Първоначално изпратено от melon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
На Запад по-скоро ще погинат от глад отколкото да почнат да работят. Следващото поколение може и да опита това странно непознато нещо.
В момента сме си в рецесия. Отдавна сме в рецесия. Консумацията изобщо не е на връх. За златото мисля по идентичен начин... обаче прекалено много пари се изгориха през биткойн и вече не съм толкова сигурен.
Коментар
-
Европейците са си сложили таралеж в гащите да търгуват нетранспортабилен продукт борсово.От другата страна на щанда е Китай.
https://globalenergymonitor.org/proj...r/tracker-map/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Напротив зеленият преход би трябвало да е причината за спада на петрола ама скоро няма да се получи така че за сега петрола ще пострада както обикновено от рецесията
А на развитите държави тепърва може да почне да им се налага да отварят реални работни места щото нещо им се прецака евтината бензиноколонка, и ако същото им се случи и с евтината фабрика ще трябва да почната пак да работят ама това е друга тема
В момента сме си в рецесия. Отдавна сме в рецесия. Консумацията изобщо не е на връх. За златото мисля по идентичен начин... обаче прекалено много пари се изгориха през биткойн и вече не съм толкова сигурен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеЗеления преход или сделка - това ще е причината която ще държи петрола на високи нива. Намираме се в началото на период който тепърва започва с масов натиск към електрификация. Зелен преход при ниски цени на петрола е много трудно смилаем през призмата на политика/социум.
Отделно имаме нужда да направим преход към нов тип икономика която в развитите държави ще доведе до милиони работни места да изчезнат, социалното напрежение ще се тушира с въвеждане на базов доход - може би в хоризонт 10г от сега.
Иначе, да петрола като типично комодити е цикличен и силно волтатилен, въпроса е дали рецесията която ще видим няма да бъде по специфична от тези на който сме ставали свидетели/или чели за тях.
А на развитите държави тепърва може да почне да им се налага да отварят реални работни места щото нещо им се прецака евтината бензиноколонка, и ако същото им се случи и с евтината фабрика ще трябва да почната пак да работят ама това е друга тема
- 1 like
Коментар
-
Зеления преход или сделка - това ще е причината която ще държи петрола на високи нива. Намираме се в началото на период който тепърва започва с масов натиск към електрификация. Зелен преход при ниски цени на петрола е много трудно смилаем през призмата на политика/социум.
Отделно имаме нужда да направим преход към нов тип икономика която в развитите държави ще доведе до милиони работни места да изчезнат, социалното напрежение ще се тушира с въвеждане на базов доход - може би в хоризонт 10г от сега.
Иначе, да петрола като типично комодити е цикличен и силно волтатилен, въпроса е дали рецесията която ще видим няма да бъде по специфична от тези на който сме ставали свидетели/или чели за тях.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе виждам как енергийните ще поевтинеят дори при яростно съкращаване на консумацията. Както казах, страх ме е от икономически и др. репресии. При все това вече предимно продавам колци на този етап.
признавам обаче, че никой актив не е сигурен в момента. Дори при тази инфлация е по-малко кофти да държиш кеш.
Петрола е силно еластичен продукт - Малък недостиг е достатъчен да го изстреля над 100 както и малко свръхпроизводство да го срине под 40
Цената на петрола в момента е базирана на настоящето потребление и предлагане какво те кара да вярваш че при рязко повишаващи се лихви потреблението ще са запази на това ниво и ще расте?
Аз съм вкарал сравнително малко в петрол и то в GKP където цената не се влияе толкова от цената на петрола от колкото от политически новини
Доста повече съм набил в CEY въпреки че при златото очаквам обратното на петрола - Там първо ще има спад но след това ще се изстреля над 2000 за разлика от петрола който ще потъне юнашки
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не виждам как енергийните ще поевтинеят дори при яростно съкращаване на консумацията. Както казах, страх ме е от икономически и др. репресии. При все това вече предимно продавам колци на този етап.
признавам обаче, че никой актив не е сигурен в момента. Дори при тази инфлация е по-малко кофти да държиш кеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова ми е трета година на борсата. Предните две винаги дълбаеше юли и август, ако и да трябваше да катери. Определено има цикличност тука. Мисля си, че ще успеят да понатискат още малко и няма да избухне посред лято.
Аз все повече и повече се притеснявам, че плановиците ще намерят начин да ни отрежат достъпа до печалбите. Иначе нафтата си е ясна, дори не е интересно вече. Все едно играеш тото 6 от 6.
.... крушка, нафтата могат да я съборят, само ако затворят абсолютно всичко. По-строго затваряне дори от ковидното. В противен случаю просто няма откъде да дойде тази нафта. Доре Русия да помпа на макс.
Идеята с повишаването на лихвите от ФЕД е да принудят хората да не потребяват - Те целенасочено вкарват светът в тежка рецесия петролът ще е един от първите които ще изгърми
Имам GKP мине ли петрола 140 директно ще ги продавам даже няма и да чакам повече ако стигне 140 до края на месеца както очаквам даже няма и да чакам дивидентите следващият месец
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това ми е трета година на борсата. Предните две винаги дълбаеше юли и август, ако и да трябваше да катери. Определено има цикличност тука. Мисля си, че ще успеят да понатискат още малко и няма да избухне посред лято.
Аз все повече и повече се притеснявам, че плановиците ще намерят начин да ни отрежат достъпа до печалбите. Иначе нафтата си е ясна, дори не е интересно вече. Все едно играеш тото 6 от 6.
.... крушка, нафтата могат да я съборят, само ако затворят абсолютно всичко. По-строго затваряне дори от ковидното. В противен случаю просто няма откъде да дойде тази нафта. Доре Русия да помпа на макс.Last edited by terziеv; 18.06.2022, 21:47.
Коментар
-
Не мисля, че петрола ще чака до есента
В последните няколко дни Русия е намалила подаването на газ към Европа с около 60% това ще доведе до повишено търсене на петрол защото част от газта е заменима с петрол
Освен това руският петрол трябва да се пренасочи към Азия а арабският към Европа това ще доведе до временни логистични проблеми което също ще повлияе на цената
Аз очаквам цената на петрола да скочи още до края на този месец и да направи връх в следващият до около 160-170
До есента ФЕД ще е пратил лихвата в орбита ще са почнали да гърмят ипотеките и петрола ще е под водата
Last edited by ledosvetlenie; 18.06.2022, 21:38.
- 1 like
Коментар
-
Хайде и Петрола и да приключвам да се правим на Кашпировски.
Очаквам петрола есената, края на годината да избухне отново и да влезе ексремна последна фаза до нива 191- 192 долара , хич не задължително тези нива , но според мен ще има още една помпа преди да влезе в консолидация за много дълго време.
При двета фибо разширения дава едни и същи стойности 191-192 долара.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИ понеже много от четящите не схващат какво имам предвид - BTFD!!!
Днес изтичат един кош опции и яко натискат, за да останат извън парите. Иначе ще трябва яко разкешване от страна на "умните пари" към такива тъпи като мене.
- 1 like
Коментар
Коментар