IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Няколко уточняващи въпроса:
    1. Бъфет през ИБКР ли ги купува?
    2. На същите цени като нас ли купува?
    3. При същите условия като нас ли купува?

п.с.
    Ако се беше заровил малко щеше да видиш, че Бъфет им е дал заем от 10.млрд.$ с/у което от Оху му дават варанти за закупуване на акции на по-ниска цена и отделно от това се задължават да му плащат 8% дивидент (при условие, че регулярния им дивид. е под 2%) и т.н. и т.н.
    Четох че ужким купували винаги под 58 долара цена ,значи всичко е заради дивидента.
    Разбрах вече каква е играта .
    За нас простосмъртните това не е добра сделка.

Коментар

• Няколко уточняващи въпроса:
      1. Бъфет през ИБКР ли ги купува?
      2. На същите цени като нас ли купува?
      3. При същите условия като нас ли купува?

п.с.
      Ако се беше заровил малко щеше да видиш, че Бъфет им е дал заем от 10.млрд.$ с/у което от Оху му дават варанти за закупуване на акции на по-ниска цена и отделно от това се задължават да му плащат 8% дивидент (при условие, че регулярния им дивид. е под 2%) и т.н. и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Имам един простичък въпрос.Защо Уорън Бъфет купува като луд Oxxidential Petroleum.?Гледах акцията,тя исторически винаги се е движела на връх около сегашните нива.Дивиденти ли са,опциите и инвестициите им във улавяне на въглерод в Тексас?Не мога да разбера ?Вие купувате ли OXXy??
        Каврък само тухли предлагаш

Коментар

Усреднената ми доходност за миналата '22 само за петрола е 44%, но нарочно не пишех за това, беше ми забавно да чета имотните спецове как цитират само спада на СП-то, понеже те за друго не са чували... а заради факта, че във форума се толерират индивиди като байлорчо се чудя защо изобщо още пиша
          На пропаднали и разбити от живота алкохолици защо обръщаш внимание??? контрол панел -> игнор и забравяш (41 пациента имам там ) Ако трябваше да ги чета всички тея малоумници,смятай.Като няма модерация,тва е спасението.
          Иначе за петрола има доста да пада през 2023//4 .Рецесията още не се е развила и почнала,а и американците имат доста да пълнят резерва .Падане под 65$ ще го притегли към 50 ,а после на 34.(72.30 текущо)
          Last edited by petrg5s; 22.06.2023, 07:26.

Коментар

Според вас това сигнал за какво е?

https://www.infostock.bg/infostock/c...vane-na-aktsii

п.с.
            Усреднената ми доходност за миналата '22 само за петрола е 44%, но нарочно не пишех за това, беше ми забавно да чета имотните спецове как цитират само спада на СП-то, понеже те за друго не са чували... а заради факта, че във форума се толерират индивиди като байлорчо се чудя защо изобщо още пиша?!
            Звучи добре ама е 50/50. т.е. зависи какво търсиш - растеж, хедж, доходност, диверсификация.

а тролове колкото искаш:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Имам един простичък въпрос.Защо Уорън Бъфет купува като луд Oxxidential Petroleum.?Гледах акцията,тя исторически винаги се е движела на връх около сегашните нива.Дивиденти ли са,опциите и инвестициите им във улавяне на въглерод в Тексас?Не мога да разбера ?Вие купувате ли OXXy??
              Отговорете на човека какво мислите, че мисли Бъфет когато мисли дали да си помисли да купи Oxxidental. Спешено е, ще купува.

Коментар

Според вас това сигнал за какво е?

п.с.
                Усреднената ми доходност за миналата '22 само за петрола е 44%, но нарочно не пишех за това, беше ми забавно да чета имотните спецове как цитират само спада на СП-то, понеже те за друго не са чували... а заради факта, че във форума се толерират индивиди като байлорчо се чудя защо изобщо още пиша?!

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  ... добавка: помисли и за танкери. доста са свързани с петрола. моят избор е dht
                  A моят - NAT.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнение
                    terziev благодаря за разясненията за облигациите. Беше полезно да прочета реално мнение.
                    Какво ви е мнението за петролните компании? Гледам Julius е писал за интересни ETF-и. Изглеждат ми на връх от година поне.
                    Тука е малко сложно. Аз лично смятам, че няма достатъчно добив. Обаче играта е прекалено политическа и в момента нафтата падна много по-сериозно отколкото нафтовите компании. Т.е. ако задържи ниско, ще падат още. Не бих купувал фонд, но отделни компании са добри. Жалко, че не си взел Петробраз. Даже мен ме изненадват как катерят.

Други изгодни са Котера (особено), а от грамадните канадците от Сънкор. Тръбите още стават, ама там ще ти е тегаво за купуване.

За фонд по-скоро бих купил такъв за суровини, най-вече нафта, но и малко други шаренийки: PDBC ми е любим; да купиш бразилски фонд EWZ също става, защото е почти само суровини. Лошото е, че бразилките много литнаха последните дни.

... добавка: помисли и за танкери. доста са свързани с петрола. моят избор е dht

Първоначално изпратено от Jorro Разгледай мнение
                    Какво мислите за Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C или Lyxor Smart Overnight Return UCITS ETF C-EUR за държане на кеш? Някой купувал ли ги е?
                    Не съм, но по принцип става. Просто един от вариантите, ако алтернатива на влог и искаш само еврозоната. Иначе по принцип не купувам синтетични. Като цяло обаче ми се струва
                    Last edited by terziеv; 21.06.2023, 22:26.

Коментар

• Според вас това сигнал за какво е?

п.с.

Коментар

• terziev благодаря за разясненията за облигациите. Беше полезно да прочета реално мнение.
                        Какво ви е мнението за петролните компании? Гледам Julius е писал за интересни ETF-и. Изглеждат ми на връх от година поне.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

с мозайките от Минесота не знам какво е по-различно. Дивидента не знам дали ще го докопам, засега хоризонта е 5-6 седмици.
                          пакетно се движат торовите, и силна корелация със зърното, но предпочетох немците k+s /SDF/
                          Миналата година земеделците икономисаха повече поташ и фосфор -5%, а азотните -3%

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Мозайките по принцип изглеждат леко по-далавера, но тези канадци са големи и яко корумпирани мизерници и винаги се получават някакви изненади за акционерите.
                            с мозайките от Минесота не знам какво е по-различно. Дивидента не знам дали ще го докопам, засега хоризонта е 5-6 седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
                              браво на Терзиев за Нутриена. Днеска е 4% уп.
                              Мозайките по принцип изглеждат леко по-далавера, но тези канадци са големи и яко корумпирани мизерници и винаги се получават някакви изненади за акционерите.

Коментар

• браво на Терзиев за Нутриена. Днеска е 4% уп.

Коментар

Working...
                                X