа -пиша възпитано,ама аз какво лошо съм казал
                      Аз пък ще го кажа-цървул ,всички които ти отговорига имат свободни пари/да не говорим за акъл/ много повече от колкото вашите "акционери" Те на 90% са толкова заможни,че продават жилища,теглят заеми за да "инвестират" Един голям икономист бе казал-като си умен ,защо си беден?Та вашите умни "инвеститори" защо са бедни. И.Михайлов защо няма акции в ИП?
                      Last edited by 0; 07.02.2021, 16:26.

Коментар

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там. Не казвам, че сте виновни, просто възможностите и знанията ви са за толкова.

Относно Амазон, приходите им растат, пък печалбата им - малка. КОЕ е по-важно, според Вас, за една компания - приходите или печалбата и?

Не ми отговаряйте, за да не се излагате повече.
                        Защо, ще ви отговоря. Очевидно ви трябва много години образование, за да разберете загадъчния свят на финансите.

Акция се оценява според свободнния паричен поток, не според печалбата. Свободнния паричен поток на Амазон за 2020 е 25 милиарда. това е само за една година, така обикновено се съобщават числата.

Свободнния паричен поток на Исторически парк явно е към минус 58 милиона.

Друго важно нещо като се купува акция е риска. Един от най-важните рискове е ликвидния. Ще ви го обясня като за човек очевидно правещ първи стъпки в тази интересна сфера. Та ликвидния риск може да се сметне като колко процента ще загубиш от пазарната стойност на акцията ако я продадеш, тъй като търсенето количество на борсата е по-ниско от пакета. За Амазон ликвидния риск е 0

За Историческия парк. Ами ако някой ми каже как изобщо може да се продадат акции и от къде да се види пазарна цена може и да не е 100%. Но с изключително квалифицираните отговори, които дават феновете на това патреотично дружество, оставам с впечатление че е напълно невъзможно в момента човек да си продаде акциите от парка. Така че ликвидния риск все повече си изглежда като да е 100%.

Тъй като се усетих че може да не схващате какво е това 100% ще го поясня. Ако смяташ че имаш акции за 100 лева и ликвиднния риск ти е 100% имаш акции за 0 лева.

Коментар

Дадох ги за пример във връзка с начина на оценка на една компания, направен от колегата чичо Митко. Само ДМА-та ли на една компания формират нейната стойност?
                          маринчо ......мой ............. виж ся ..... ще ти го обясня простичко ........мой..........
                          тука в тоя форум никой не ви вярва и за 5 стинки, издънихте се в всички форуми и навсякъде ви гонят и ви се присмиват. и подиграват .........
                          тоя форум ИНВЕСТОР се чете сигурно от стотици хиляди хора и поне половината от тях споделят кво са прочели в темите на свои познати и приятели.........
                          така че колкото повече време стоите тука и се опитвате да го играете на жертви,, толкова повече ще ви влиза оня отзад...... защото толкова повече хора ви четат и разбират и осъзнават що за пирамида сте и кви сте измамници и казват това и на свои приятели,, а те пък на други приятели и тръгват едни слухове ......
                          ся на бандата стана ли ви ясно ??

Коментар

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там.

Относно Амазон, приходите им растат, пък печалбата им - малка. КОЕ е по-важно, според Вас, за една компания - приходите или печалбата и?

Не ми отговаряйте, за да не се излагате повече.
                            Да видим вашето ниво. Не се вижда, като ниво но да пробваме аналогията с Амазон
                            Казвате, че Амазон се търгува на цена x11,5 приходите
                            Айде сега ни кажи колко пъти Историчен Парк е балониран над Амазон по този показател.
                            Да вдигнем левъл в дискусията
                            Last edited by shokova terapia; 07.02.2021, 16:14.
                            Не е препоръка

Коментар

Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.
                              Дали имат ДМА за 1 000 милиарда долара, как мислите?

По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...

За другите Ви сметки няма да коментирам...

И това ми било финансов форум и финансови специалиасти. СКЕПТИЧЕН СЪМ.
                              За хора с ниска финанскова култура обеснявам като на малко дете.В бизнеса много често се калкулират бъдещи резултати .За това има фирми реализиращща загуба ,на които стойноста разсте-заради потенциала им.Амазон има потенциал хипотетичнно и на практика да има 7млрд ежедневни клиенти. ИП е регионален бизнес.Няма как да дойдат африканци,американци ,корейци да гледат парка.Това е като онлайн магазин/Амазон/ и кварталната бакалия на бай Пешо/.
                              .
                              Last edited by 0; 07.02.2021, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Аре са пак похвати за отбиване на въпроси
                                Така ли ви учи гуруто на 'антикризисните финанси"
                                Амазон няма нищо общо с вашия случай.
                                Биодит също.
                                Дадох ги за пример във връзка с начина на оценка на една компания, направен от колегата чичо Митко. Само ДМА-та ли на една компания формират нейната стойност?

Коментар

Working...
                                X