IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой има ли идея какво ще се случи с warrants на МILE след сливането.

Коментар

• Интел е "value trap". До 2023 съм ги отписал. Едно че изгорях преди 2 седмици на репорта им..

Коментар

• И според мен Интел е подценен, но има защо.
        Натискат го конкурентите - AMD е на ATH и отхапва пазарен дял, NVIDIA също.
        Apple минават на собствени процесори.
        За да тръгне нагоре Интел ще трябват иновации и нещо ново на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          Аз на Интел се чудя. Някой колега с мнение?

Ще тръгват нагоре догодина като пуснат видеокартите. На мен ми се виждат подценени Интел в момента.

Жалко, че видеокартите пак ще ги правят в заводите на TSMC, което значи, че проблема с недостига няма да се реши и през 2022-а.

А проблема с видеокартите няма да се реши скоро, защото хората си ги купиха да копаят криптовалути с тях, но после откриха, че могат да правят и други неща.... и... не е ясно кога ще имаме видеокарти на нормални цени.

Коментар

• Мда, радвах им се на Opendoor Technologies OPEN като стигнаха 25, а сега ги продадох на 21.03. 7% печалба пак е нещо.

Коментар

• И аз си мисля че интел потенциално могат да растат много нагоре. Щатите се опитват да се откъснат от чуждестранната зависимост при чиповете, а това няма как да стане без intel. Особено при напрежението около Тайван, китайците ще си го вземат рано или късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Това става само за котва на портфейла. В смисъл, ако ти трябва стабилна компания, която да държи стойност.

Ако искаш пари, трябват ти суровини + други циклични. Газовите имат още едно 50% нагоре, златните копачи x2 минимум, но са по-рискови. Най-добрата неспекулативна сделка в момента е Тринсео. Но трябва да го купиш сега, а не да се назландисваш.
                Баш така е. Имам една позиция в Уника, дето слабо върви, сравнително. И се замислям да отидат в интел. За спекулации е друга част от портфейла и съзнанието ми. Щото интел си имат и обратно изкупуване, и дивидент, и корекция. Ама ще го помисля малко.

Коментар

• Взех Пелотон на 52 долара и ще ги чакам на 60

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Това става само за котва на портфейла. В смисъл, ако ти трябва стабилна компания, която да държи стойност.

Ако искаш пари, трябват ти суровини + други циклични. Газовите имат още едно 50% нагоре, златните копачи x2 минимум, но са по-рискови. Най-добрата неспекулативна сделка в момента е Тринсео. Но трябва да го купиш сега, а не да се назландисваш.
                    Точно котвите правят много пари. Просто ти трябва leverage

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Аз на Интел се чудя. Някой колега с мнение?

Last edited by terziеv; 09.11.2021, 15:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        Не дават на брента да мине 84 - малко да се пробва и го сриват. Имам чувство, че са заредени с новини и следят зорко движенията и реагират моментално като стане напечено
                        Никои не се интересува от спот, защото всички търгуват спреадс. Така че само относителната промяна е важна за повечето. Пак и с този backwardation трябва да се внимава. Отделното пускането на газта от руснаците е фактор които има влияние на Brent

Коментар

• Аз на Интел се чудя. Някой колега с мнение?

Коментар

• Не дават на брента да мине 84 - малко да се пробва и го сриват. Имам чувство, че са заредени с новини и следят зорко движенията и реагират моментално като стане напечено

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Трябва ли? Значи кешът ти е отрицателен и се чудим дали можеш да теглиш кеш. Не съм го правил, но би трябвало да можеш, стига да са ти покрити марджин изискванията след тегленето.
                              Ако не са, и наистина не разполагаш с кеш да си платиш данъците, значи си прекалено левериджната и трябва да продадеш неща.
                              Ако не ти е достатъчен марджина след теглене на кеш, то това означава че и при спад на пазара ще получиш марджин кол, ще ти затворят позициите в най-ниското, и пак най-добре да продадеш предварително неща, защото поне си избираш кое да продадеш. При марджин кол не знам дали ще ти продадат всичко или случайни неща, колкото да си покриеш изискванията.
                              Заглобила съм се в заеми. Не искам повече. Дължа още от минала година на данъчните, огромна сума на мъжа ми както и на банката. Нямам една пара кеш - ясно е, че трябва да се продава. Тази година ми се е...а майката - каръщина от всякъде - квото пипна скапвам. Че и продадох Тесла прекалено рано и се набутах с печалба, на която сега ще плащам 42% данък. Много се изложих тази година - не успях да бия S&P - за мен това е равносилно на провал. Лека полека стигам до извода, че трябва да се купуват индекси и Тесла и да си живееш мирно и кротко.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                Освен това като ги продам трябва да върна парите от заем, така че няма как пак да ги купя
                                Трябва ли? Значи кешът ти е отрицателен и се чудим дали можеш да теглиш кеш. Не съм го правил, но би трябвало да можеш, стига да са ти покрити марджин изискванията след тегленето.
                                Ако не са, и наистина не разполагаш с кеш да си платиш данъците, значи си прекалено левериджната и трябва да продадеш неща.
                                Ако не ти е достатъчен марджина след теглене на кеш, то това означава че и при спад на пазара ще получиш марджин кол, ще ти затворят позициите в най-ниското, и пак най-добре да продадеш предварително неща, защото поне си избираш кое да продадеш. При марджин кол не знам дали ще ти продадат всичко или случайни неща, колкото да си покриеш изискванията.
                                Last edited by jori; 09.11.2021, 00:02.

Коментар

X