Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Аз съм дългосрочен инвеститор, но се уча на трейдинг и затова питам...
НО ЗАЩО, МАМКА МУ, ЛЪЖЕШ?
Коментар
-
Да, освен за дивидентите, за които пак дължиш.
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнениеКакви са разликите дали ще купиш акции от Европейска или от Американска борса
Например Google в Франкфурт FRA: ABEA (2,301.50 EUR) или от Nasdaq NASDAQ: GOOG (2,609.35 USD)
Ако е купено от Франкфурт значи ли че не дължиш данъци?
Коментар
-
А, приятелю от ЛГБТ обществото и мразещ сам себе си
Кой орева орталъка, че трябва да се купува BABA на $270, на $250 и на $200. И изобщо "китайките". Просто задавам въпроси, кога ги продаваш тези.
А за Сибане те поздравявам за нервите, ако все още стискаш, че почти успя да излезеш почти на нулата.
От архивите се вижда, че това са ти били двете най-големи позициив началото и средата на 2021.
А CWCO какво ще ги правим? Глътнахме ли вода там или още стискаме? И ако стискаме колко е като процент от портфейла.
Аз съм дългосрочен инвеститор, но се уча на трейдинг и затова питам...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение
Може ли да обясниш как реши да купиш путовете.
Залагам на задържане на цената или поне малко по-плавен спад. И в момента действа с обратно изкупуване, а под 200 ще бъде още по-агресивно. Самата акция не ми трябва. Най-вероятно ще отскочим до поне 220-230. Краткосрочно qqq е много подценен, дългосрочно тук няма толкова големи възможности за печалба. Не го виждам да отиде 400 до края на годината. Не следя самата дейност на никоя технологична, следя единствено борсовите движения и паричните потоци.
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Че мога ли да знам кой тук какво купува и продава?
Коментар
-
М-да, през 2015 година взех GOOGL на $537 на абсурдното p/e 25 и още си ги държа. Сега TTM EPS-а на Гугъл е $112.23. Значи съм взел на абсурдното fwd p/e ratio от 4.78.
И за малко повече контекст, ще добавя, че през 2016 няколко човека във форума ме убеждаваха да продам Гугъл на $800, защото оценката му е абсурдна. Такива ми ти работи.
Защо не съм взел FB, а предпочитах GOOGL съм казвал преди и аргументите против FB си остават валидни и сега. Метавърс? Все едно да купиш GOOGL заради Waymo.
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнениеНапротив: повечето технологични работят на загуба и ако изобщо правят печалба P/E им е абсурдно високо.Last edited by Money; 20.02.2022, 11:57.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Meta са на ръба буквално. Или пазарът супер ги подценява, или наистина ще ги сринат другите. Спасението им е метавърса, но всички тези неща май са още доста години напред. Иначе имат пари, но от минали периоди. Досега техния бизнес модел беше да агрегират данни и да продават реклама защото имаха супер точен потребителски профил. След като обаче вече са им орязани източниците имаме и коренно променена картинка. Нещо като Нокиа и Блакбери когато излезе айфона.
главните проблеми в Мета бяха 3:
1. много лек спад на дневните активни потребители и като цяло забавяне на растежа на потребителите и Мета казва че това е главно заради тикток,
2. в следващите години ще харчат по 10 милиарда на година за VR като приходите през 2021 от VR са само 3 милиарда а разходите 12милиарда,
3.10 милиарда евентуална загуба от промените с поверителността в Apple (вече и в Google но след 2 години)
по 1 - от юни пуснаха Reels и агресивно примамват най-добрите влогъри от тикток към инстаграм с по-големи печалби
по 2 - Мета се занимава с VR от 2014, големия им залог в VR не е паднал от небето, мен въобще не ме притеснява че ще харчат пари за да бъдат номер 1 на този пазар който ще избухне в следващите години, 2022 (може би Октомври) излизат нови VR продукти, Quest 2 кара вече 3тата си година. Нови продукти = високи приходи за 2022 Q4.
по 3 - все ще се намери някакво решение, промените в Apple са пуснати през април 2021 и въпреки тях Мета е направила 20% revenue growth за 2021
в ER казват че през 2022 ще има области с висок растеж : Reels, VR и търговия, по търговия едно от нещата е Whatsapp Pay което сега работи само в Бразилия и Индия но се очаква да го пуснат и на други пазари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение
Голяма смелост да купиш путове на 185 FB, FB е машина за пари, чиста печалба 40милиарда за 2021, никакъв дълг, 50милиарда налични в кеш за купуване на компании или за обратно изкупуване, когато падна с 26% мислех че много бързо ще скочи поне 10% нагоре, стана обратното и за голяма моя изненада падна още 10%. Проблемите с поверителността от Apple ще се избият много бързо от все по-увеличаващата се монетизация на Whatsapp. FB е абсолютен лидер в VR в автономните хедсети с 10 милиона продадени Quest 2. Тази година ще излезе новия им хай-енд модел project calabra, предполагам ще бъде придружен с всякакви аксесоари като костюми, ръкавици и т.н. за VR както й от нови приложения за него - GTA San Andreas е едно от тях. P/E им беше 17, в момента е 15, няма друга технологична фирма с P/E 15, правеща луди пари и с изключитлено вълнуващи нови продукти. Напротив: повечето технологични работят на загуба и ако изобщо правят печалба P/E им е абсурдно високо. Получи се перфектната буря, много негавивни новини от Франсис Хауген изправиха пазара на нокти, последвало от хладен ER пазара беше силно изнервен и реагира прекалено, последвало от Марк да излезе начело на новините че ще изтегли FB от Европа, все едно другите нямат същия проблем, последвало от кризата с Украина. Очаквам че ER за Q4 2022 ще е абсолютно разбиващ.
Може ли да обясниш как реши да купиш путовете.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМного купих тая седмица. Не се стърпях и даже два лота RSX отнесох точно в 22:59. Ако има ново слизане преди 18 март, няма да мога да участвам, защото държа прекалено много Евраз и мартенски путове на FB на 185, които вече не изглеждат толкова сигурна пара. Евраз е чудесен и лесен за моментна игра, но заради данъка през Лондон такава не много ефективна. През него взех и първата си акция в рубли - отново въглища.
Една истинска греда - QQQ. Заложих на ръст за седмицата и не продадох в сряда. Хубавото е, че златото и особено Ямана-та и IAMGold най-после излетяха; цялото агро продължи плавно да си скача нагоре.
... та вече трябва да почна да продавам повечко.
===
добавка - при 1,93% на ДЦК-то, не знам защо някой е тръгнал да се притеснява. До 2,5% поне нямаме сериозни проблеми.
Може ли да обясниш как реши да купиш путовете.Last edited by jujo_si; 20.02.2022, 02:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Че мога ли да знам кой тук какво купува и продава?
Не съм финансов съветник на никой и на никого нищо не препоръчвам. Отделно от много отдавна нищо не съм продавал, изключая заигравките ми със сертификати, но пък тях още по-малко препоръчвам, защото много лесно потича кръв от носа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеФорде, задавам абсолютно елементарен въпрос. Продаде ли тъпиринг най-голямата си позиция Сибане преди два дена или ще стиска. Кое му е неградивното?
Когато някой малоумно повтаря до втръсване, че трябвало да се взима Сбаибане на $17, БАБА на $270 или GME на $350, после на $320, после на $300 и не спира и не спира и на $250 и надолу, напълно градивно е да се пита, а ти приятелю какво направи и на колко продаде?
Не знам защо тука трейдърите сте толкова чувствителни и докачливи
Не съм финансов съветник на никой и на никого нищо не препоръчвам. Отделно от много отдавна нищо не съм продавал, изключая заигравките ми със сертификати, но пък тях още по-малко препоръчвам, защото много лесно потича кръв от носа.
Коментар
-
Най-добре не се опитвай да търгуваш напрежението в Украина.
Инак по същество, еми да, логиката е желязна. Украина ще атакува сега, когато Путин, след едногодишни приготовления и струпвания на войски, е готов да разпердушини половин Украина за нула време. Няма как да не е така както казваш, Лъки
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеЗа съжаление може би ще се окажа прав. Украйна прави маневри за атака на Донецк и Луганск
За това борсите паднаха днеска. Наредено е на всички цивилни от тези региони веднага да напуснат в посока Русия. Останалите ще се бият. Силно се надявам да няма ескалация и Путин да си сдържи нервите и да ги остави. Крим обаче няма да го остави!!!! Дано не тръгнат към Крим украинцитеТака че нещата са много на зле. Разбира се всички медии казват, че Русия ще атакува, което за момента не се оправдава!
Last edited by Money; 19.02.2022, 14:07.
Коментар
Коментар