IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    още септември си го е бил решил. Мислиш ли че ще слуша туитерци. Уж понеделник почнал да продава ама не вярвам да е толкова тъп. И анкетата му за и против в туитер гаранция е била манипулирана според плана му. Почва много да ме дразни тоя човек - до вчера съжалявах че си продадох повече от половината позиция. Сега съжалявам, че не продадох цялата.
    Всичко е PR-щина, не знам какво друго очакваш. Вече никой не си спомня когато Tesla беше на ръба на банкрута и Мъск написа в Твитера, че бил намерил финансиране за не знам си колко $милиарда от саудитски фонд. После се оказа, че е било просто опашата лъжа. Мъск лъжата за нищо я няма и всичко върти в негов интерес, не мога да се начудя как има толкова наивни хора да ги води за носа. Милиардера ще пита Кире плочкаджията и Пепа фризьорката дали да си продава акциите ха-ха....

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Мале малееее... и SUZито добре, ама и GOGL най-накрая дига моцно платната. Единственото, което не разбирам е защо при такова добро катерене на MILE, колците ми са яко надолу. Съвсем сериозно, защо се получава такова изкривяване. Държа за януари '23 г. на 2,5.
      Така ще е докато не се появят някакви ясноти по параметрите на сливането, в момента маркет-мейкърите не знаят как да калкулират цените на опциите. При всички положения страйковете ще се променят. Важното е да не се уплашиш и да изтърпиш докато регулаторите одобрят мърджъра, после остава да се гласува и от акционерите на MILE, което не вярвам да не стане. Има хора правят яко пачки само от merger-arbitrage, това са сложни трейдове но винаги е лонг на купената компания, евентуално с шорт на купувача за хедж. Ние сме на правилни позиции. https://www.specialsituationinvestments.com/

Мойте варанти на MILE също се сринаха 67% по същата причина, и макар да не съм притеснен ни най малко, все пак писах на един разбирач в Щатите за съвет, дано да ми отговори и ще напиша какво препоръчва в случая. За съжаление няма как бързо да се приключи да съм на печалба както я мислех, ще трябва да стоят вързани пари няколко месеца.

Като исках да мина тънката лайсна да не плащам цялата цена за акциите на MILE и си купих варанти, някой път тъй става.
      Last edited by Д.Петков; 11.11.2021, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
        Лонг на Тесла с лост, стоп 930.
        Поздравления! Добър трейд си боцнал.

Коментар

• Мале малееее... и SUZито добре, ама и GOGL най-накрая дига моцно платната. Единственото, което не разбирам е защо при такова добро катерене на MILE, колците ми са яко надолу. Съвсем сериозно, защо се получава такова изкривяване. Държа за януари '23 г. на 2,5.

Коментар

• Малеее, ко стана неска. Абсолютво неочаквано сме нагоре. Не издържах и разкараф brzu-то. Пък VALEто даже прекали. Накрая ще ме остави без акции.

Чудя се дали пак да играя мечи спред на soxl-а, на май по-добре да не си насилвам късмета.

Коментар

още септември си го е бил решил. Мислиш ли че ще слуша туитерци. Уж понеделник почнал да продава ама не вярвам да е толкова тъп. И анкетата му за и против в туитер гаранция е била манипулирана според плана му. Почва много да ме дразни тоя човек - до вчера съжалявах че си продадох повече от половината позиция. Сега съжалявам, че не продадох цялата.

E това не е завод за пилета в Булгария. Когат шеф на топ 100 прави трейд, едни няколко адвокати гледат, подписват и пращат документи пред да натисне копчето
              Last edited by dollarman; 11.11.2021, 18:21.

Коментар

• Harmony Gold (NYSE:HMY) +8.3% pre-market after reporting Q1 gold production rose 32%

Малееее, пак изненада. Напълно неочаквано. Кой да предположи.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Напълно възможно, даже вероятно. Златните като цяло са под огромен натиск краткосрочно. Един от анализаторите, на които вярвам почти сляпо дава gdx около 25$ дори. Не вярвам да слезе чак толкова. Четох и някакви анализи, че родий/платина на sbsw страдат заради липсата на чипове и съответно намалялото автопроизводство.

Според мен sbsw под 16 е за купуване с кофи, но си е за по-активна игра. Имал 300 парчета за постоянно, с други 300 отигравам скоковете/спадовете. Отделно постоянно продавам къси путове и колци. В момента премиите за януари 10$ са чудесни. Дори за 7,5$ има смисъл.

... изобщо Южна Африка е много подценена, а не смятам, че полит рискът в САЩ е по-нисък. Виж и Harmony, там е по-чисто и пак е без пари.
                Не ми се смята, но май към 40% ръст направи HMY оттогава.

Над 4 аз лично няма да добавям, но пак не е скъпо.
                Last edited by terziеv; 11.11.2021, 17:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

Мисля златото очаква драмата във Фед обаче след като Пауъл вземе мандата ще е сел. Джо ще му държи конско за инфлацията ама ще го назначи щото знае, че маркета ще крашне ако тури друг или друга. Имам идея за трейд - шорт голд, лонг йен предвид че и двете са еднакво зависими от индексите.
                  ---

Мнението не е препоръка за търговия
                  Постъпателно, две напред, едно назад. Така ще продължи. Аз нямам умение, че и достатъчно марджин, да ги хващам движенията с добра печалба. Обаче GDX под 30 само насън вече.

Препоръчвам да не се изпуска влака. Има още много нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Стига, бе! Златото поскъпнало. Баси изненадата. Поредната. Не знам, не знам. Объркан съм, не го очаквах. Докога с тези непредвидими пазари, докога.
                    Мисля златото очаква драмата във Фед обаче след като Пауъл вземе мандата ще е сел. Джо ще му държи конско за инфлацията ама ще го назначи щото знае, че маркета ще крашне ако тури друг или друга. Имам идея за трейд - шорт голд, лонг йен предвид че и двете са еднакво зависими от индексите.
                    ---

Мнението не е препоръка за търговия

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Нещо си се сбъркАла.
                      Не е продавал предната седмица.
                      Само брат му, ама не голяма сума като за тях си...

ПС Определено си ми харесва тандема на зеления и тенекето когато са ъп и двете. Прави ме по щастлив погледнато в левчета...

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Да, фасулско е да хващаш дъната на SBSW и да продаваш по върховете. Имаме даже нагледен пример във форума

Да държиш Гугъл години наред си е мъчение, знам от личен опит.

Дъната трудно се хващат и съм обяснил че не е необходимо да се хващат за да имаш добър вход и за да имаш доходност в пъти по-голяма от всичко останало. Само казвам че портфолио от подобни акции може да е много по-добре от утвърдени акции с ясен тренд и съм ти обяснил защо, но за да е ясно ще повторя - 1, Няма нужда да си в пазара през цялото време. 2. Скоростта на ръста е много бърза. 3 Притежаваш акции, които имат margin of safety, а много често и дивидент, които е значителен. 4. В дългосрочен план дивидентните акции с реинвестиране на дивидент се представят по-добре от растежните. 5 Например на MSFT са и трябвали 16 години до 2016 г за да си стигне набалонената цена от 2000 година. Когато балона се пукне колко години ще е в даунтренд да те питам?

Коментар

• Стига, бе! Златото поскъпнало. Баси изненадата. Поредната. Не знам, не знам. Объркан съм, не го очаквах. Докога с тези непредвидими пазари, докога.

Коментар

хаха Мъск продал преди да се сдопита с туитеровци. След 2 дни може да обяви и че е изкупил вчера дъното на 990.
                            Нещо си се сбъркАла.
                            Не е продавал предната седмица.
                            Само брат му, ама не голяма сума като за тях си...

ПС Определено си ми харесва тандема на зеления и тенекето когато са ъп и двете. Прави ме по щастлив погледнато в левчета...
                            Last edited by pipbel; 11.11.2021, 12:49.

Коментар

• Да, фасулско е да хващаш дъната на SBSW и да продаваш по върховете. Имаме даже нагледен пример във форума

Да държиш Гугъл години наред си е мъчение, знам от личен опит.

Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Сибането 2018 е била 2 долара, след това 2019 става 12 за да падне на 4 март миналата година, да се качи на 20 и после да слезе до 12, Какво не ти харесва? По-добре ли е да чакаш 10 години най-добрите и солидни акции като Епъл, МSFT, GOOG да качат 10 пъти. Колко са тези индивидуални инвеститори, които са издържали да ги държат през цялото това време?
                              Толкова волатилни акции като SBSW не са за всеки, аз не я търгувам и и не ми е в портфолиото, но за определена група хора сигурно са донесли страшни пари. За тези дето са купили на 4 долара или пък на 2 долара тези движения последните месеци са незначителни. Ако някой е успял да хване само 50% от тези движения това са 1000% нагоре само за 3 години...
                              Last edited by Money; 11.11.2021, 12:15.

Коментар

• хаха Мъск продал преди да се сдопита с туитеровци. След 2 дни може да обяви и че е изкупил вчера дъното на 990.

Коментар

Working...
                                X