IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hitman47 Разгледай мнение

Отново сменяш темата. Отговаряй на въпросите!!!
    Вдигам на 15 000 000 лева за 500 декара земеделска земя, която ще покажа. Кой бяга от 13 800 000 лева. Атанас монопола да се включва и той.

Коментар

• Първоначално изпратено от marinoff Разгледай мнение

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там. Не казвам, че сте виновни, просто възможностите и знанията ви са за толкова.
      е.
      Пак обиди от типа -пиша възпитано,ама аз какво лошо съм казал
      Аз пък ще го кажа-цървул ,всички които ти отговорига имат свободни пари/да не говорим за акъл/ много повече от колкото вашите "акционери" Те на 90% са толкова заможни,че продават жилища,теглят заеми за да "инвестират" Един голям икономист бе казал-като си умен ,защо си беден?Та вашите умни "инвеститори" защо са бедни. И.Михайлов защо няма акции в ИП?
      Last edited by 0; 07.02.2021, 16:26.

Коментар

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там. Не казвам, че сте виновни, просто възможностите и знанията ви са за толкова.

Относно Амазон, приходите им растат, пък печалбата им - малка. КОЕ е по-важно, според Вас, за една компания - приходите или печалбата и?

Не ми отговаряйте, за да не се излагате повече.
        Защо, ще ви отговоря. Очевидно ви трябва много години образование, за да разберете загадъчния свят на финансите.

Акция се оценява според свободнния паричен поток, не според печалбата. Свободнния паричен поток на Амазон за 2020 е 25 милиарда. това е само за една година, така обикновено се съобщават числата.

Свободнния паричен поток на Исторически парк явно е към минус 58 милиона.

Друго важно нещо като се купува акция е риска. Един от най-важните рискове е ликвидния. Ще ви го обясня като за човек очевидно правещ първи стъпки в тази интересна сфера. Та ликвидния риск може да се сметне като колко процента ще загубиш от пазарната стойност на акцията ако я продадеш, тъй като търсенето количество на борсата е по-ниско от пакета. За Амазон ликвидния риск е 0

За Историческия парк. Ами ако някой ми каже как изобщо може да се продадат акции и от къде да се види пазарна цена може и да не е 100%. Но с изключително квалифицираните отговори, които дават феновете на това патреотично дружество, оставам с впечатление че е напълно невъзможно в момента човек да си продаде акциите от парка. Така че ликвидния риск все повече си изглежда като да е 100%.

Тъй като се усетих че може да не схващате какво е това 100% ще го поясня. Ако смяташ че имаш акции за 100 лева и ликвиднния риск ти е 100% имаш акции за 0 лева.

Коментар

Дадох ги за пример във връзка с начина на оценка на една компания, направен от колегата чичо Митко. Само ДМА-та ли на една компания формират нейната стойност?
          маринчо ......мой ............. виж ся ..... ще ти го обясня простичко ........мой..........
          тука в тоя форум никой не ви вярва и за 5 стинки, издънихте се в всички форуми и навсякъде ви гонят и ви се присмиват. и подиграват .........
          тоя форум ИНВЕСТОР се чете сигурно от стотици хиляди хора и поне половината от тях споделят кво са прочели в темите на свои познати и приятели.........
          така че колкото повече време стоите тука и се опитвате да го играете на жертви,, толкова повече ще ви влиза оня отзад...... защото толкова повече хора ви четат и разбират и осъзнават що за пирамида сте и кви сте измамници и казват това и на свои приятели,, а те пък на други приятели и тръгват едни слухове ......
          ся на бандата стана ли ви ясно ??

Коментар

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там.

Относно Амазон, приходите им растат, пък печалбата им - малка. КОЕ е по-важно, според Вас, за една компания - приходите или печалбата и?

Да видим вашето ниво. Не се вижда, като ниво но да пробваме аналогията с Амазон
            Казвате, че Амазон се търгува на цена x11,5 приходите
            Айде сега ни кажи колко пъти Историчен Парк е балониран над Амазон по този показател.
            Да вдигнем левъл в дискусията
            Last edited by shokova terapia; 07.02.2021, 16:14.
            Не е препоръка

Коментар

Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.
              Дали имат ДМА за 1 000 милиарда долара, как мислите?

По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...

За другите Ви сметки няма да коментирам...

И това ми било финансов форум и финансови специалиасти. СКЕПТИЧЕН СЪМ.
              За хора с ниска финанскова култура обеснявам като на малко дете.В бизнеса много често се калкулират бъдещи резултати .За това има фирми реализиращща загуба ,на които стойноста разсте-заради потенциала им.Амазон има потенциал хипотетичнно и на практика да има 7млрд ежедневни клиенти. ИП е регионален бизнес.Няма как да дойдат африканци,американци ,корейци да гледат парка.Това е като онлайн магазин/Амазон/ и кварталната бакалия на бай Пешо/.
              .
              Last edited by 0; 07.02.2021, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Аре са пак похвати за отбиване на въпроси
                Така ли ви учи гуруто на 'антикризисните финанси"
                Амазон няма нищо общо с вашия случай.
                Биодит също.
                Дадох ги за пример във връзка с начина на оценка на една компания, направен от колегата чичо Митко. Само ДМА-та ли на една компания формират нейната стойност?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

На Амазон приходите и растят с по над 20% на година и най-вероятно ще продължат да растат още дълго време с подобни темпове. Като при това прави доста солиден положителен паричен поток.

Историческия парк е една поляна с кичозни постройки, без никакъв шанс за двуцифрен дългосрочен ръст на приходите и в общи линии с минимален шанс да излезе дори на зелено някога. Така че амазон се оценява като растяща компания с як паричен поток, а истторическия парк като колко ще вземеш ако ликвидираш.

С акциите на Амазон можеш без проблеми да вкараш или да изкараш по няколко милиарда на ден и дори няма да повлияеш на цената. Акциите на историческия парк очевидно не стават и за тоалетна хартия. Веднъж като си ги взел и са вечно твои - без никакъв шанс да ги продадеш никъде.

Като е толкова добра идея защо не си направиха IPO на борсата. Да привлекат ясен капитал. Но то отговора е ясен. Дори по някакъв начин да успее да мине през регулатори най-накрая няма да събере нищо. Защото там хората поне малко схващат какво правят и не обичат да правят подаръци на някой само защото страда от логорея в ютюб.

Last edited by marinoff; 07.02.2021, 16:10.

Коментар

Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.

По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...

абе вие бандата от историческата секта сте наистина супер нагли и нахални и бая сте се надценили и май много ама много сте се взели насериозно ве ..............

вие ся кво ?????????? С АМАЗОН ли почнахте да се сравнявате бре ????????????

Некъв си атракцион наречен исторически парк се сравянва с АМАЗОН ................. !?!?!?!?!?!?!?!?!?

вас бая ви кълве щъркела ............алоооуууу......

все едно 1 каруца теглена от магаре да се сравнява с Ламборджини .......... магарето с каруцата сте вие бандата нъл се сещате ......

Коментар

Аре са пак похвати за отбиване на въпроси
                      Така ли ви учи гуруто на 'антикризисните финанси"
                      Амазон няма нищо общо с вашия случай.
                      Биодит също.
                      Не е препоръка

Коментар

На Амазон приходите и растят с по над 20% на година и най-вероятно ще продължат да растат още дълго време с подобни темпове. Като при това прави доста солиден положителен паричен поток.

Историческия парк е една поляна с кичозни постройки, без никакъв шанс за двуцифрен дългосрочен ръст на приходите и в общи линии с минимален шанс да излезе дори на зелено някога. Така че амазон се оценява като растяща компания с як паричен поток, а истторическия парк като колко ще вземеш ако ликвидираш.

С акциите на Амазон можеш без проблеми да вкараш или да изкараш по няколко милиарда на ден и дори няма да повлияеш на цената. Акциите на историческия парк очевидно не стават и за тоалетна хартия. Веднъж като си ги взел и са вечно твои - без никакъв шанс да ги продадеш никъде.

Като е толкова добра идея защо не си направиха IPO на борсата. Да привлекат ясен капитал. Но то отговора е ясен. Дори по някакъв начин да успее да мине през регулатори най-накрая няма да събере нищо. Защото там хората поне малко схващат какво правят и не обичат да правят подаръци на някой само защото страда от логорея в ютюб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

Как направихте 500 декара земя със смяна на предназначение за 1 200 000 лева. Ложе ли да отидете в парка и да им демонстрирате. Ще ви покажат 500 декара и ще ви дадат 5 000 000 лева. Готов ли сте да изкарате пари?
                          Отново сменяш темата. Отговаряй на въпросите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Тц, няма да стане така. Амнезията на един ник през 2 поста показва, че не пише един човек. Всяко мнение е отговор на несъществуваща обида. Тоест, винаги последен коментар е на един от двамата сладури в ролята на жертва. За цифрите сме във фаза "кой ми сра в гащите". Няма 58 милки никъде. Защо ги търсим? Защо да ни отговарят? Но пък се цупят, че сме отрицателно настроени.

Сега, едно по едно, като за малки деца:
                            1. Казал ли е ИМ, че в парка са инвестирани 70 милки (без значение чии).
                            2. Къде са? В ИП АД има 12 милки, през облигации. В други дружества? Кои?
                            3. Ако в едно дружество има ДМА за 12 милиона и 1 милион акции, можете ли да сметнете цената на една акция? Това, че срещу 12 милиона активи има 12 милиона облигации на гола дума, че няма да се търсят и ще се погасяват по давност няма да коментирам какъв риск е.
                            4. Свързано с 3. Продавани ли са акции на цени 180 - 300 лв едната? Каква е разликата между 3 и 4? Защо?
                            5. Поправете ме ако греша, но разчитам на старите си сметки от 2019. Парка е на 500 декара земя, със смяна на предназначение става дума за около 1.2 милиона. Смятам 17000 кв м РЗП. Това общо струва между 12 и 25 милиона макс. Клоня към долната граница. Откъм ДМА НЯМА 600 милиона. Откъм бизнес, при печалба от 300к спомена някой с подобна оценка ще задминете Тесла няколко пъти. Биодит не ми ги бутайте за сравнение.
                            6. Сигурен съм, че с колегите с удоволствие ще признаем приноса на ИМ към БГ икономиката. Можете ли да споделите конкретните бизнеси, които са допринесли за тези 40 милиона оборот. Това съм го чувал и преди, но след кратко ровене около многомилионните дарения се оказа, че става дума за значително (да се чете десетки пъти) по-скромна цифра. Явно не съм хванал цялата картинка въобще. Бихте ли споделили конкретика - къде как да се запознаем и да коригираме отношението си.
                            Как направихте 500 декара земя със смяна на предназначение за 1 200 000 лева. Ложе ли да отидете в парка и да им демонстрирате. Ще ви покажат 500 декара и ще ви дадат 5 000 000 лева. Готов ли сте да изкарате пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение
                              Вие гледате да “предпазите” инвеститорите, като фалирате парка. Благодаря за такава защита!
                              Грешите, темата е създадена преди години когато се продаваха акциите. И да, смятам, че дискусията е спасила не един или двама. От тогава насам просто гледаме филма и следим какво как. Няма да се учудя ако някой от колегите тук ви е посетил. Лично аз нямам нищо против парка, нека си работи, нека изкарва пари, дано направи инвеститорите щастливи. Имах против когато го наричаха добра инвестиция при всичките рискове и червени лампи. За мен беше/е скапана инвестиция и откъм оценка и откъм очаквания. Който го е намерил за добра инвестиция да е жив и здрав. Което ни връща към спама ви от последните 3-4 дни. До колкото на 99% от колегите тук не им пука за вас, никой няма да ви търпи глупостите. Можете спокойно да търсите под вола теле със световни конспирации, но от месеци не съм виждал нещо написано срещу ИП нито от Стойне нито от Капитал. И да е имало не е било интересно. ИП е забравен. Ще бъде модерен когато започне цирка, сега не е. Вашите простотии обаче предизвикват реакция. Спам на ново видео от над час, наричано "разследване" относно неща случили се преди година и повече, с типичната дискредитация на конкретни публично известни личности. Ние не сме олигофрени. Колкото и да се опитвате да лъскате имидж и да се правите на жертви няма да стане. Не и без отговори. Може пък и да сработи за вашите инвеститори не знам.

Коментар

• Колкото повече рови човек, толкова повече вони.

Коментар

Working...
                                X