Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
За банките изобщо не съм съгласен, че са капут. Не гледай Бюфет и ко - ези тура да бяха хвърляли, нямаше да продадат на абсолютното дъно. Просто финовете поскъпнаха прекалено и не са вече на примоция. DFS и WASH на ~30 няма да се повтори в този живот. Това не значи, че SQ няма да струва > JPM. Той и UBER струва майце си, ама си остава шит. Paypal не струва. Има прекалено много директна конкуренция, която е обиколки напред като технология.
ККП показа нагледно какво означава пазарна регулация. Можеш само да им благодариш, че запазиха конкурентната среда. Частен монопол не бива да бъде допускан. Китай не бива да се превърне в копие на САЩ и да се различава само по по-добрата инфраструктура и по-развитите технологии.
... добавка - в 3м има още мръвка. Не че няма по-добри варианти, но ако имах позиция, щях да държа. Все някоя по-стабилна котва си трябва.
... добавка 2 - аз съм по прозаичното. Още не мога съвсем да свикна с ракети, които правят по 50% нагоре за ден и гледам да взимам неща, които ми се струват полезни. Но определено работя върху този си дефицит. Ето, сега съм напазарил по стотина варънта от няколко спака. Даже не се занимавах да ги гледам подробно.
Коментар