ми аз отдавна ти се чудя, че се обясняваш тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Притесняват ме. Но само донякъде. Едно, защото РФ е в силната позиция и сериозни мерки не са вероятни, второ защото държа далеч повече добивачи на суровини извън РФ:
- всякакви въглищари (това въглищата какви пари докараха, още не мога да повярвам)... половината са руски де. През Евраз натоварих голяма позиция в RASP на борсата в Москва.
- бразилско и аржентинско агро (стават още за купуване)
- метали и металурзи
- gdx и отделни малки златари
- най-паче американски газ и ТРЪБИ ТРЪБИ ТРЪБИ
- добра позиция в Петробраз
Всички изброени би трябвало страшно да спечелят (и аз покрай тях), ако се случи невероятното и Русия бъде изключена от световната търговия. Ще съм на сериозен нетен плюс. Ако RSX дръпне, тогава ще съм направил наистина чудна сделка.
Единственото, което наистина ме притеснява и което реално може да ми докара загуби не е свързано с Русия. Това са позициите ми във Фейсбук, QQQ и дори HOOD. Не ми е работа там по принцип, но ми се сториха бая подценени. Oще са подценени. Там обаче реално няма дъно за разлика от суровините.
Добре е в момента човек да заложи поне с някаква част от парите на Русия и на рублата.
Честно казано мисля да го зарязвам този форум. То самият сайт е тролски и няма чудно, че по форумите вършеят Мунчовци и сие.
===
добавка: сега видях, че щели да санкционират и руските каруцари. Т.е. повече работа за dht, повече дивидент без данък.Last edited by terziеv; 23.02.2022, 14:36.
Коментар
-
АБЕ ТАШУНКО СЪС САПА И ХАХОТО ДАЛИ КУПУВАТ ДИПОВЕТЕ . НЕЩО ИЗЧЕЗНАХА ТИЯ ХОРА . СПОРЕД МЕН АКО КУПЯТ СЕГА ДИПОВЕТЕ СКОРО ЩЕ БЪДАТ АДСКИ БОГАТИ АШКЕНАЗЕТА
ИМАШЕ И ЕДИН ВАРНЕНСКИ ...JAYZI ЛИ БЕШЕ КЪВ БЕШЕ АМА ТИПИЧЕН ВАРНЕСКИ ....
И ТОЙ СЕ ПРАВЕШЕ НА ТРЕЙДЪРЧЕ . ПРАВЕШЕ СЕ НА СКАЛПЕР . ХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯLast edited by RUBLA; 22.02.2022, 14:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение3M слезе до момент да връща >4%. €130,10 във Франкфурт. Няма проблем да се допълва при спад.
Коментар
-
Не, на NYSE.
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнениеЗначи твоите Google акции си ги взел 2015 в франкфурт така ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, освен за дивидентите, за които пак дължиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Аз съм дългосрочен инвеститор, но се уча на трейдинг и затова питам...
НО ЗАЩО, МАМКА МУ, ЛЪЖЕШ?
Коментар
-
Да, освен за дивидентите, за които пак дължиш.
Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнениеКакви са разликите дали ще купиш акции от Европейска или от Американска борса
Например Google в Франкфурт FRA: ABEA (2,301.50 EUR) или от Nasdaq NASDAQ: GOOG (2,609.35 USD)
Ако е купено от Франкфурт значи ли че не дължиш данъци?
Коментар
-
А, приятелю от ЛГБТ обществото и мразещ сам себе си
Кой орева орталъка, че трябва да се купува BABA на $270, на $250 и на $200. И изобщо "китайките". Просто задавам въпроси, кога ги продаваш тези.
А за Сибане те поздравявам за нервите, ако все още стискаш, че почти успя да излезеш почти на нулата.
От архивите се вижда, че това са ти били двете най-големи позициив началото и средата на 2021.
А CWCO какво ще ги правим? Глътнахме ли вода там или още стискаме? И ако стискаме колко е като процент от портфейла.
Аз съм дългосрочен инвеститор, но се уча на трейдинг и затова питам...
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар