IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мене той на над 45 годишна възраст. Пише като тийнейджър, първо защото толкова може и второ разиграва малко театро, "сорката"

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Е не това бе преди сигурно десетина години, той най-вероятно тогава се е борил с математиката в гимназията. Но винаги има хора които да гледали много филми за борсата, прочели са два три блога и следят един два форума, може дори да са отворили демо сметка някъде и си мислят че това е напълно достатъчно.

Аз в общи линии нямам проблем с това - като почнат наистина да търгуват правят и моя живот много по-лесен. Но от време на време такива мнения леко ме изкарват от равновесие, когато са толкова безумно наивни и без капка връзка с реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Хаха, да не е бил terziev... Ама той беше споменал, че неговите клиенти са тийнейджъри...

Е не това бе преди сигурно десетина години, той най-вероятно тогава се е борил с математиката в гимназията. Но винаги има хора които да гледали много филми за борсата, прочели са два три блога и следят един два форума, може дори да са отворили демо сметка някъде и си мислят че това е напълно достатъчно.

Аз в общи линии нямам проблем с това - като почнат наистина да търгуват правят и моя живот много по-лесен. Но от време на време такива мнения леко ме изкарват от равновесие, когато са толкова безумно наивни и без капка връзка с реалността

Коментар

• Хаха, да не е бил terziev... Ама той беше споменал, че неговите клиенти са тийнейджъри...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Вижда трънки, ходих веднъж един да ме зарибява за управление на пари на борси - аз му бях казал че нямам никакъв опит. Ей като почна да рисува едни зигзази и да ми обснява колко много се печели като като купиш на локалното дъно и като продадеш на локалния връх. Цял час слушах префърцунени глупости кимах разбиращо и се усмихвах

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Кво е тва ПВО.
          Positive Vibes Only

Коментар

М-да, опасно ниско за ПВО-то да го надупчи яко

Коментар

Щом се вижда казва ни тука във форума

Вижда трънки, ходих веднъж един да ме зарибява за управление на пари на борси - аз му бях казал че нямам никакъв опит. Ей като почна да рисува едни зигзази и да ми обснява колко много се печели като като купиш на локалното дъно и като продадеш на локалния връх. Цял час слушах префърцунени глупости кимах разбиращо и се усмихвах

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

`Къв е смисъла да държиш SP500 и NASDAQ100 (и двата), след като са в дълбока корелация?
                Корелация несъмнено има, а сп500 несъмнено ми е банчмарка, ама пък за 5г едното е дало двойно повече мляко от другото.
                Така че изглежда съм бил прав да ги имам и двете.

А Равния е напълно прав за викса, поне от моя гледна точка.
                Те дъната му са безбройни, изглежда само твоя самолет е оборудван с кристално кълбо да открива абсолютните му такива.

Коментар

• М-да, опасно ниско за ПВО-то да го надупчи яко

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                  Самолетът ти лети ниско.

Коментар

• Щом се вижда казва ни тука във форума

Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                    Това беше от най-безсмислените коментари, които съм чел напоследък. Който си има някакъв хабер за какво говоря, знае че единственото важно е да се купи VIX на дъното, което се вижда от самолет къде е. А при срив на пазара, всеки сам може да си реши колко от печалбата на VIX го устройва да инкасира, дори да не може да определи къде ще е дъното на S&P500. Това е просто вид диверсификация, не беше коректно да го определям като "хедж".

Коментар

Това беше от най-безсмислените коментари, които съм чел напоследък. Който си има някакъв хабер за какво говоря, знае че единственото важно е да се купи VIX на дъното, което се вижда от самолет къде е. А при срив на пазара, всеки сам може да си реши колко от печалбата на VIX го устройва да инкасира, дори да не може да определи къде ще е дъното на S&P500. Това е просто вид диверсификация, не беше коректно да го определям като "хедж".
                      Ок, вярвай си. Ако знаеш къде едъното не ти трябва да се занимаваш с vix можеш директно да печелиш или от опции или от самия индекс.

Ей ама като почнете да се правите на разбирачи без да имате и капка нормален опит

Коментар

Самолетът ти лети ниско.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Купуването на VIX e най-безсмисления начин за хеджиране. Единствения начин да излезеш на печалба от VIX е ако продадеш на дъното или купиш точно на върха. Но ти ако знаеш къде е дъното или върха за какво ти е VIX.

Коментар

Няма комисионна 0, просто плащаш по-лоша цена. Виж, че и за котировки не се плаща, как е възможно след като са "с права" като музиката (C)opyrighted? Ами защото това не са реалните борсови цени, ами маркетмейкърски. Ама нали ламерите трябва виждат, че "не плащат" и всичко да е като електронна игра с два бутона.
                            Петков, всичко на борсата е електронна игра. Дали с два или с повече бутона, няма значение... те и братята лимони си мислеха, че не са ламери, ама затвориха дюкяна.

Има брокери с 0 обща комисионна, които не те преебават. Кел файда обаче, когато ти взимат по 8% лихва или по стотина долара от депозит.

===

Аз лично съм в процес на разкарване от IBKR, ама се оказва сложно и никъде я няма тяхната лихва.
                            Last edited by terziеv; 03.02.2021, 20:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Аз вече не виждам никаква връзка с отчетите и на къде върви една акция. Подозирам, че има толкова голям брой играчи на пазара + ботове + алгоритми, че всичко е един голям хаос. А и с тези комисионни 0 наистина е лудост. Аз също купих и продадох стотици БАБИ днес просто заради 1-2$ разлика .
                              Няма комисионна 0, просто плащаш по-лоша цена. Виж, че и за котировки не се плаща, как е възможно след като са "с права" като музиката (C)opyrighted? Ами защото това не са реалните борсови цени, ами маркетмейкърски. Ама нали ламерите трябва виждат, че "не плащат" и всичко да е като електронна игра с два бутона.

Коментар

`Къв е смисъла да държиш SP500 и NASDAQ100 (и двата), след като са в дълбока корелация? По-добре дръж само единия, а купи и VIX като застраховка. Ако пазара се срине, VIX ще излети. Съответно срива като оформи дъно, продаваш VIX и с печалбата купуваш SP500 на дънцето, да си усредниш позицията. Когато пазара вече се възстанови, пак купуваш VIX да си стои. При последния срив на 18-ти март, можеш да изчислиш ориентировъчно колко от VIX да купиш, че да ти хеджира портфолиото. Не е нужно да те хеджира изцяло, защото все пак парите набити във VIX, може с години да стоят без да свършат никаква работа. Но пък като дойде дъждовната седмица с гръмотевици, ще ти е благо на сърцето да гледаш че нереализирания кеш не е потънал съществено, тъй като VIX -а е излетял.
                                Купуването на VIX e най-безсмисления начин за хеджиране. Единствения начин да излезеш на печалба от VIX е ако продадеш на дъното или купиш точно на върха. Но ти ако знаеш къде е дъното или върха за какво ти е VIX.

Коментар

Working...
                                X